Goda råd!

Var in på Fredrik Pauluns hemsida och hittade det här som jag tycker verkar vettigt!


Goda råd från Fredrik Paulún

1. Använd tallriksmodellen. Den går ut på att halva tallriken täcks med grönsaker (råa eller tillagade) och den andra halvan delar du lika mellan protein (t ex kött, fick, skaldjur, ägg, fågel) och kolhydratkällor med lågt GI (t ex ris, pasta, quinoa, bulgur, baljväxter, fullkornspasta etc)

2. Drick ett glas vatten och ät grönsakerna innan du går in på övrig mat. Då blir du mätt innan det blir för mycket mat. Försök att äta maten i lugn och ro.

3. Ät rätt fett. Fett från vegetabilier och från fisk/skaldjur har inte samma förmåga att öka din vikt som fett från animalier som t ex mjölkprodukter och kött. Välj därför magra animalier och låt fettet komma från bättre källor.

4. Ät hemlagat och mat gjord på bra råvaror. Studier visar att den som äter hemlagat har lättare för att hålla vikten, framförallt för att du blir mer medveten om vad maten innehåller. Dessutom är den nyttigare på andra sätt då den har mindre tillsatser etc.

5. Undvik att köpa hem onyttiga saker som du har svårt att avstå ifrån, eftersom det nästan alltid slutar med att du äter upp det snabbare än du borde. Denna typ av mat innehåller mycket onödig energi och ju mer energi du konsumerar desto mer måste du göra av med. Överskott av energi blir fett.

6. All rörelse räknas. Kombinationen av bra mat och motion är oslagbart för viktkontroll. Även om du inte vill träna ska du försöka att röra dig så mycket som möjligt. Även en promenad på några minuter gör skillnad i ett längre perspektiv.


kommentarer
Postat av: Lina

Ha en bra dag! :)

Kolla gärna in min blogg! - http://liinahallqvist.blogg.se

2008-07-12 @ 13:10:42
URL: http://liinahallqvist.blogg.se/

Vad har du på hjärtat?:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0