Inte alla hönsen hemma!!

Det är dags för mig att gå och knyta mig, så att jag är pigg imorgon! Vi ska ju spela 18 hål som träning då, och det är 15 mil för mig till just den golfbanan. Det är på vägen hem till syrran, och jag ska ju knoppa hos henne imorgonkväll.
Jag fick veta av henne nyss att vi ska upp TIDIGT på onsdagmorgon då det är tävlingsdag! Ska vara på golfbanan kl. 07.00! Det betyder ju uppgång ca 05.30....hmm...och det gör jag alldeles frivilligt. Kan inte ha alla hönsen hemma....borde få göra åtminstone den Lilla Sinnesundersökningen.

Kanonstart kl. 08.00 och alla tävlande går ut på alla hål samtidigt. Spännande!

Hoppas att ni får sova gott allihop! Godnatt!

Värsta träningsvärken!!

Jag tränade ju igår på det här gymmet där de "stora grabbarna" tränar, och det betyder att de har lite annorlunda maskiner och andra "grejer" än på vanliga gymkedjor. Ibland får man gissa till vad och hur man använder apparaten, för den ser mest ut som ett tortyrredskap*skrattar*

och idag känns det nästan som att jag har varit utsatt för tortyr!

Jag tränade ju ben, rumpa, armar och mycket mage igår....och idag vågar jag inte hosta eller skratta*fniss* för jag har sådan träningsvärk i magen. Har en del i lår och rumpa också för den delen, men inte alls som i magen...hmm....och då trodde ju jag att jag var hyfsat tränad i magen, men där ser man vad man kan inbilla sig! det är värre nu på kvällen än förut idag....nu får jag fundera på den där treon....


För att försöka komma tillrätta med det litegrann inför golfen, så har jag yogat, och det var skönt just då, men nu har jag värsta värken igen....hmm...det är nog bättre imorgon.


Bara shopping!!

Hmmm...vad är det med alla på den här bloggen? De flesta skriver bara om shopping....bara yta. Precis som att det gällde livet....
Skriver jag en rubrik med ordet "shopping" i så får jag en del läsare faktiskt.

Vad är det med människor? Förösker de att köpa sig lite lycka? Självkänsla? Självförtroende?
Eller vad beror det på?

"One week"!!

Såg reklam på TV4 nu när jag kollade på nyheterna, och bland annat en reklamsnutt om "One week". Du ska tydligen dricka det, och ihop med rätt kost och motion så tappar du ca 1-3 kg/vecka....???

Såklart!
Med rätt kost och motion så tappar man vikt...vare sig man dricker "One week" eller inte.
Snacka om onödiga produkter som de vill att man ska betala för!


Hur gott som helst!!

Middagen här blev något så gott som:
stekt kycklingfilé, ugnsrostade grönsaker, en avocado och tzatziki! Mums!


Erkänner! Beroende!

Jag är helt klart beroende! Erkänner utan omsvep! de är så himla goda, och jag kan äta flera stycken åt gången!
I och för sig så är de ju inte så onyttiga...


Höstordern klar!!

Nyss ringde Gubben och talade om att han är i Sverige igen. Han har varit i Finland på en inköpsresa, och han har köpt 250 st kappor och 300 st herrytterplagg! Finnflare och Oratop! Kanon! Det här är ju till hösten och vintern, som alla kanske förstår. Det gäller ju att ligga i som klädnasare;)

Horoskopet imorgon!

Mitt horoskop för imorgon säger:

Tur
Tecknen indikerar en liten vinstchans när det gäller spel idag. Chansen är dock inte mycket högre än vanligt och du riskerar att bli besviken.
Hälsa
Din förmåga att vara stabil i din hälsa gör att du oftast håller dig frisk.
Ekonomi
Att idag tänka långsiktigt kan vara lyckosamt för dig och din ekonomi. Du bör undvika ett erbjudande om snabba pengar.
Arbete
Du avundas de andras goda arbetsmoral när du själv mest sitter och rullar tummarna. Du verkar inte få mycket gjort idag.
Kärlek
Du tycks längta efter ömhet och romantik, men idag handlar det mest om praktiska ting. Tiden har blivit ett hinder.
Relationer
Dagen ser ut att bli livlig. Det är många som vill ha med dig på olika evenemang.


