TantMarias lasagne!

TantMarias Lasagne!


Bryn älgfärs, går bra med vanlig nötfärs också, minst 400 g. Ska inte snåla med färsen! Finfördela den med gaffel under tiden. I med en köttbuljongtärning, lite vatten och ketchup. Låt puttra.

Under tiden gör du iordning likadan tomatröra som i receptet för pizzan, river ost och kokar vanlig vitsås, extra tjock. Drar undan vitsåsen och sätter till 3 dl färdig ostsås, tex Keldas. Mängden sås bestämmer du själv.

Lägg lasagneplattor i botten av en smord ugnsfast form, på med köttfärssås, tomatröra, lite riven ost och häll på lite ostsås. Lägg på ett lager plattor till, ett varv till med köttfärssås och tomatröra och riven ost. Häll på ostsås.

In i ugnen i 225 grader ca 45 min. När lasagnen fått tillräckligt med färg lägger du på ugnsfolie så den inte bränns.

Serveras med en god sallad! Smaklig spis!

  • Älgfärs
  • krossade tomater
  • gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • sambal oelek
  • oregano
  • salt
  • peppar
  • ketchup
  • riven ost
  • Keldas ostsås
  • mjölk
  • vetemjöl
  • lite margarin till vitsåsen
  • lasagneplattor
  • sallad på det du vill ha i en sådan

                                      


Mums!


kommentarer

Vad har du på hjärtat?:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0