Hmm...jag kanske ska köpa en trisslott? Eller vinstchans i spel kanske gäller golfen? Ha! Imorgon går det bra alltså! Hmm...undras hur det går på själva tävlingen på onsdag då? Får kolla det imorgon!

Träningsvärken blir värre och värre!! Treo kanske..?

Jag struntade i att åka till gymmet, för jag har träningsvärk från igår och den blir värre och värre. Och jag vill inte ha mer träningsvärk imorgon och på onsdag!  Hmmm...kanske skulle ta en treo? Hjälper det mot träningsvärk?
Imorgon ska jag ju nämligen golfa med syrran, och sedan sova över hos henne för vi ska tävla i golf på onsdagen. Hela dagen! Ska upp tidigt då, och hon bor nära golfbanan i sin stad där tävlingen går, därför sover jag där.
Vi ska spela 36 hål på onsdag, med lunchuppehåll, och det är två olika spelformer. De 18 första hålen blir bästboll, och de 18 sista blir foursome.

Imorgon spelar vi 18 hål som träning inför tävlingen.
Jag kommer att vara väldigt nervös på onsdag, för jag har aldrig tävlat förut, har ju precis klarat av 36 i handicap....

Goda bullar!



Här kommer ett smaskigt bullrecept! Det är ju något man kan pyssla med när det regnar, och det är ju bra att ha i frysen.

Kanelsnurror

  

Ca 45 st



150 g margarin eller smör

5 dl mjölk

50 g jäst

½ tsk salt

1 dl socker

1 ½ tsk nystötta karedmummakärnor eller 1 tsk malen kardemumma

ca 1,3 l vetemjöl


Fyllning:

100g margarin eller smör

1 dl socker

2 tsk kanel


Pensling:

1 ägg


 Garnering:

Pärlsocker eller hackad mandel eller båda;)


Smält matfettet. Häll i mjölken och ljumma alltsammans till fingervarmt, 37+.

Lös upp lite av jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten, därefter salt, socker, kardemumma och det mesta av mjölet.


Arbeta degen smidig och blank. Tillsätt resten av mjölet lite i taget, spara 1-2 dl till utbakningen. Jäs degen i 45 minuter till en timme.

Förbered fyllningen. Rör samman alltsammans.

Dela degen mitt itu.

Kavla ut en del, bred på fyllning, rulla ihop och skär i jämna bitar, ca 2-3 cm breda.

Lägg dem med snittytan uppåt i formar eller på smord plåt. Jäs bullarna till dubbel storlek.

Pensla med ägg, strö på pärlsocker och grädda i 250 grader i 8-10 minuter.

Låt svalna under bakduk.


Kanongoda!


Dagen so far!

Jag har varit ner till sta´n innan gymmet, för jag ville ha en del saker avklarat. Det är nu fixat, och nu har det börjat att regna...Ska luncha här, och hade tänkt en långpromenad efter det men jag avvaktar lite för att kolla hur regnet utvecklar sig.
Kommer att åka till gymmet i eftermiddag istället.


Vad ska du göra idag?


Shopping!

Ännu en ny, helt oanvänd dag! Underbart!
Vädret kunde ju vara lite bättre förstås, men det kan man ju inte göra något åt så det är ingen ide att lägga ner energi på att gräma sig över det.
Jag har precis klivit upp och ska nu gå ut i blötan för att hämta in tidningen, och sedan blir det frukoststök.
Jag har planer på att åka ner till gymmet efter att jag har ätit lite här, och sedan ska jag ner på sta´n och kolla lite.
Bankärenden och sedan vill jag handla hem lite saker som schampo, balsam, duschkräm mm.
Haha! Shoppa loss lixom! Man vet ju aldrig vad man hittar!

Ha en under bar dag alla!

Underbar dag!

Dagen har varit underbar! Jag har gjort lite vad jag har velat, inga "måsten" har jag ägnat mig åt. det har varit varmt och soligt. Trodde ett tag att det skulle börja åska för himlen blev alldeles svart, men det blev inget med det. Skönt!
Nu ska jag gå och lägga mig med en bok tror jag.

Vad har du gjort idag?

Hjärnträning!

Jag sitter och tittar lite på fotbollen, eller rättare sagt på de spanska grabbarna för några av dem är ju riktiga godingar!
Har ni sett spanska målvakten? Inte illa!
Jag har också tränat hjärnan med ett par sudoku, ett svårt och ett supersvårt, som jag klarade av och det känns ju bra. Hjärnan behöver ju också sitt som resten av kroppen, annars kanske den saggar ihop helt och hållet och det vill jag ju inte.
Har gått med hundarna en längre sväng på kvällen och det var fortfarande varmt! Det är så skönt på sommaren tycker jag!

Middagsbild! Mums!

Här kommer en bild på dagens middag!



Till de bakade potatisarna hade jag hemgjort vitlökssmör.

Gymträning!!

Jag hade ju en tid på gymmet kl. 17.00 då jag skulle möta den medlemsansvarige i kraftsportklubben, för att betala ett månadskort.

Strax efter klockan 15 fick jag ett mess från honom där han frågade om jag kunde klockan 16 istället. Jag sade att det passade bra, för det var bättre för mig om man nu tänker matmässigt, och det gör ju ALLTID jag*skratt*.

Jag började att förbereda maten här, värmde upp ugnen och kastade in ett par bakpotatisar som jag tänkte kunde få bli klara medans jag tränade. Då messar han igen! "Du kan komma nu om du vill för jag är på gymmet!"

"Ok! Kommer!" svarade jag och bytte om och fräste ner.

Jag fanns inte kvar i datorregistret, det var ju 3-4 år sedan jag tränade där, så han fick ta nya uppgifter. Jag köpte kort för 2 månader, och där är det så bra för de har kortlås! Jag kan ju träna när jag vill från 06.00-22.00, vilken dag som helst.

Det har faktiskt hänt att jag har tränat både julafton, nyårsafton och midsommarafton där förut. Jo, det är sant! Så´n är jag!*fniss* Tränade ju på morgonen så allt annat hanns ju också med de dagarna, så det är inte så farligt som det låter;) Det gäller att inte stressa upp sig.

På de andra gymmen går ju inte det, för då är de stängda för att personalen vill vara lediga.


Nu tränade jag styrketräning i 45 minuter, och när jag kom hem var maten i stort sett klar. Jag duschade, stekte på två pepparbiffar, kokade grönsaker, gjorde vitlökssmör och så VIPS var middagen färdig!

Bakad potatis med vitlökssmör, pepparbiff och blomkål och haricrtes vertes. Vatten till. Mums!


Åska snart!

Nu är det fixat!

Jag ska träffa medlemsansvarig nere på gymmet i eftermiddag, för att betala för ett månadskort och aktivera mitt gamla låskort. Jag kanske tränar då också när jag ändå är där, men det brukar vara lite överbefolkat på eftermiddagarna där....bättre på morgnarna.

Haha! Jag har ju ett årskort på SATS där vi har lägenheten , och här blir det ett, kanske två månadskort. Man kan ju tro att jag samlar på gymkort!*skrattar*

Men nu är jag ju ledig, och jag kan inte gå och dra benen efter mig bara för det, då blir jag tokig. Skulle få sådan träningsabstinens att Maken inte skulle vilja att jag bodde kvar hemma*fnittrar*


Jag har suttit på cykeln imorse i 30 minuter, ja inte bara suttit utan cyklat alltså, och efter att ha duschat så tog jag ut jyckarna på en 45 minuters promenad och då handlade jag även tidningarna på vägen.

Det var tur att vi gick nu under förmiddagen för nu är stora delar av himlen KOLSVART och det är kvavt, så risken för ett åskväder är ganska hög.

Nu ska jag äta lunch här, har potatis på spisen, och till det blir det matjessill och gräddfil. Mums!



Här är min träningscykel som jag har hemma när abstinenesen blir för svår.

Tränar du?


Nyttig frukost! Bild!

Nu har jag ätit en nyttig frukost här!
Fiberhavregrynsgröt, 1 msk krossade linfrön, 1 msk solroskärnor, 1 tsk malen ingefära, 1 tsk malen kanel, 1 msk hallonsylt, lättmjölk.1 kokt ägg och blodgrapefruktsjuice. Kaffe!



Mums!
Vad har du ätit för frukost?

Bloggningstid!

Jag satt så länge vid datorn igår att jag har drömt om bloggning inatt! Det kan ju inte vara nyttigt! Jag har blivit en bloggoholic...Har legat och funderat över olika inlägg, vad jag ska skriva och vilka bilder jag ska lägga in och hur jag ska klara av att fixa till dem i Photoshop som jag precis har börjat att försöka jobba i.
Det betyder ju ännu mera tid vid datorn om jag ska göra snygga bilder också...hmm..jag kommer att bli en kutryggig dam med dålig syn och alla muskler kommer att förtvina för att jag bara sitter!
Haha!
Nej, det kommer aldrig att ske!
jag tränar alldeles för mycket för det, men ändå...vilken tid man lägger ner på bloggning. Flera timmar varje dag! Är det vettigt egentligen?

Hur mycker tid lägger du ner på det?

Vill ha!

Det här skulle jag vilja ha ! Tänka att fylla badkaret med vatten och några skedar av det här och så krypa ner...mmmm...

The Way of the Bath Matcha Tea Body Soak från Origins är den ultimala badlyxen.


Med tre matskedar grönt skummande pulver i det varma vattnet förvandlas badrummet till ett väldoftande spa som höjer välbefinnandet både kroppsligt och själsligt. Pris 435 kr. 


Muffinsläppglans!

Läppglans i form av muffins är den perfekta presenten till tjejen som har allt. Pris, 65 kronor på asos.com.


Hmm...jag vet inte jag..det är ju lite dagisvarning på det här väl?! Det måste ju vara till en liten tjej man ger det här...


Fynda design!

"Populära nätshoppingsajten Asos.com satsar nu på designerkläder till rabatterat pris. På Asos Red ska besökare kunna fynda märken som Ted Baker, Ralph Lauren, Religion och Diesel med en prislapp som krympt med 75 procent. Plagg från 300 välkända designers ska finnas på sajten när Asos Red slår upp sina digitala portar i september.Källa: Vogue"



Bäst att man håller ögonen öppna i september då! Hmm...undrar om det kan vara något för mig?

Tränar mer än vanligt!

Jag är ju något av ett träningsfreak! Får abstinens om jag inte tränar på några dagar...har det nu och då tränade jag i onsdags på gymmet.
När jag är ledig och har semestertränar jag mer än vanligt för då tycker jag att jag har tid! Jag mår bra av att träna! Det ger ju en endorfinkick! Jag blir pigg och känner mig glad och alla bekymmer försvinner!


Tränar du?
Hur gör du när du är ledig? Tränar du överhuvudtaget då? Tränar mer än vanligt? Vilar du då?

Ge bort napparna!

Såg ett inlägg hos betongmorsan., om att säga adjö till nappen, och kom då ihåg hur det var när äldsta dottern skulle lämna sina nappar till kattungarna på Skansen.

Hon var 2 1/2 år gammal, och vi hade pratat om det ett tag och hon var med på det. När vi väl kom till kattungarnas ställe så hängde det ju en MASSA nappar på deras hus, så då tyckte hon att de hade tillräckligt många nappar och att de då inte behövde hennes också! *skratt* Så vi hade napparna med oss hem igen.

Vi pratade vidare om napparna och om att ge dem till Tomten på julaftonen, vilket hon också gick med på och gjorde! Hon hade aldrig napp efter det!

Meditation!

Meditation

 

All meditation går ut på att tömma sinnet på tankar och få oss att leva mer i nuet.

Att öva sig i meditation innebär att först öva koncentration.

Finns flera olika tekniker att använda vid meditation. Alla går ut på att man ska fokusera på något, t.ex. dina egna andetag.


Räkna långsamt till tre eller sju medan du andas in, och sedan andas ut medan du räknar till tre eller sju. När detta fungerar kan du gå vidare till att bara lyssna till och känna din andningsrytm och -rörelse.

Inspireras du av ljud som meditationsteknik kan du använda ett mantra, antingen ordet OM eller andra ord på sanskrit, eller hitta på ett eget t.ex. "lycka", "frid".

Affirmationer kan också fungera. Detta är ett sätt att säga till sinnet vart det ska någonstans. Du kan t.ex. tänka" jag är avslappnad" eller "jag är lugn" varje gång du andas ut.

Du kan släppa fram din fantasi och använda dig av visualisering. Slut ögonen och tänk dig till din favoritplats i naturen. Koncentrera dig gärna på andningen innan du "reser" dit. Låt det ta lite tid.

Du kan också fokusera blick och tanke på t.ex. ett ljus eller en blomma.


Oavsett vilken metod du väljer, håll dig till den under hela tiden du mediterar. Det är en träning i sig att bara hålla sig till en sak. Det är du som ska styra tanken, inte tvärtom. Så fort den börjar vandra, försök att komma tillbaka till din andning och koncentration på nuet.


Övning:

  1. Sitt bekvämt och slut ögonen. För att underlätta koncentrationen ska du som vanligt fokusera på andningen. Börja med att bryta upp ordet, t.ex. OM(uttalas aom).
  2. Humma först ett "a"- ljud (ahh) och låt det vibrera djupt nere i din mage.
  3. Uttala sedan ett "u"- ljud (o-o-o) och låt det vibrera i trakten av hjärtat.
  4. Uttala till sist ett "m" - ljud (m-m-m) så att det vibrerar i trakten mellan ögonen.
  5. Avsluta med att humma mer nasalt. Träna på varje ljud individuellt först.
  6. Upprepa detta på långa utandningar ett dussintal gånger.
  7. Ta sedan ett djupt andetag via näsan med stängd mun och säg "oo" , andas ut och säg "mm". Använd muskelstyrkan runt solar plexus. Slut ögonen och fortsätt.




Källor: Meditation av Ulrica Norberg, egen utbildning, workshop med Ulrica Norberg samt Poweryoga.nu.


Handflatemetoden!

Det här kan vara ett hjälpmedel om du vill gå ner i vikt.

Handmetoden

 

Handflatemetoden är enkel. Du äter en kost bestående av proteiner, frukt och grönsaker. Du anpassar mängden mat till din egen handstorlek och får på så vis ett individuellt riktmärke för hur mycket du ska äta.


Ät så här vid varje måltid: En handflata + tre knytnävar!

  

En handflata med protein, det vill säga, mejeriprodukter, ägg, kött, fisk eller bönor. Om du äter en biff ska den vara så stor som din handflata inklusive tummen.

                        Och

Tre knytnävar frukt och/eller grönsaker. Volymen på din knytnäve är måttet du ska gå efter.


Ät så här i fem veckor. Har du inte nått din målvikt då så fortsätt i fem veckor till. Därefter så byter du ut en knytnäve vid varje måltid till kolhydrater, som potatis, fullkornspasta eller ris.


Ät var fjärde timme. Frukost, lunch och middag. Två mellanmål bestående av frukt.

Genom att få i dig rätt mängd protein vid regelbundna tider så minskar sötsuget efter hand.


Anti-stress-tips!

Antistress-tips

 

  • Stäng av mobiltelefonen när du kommer hem
  • Ta inte med dig jobbet hem
  • Sätt inte på datorn på kvällen
  • Varva ner efter maten med en kopp örtte, varmt bad eller en bok
  • Kanske meditera
  • Skriv ner alla "måsten" på en lapp så kan det vänta tills imorgon
  • Ha mörkt och svalt i sovrummet

Ett lättare liv!

TantMarias Lathund till ett lättare liv!

 

För mer info samt tillåtna livsmedellista se: www.atkins-se.com

  

Under induktionsfasen(de två första veckorna) ska du i stort sett bara äta protein, bra fetter och extremt lite kolhydrater.


Ät inte: pasta

            Potatis

            Ris

            Bröd

            Socker

            Frukt(innehåller ju fruktsocker)

            Yoghurt, fil, mjölk

            Gröt



Drick inte:

             alkohol(absolut ingen öl!)

             juice

             läsk

             mjölk


Ät: ca 7,5 dl bladgrönsaker + 2,5 dl andra grönsaker(t ex varma) om dagen, uppdelat till måltiderna. Jag har inte varit fanatisk på mängden och vilka grönsaker, men tänkt på att ha mest bladgrönsaker. Finns ju alla möjliga salladssorter nuförtiden.


Mycket protein: fisk, kött, kyckling, skaldjur, ägg, lite ost.

Protein håller dig mätt!

  

Bra fetter: stek i smör, olivolja


Så en dag kan se ut såhär:


Frukost:  2 stekta ägg, 3 strimlor bacon, vatten + kaffe (kanske lite grönsaksjuice?( Kolla innehållsförteckningen)


Lunch:   Kycklingfile´, smörstekt svamp, blandad sallad, ett par körsbärstomater, färsk sparris, lite strimlad rödlök, några fetaost-tärningar, vatten


Middag: Stekt biff, lök, blandad sallad, ostgratinerade grönsaker , vatten


Kvällssnacks: avokado, mycket räkor blandade med 1 msk majonnäs(innehåller socker men det har funkat med en liten mängd) toppat med lite stenbitsrom, kokt ägg, några skivor prusciuttoskinka, lite ädelost . Färsk sparris.


Tips: droppa på lite gräddfil med lite vitlök på salladen, häll över lite rostad lök, försök att piffa till det. Kolla innehållsförteckningar, tänk på att mycket innehåller socker tex: ketchup, soja, kaviar mm. Kan blanda i lite taco-kryddad köttfärs kanske.


Drick mycket vatten.

Efter de första extrema veckorna kan man lägga till lite annat gott ibland. Vi har ätit mycket sallad och lite fullkornsris till maten, fullkornspasta. Druckit lite rödvin(minst kolhydrater i det) till helgen annars vatten. Löjromstoast med osötat rostbröd(finns faktiskt, t o m med fullkorn i!). Man får tänka ut alternativ och använda sunt förnuft. Undvika vitt mjöl, socker och inga större mängder av potatis, ris o pasta. Mängden av det ska vara ungefär en knuten näve. Ove har även börjat att äta lite jordnötter.


Egentligen kan ni äta er vanliga mat fast med grönsaker till istället för potatis, ris , pasta eller bröd. Rena råvaror eftersom färdigmat(tex färdiga köttbullar, korv mm) ofta innehåller socker, potatismjöl, mjöl mm.


Lycka till!

              


URKKK!!!

När jag skulle laga mat så tyckte jag att spisen såg väldigt flottig ut!

Det är ju så att jag åkte till lägenheten en dag tidigare än Maken, och nu är jag hemma själv för han är kvar där. Han ska nämligen åka till Finland med "Nisse" imorgon och köpa upp MÅNGA kappor och jackor på både dam-och herr sidan till hösten och vintern. Skulle tippa att bara kappor blir ca 300 st....vi handlar stora mängder!


Tillbaka till flottiga spisen! Jag hamnade visst på ett stickspår...

Maken har stekt pommes frites till middag! URK! han kan äta vad som helst när han är hungrig, och jag vet att han tycker att pommes är gott! Han kan äta dem med bara ketchup!! Och det är vad han har gjort!

Det behöver jag inte vara en Einstain för att se......


Middagsdax!

Här blir det nu pepparbiff, lite blodig, pommes frites, sallad och tzatziki. Mums!
Pommes är gott ibland fast det är onyttigt! Det går ju fort att laga till...det är en fördel.

Äntligen!

Nu är jag hemma igen! Så skönt!


Jag stack en timme innan stängningsdax för att "Nisse" sade att de klarar sista timmen utan mig. Maken ville inte riktigt att jag skulle åka, utan han vill alltid att jag ska jobba full tid, han har lite svårt att släppa mig men själv kan han ta ledig tid. Men han fick ge sig!*skratt*

Inte långt hemifrån så hamnade jag i ett oväder! Det bara öste ner, blixtrade och dundrade! Jag hade på högsta hastigheten på vindrutetorkarna och jag såg ändå nästan ingenting och det var så mycket vatten kvar på vägen att jag höll på att få vattenplaning! Det hann inte rinna undan! Det var som att köra bil i en flod*överdriver bara lite*, och då tänkte jag att en amfibiebil som i James Bond-filmerna hade varit bra att ha*fniss* Och kolla på fiskarna utanför rutorna*fniss*

Jag klarade av det, man har ju oanade talanger inom det här med bilkörning,  och är nu hemma i säkerhet och här skiner solen och det är 23 grader varmt.


LEDIG!!

Nu i eftermiddag när vi har stängt, och jag har kört de 20 milen hem, så är jag LEDIG!!

Iallafall från jobbet ska jag väl tillägga, men ändå! Vilken känsla! Slipper pendla som en dåre!


Vi öppnar igen i slutet av augusti, och innan dess ska vi ju sälja ett hus, iallafall göra ordning för försäljning, och sedan är det ett par inköpsresor som ska göras.

Varorna börjar komma i början av augusti så innan dess ska hela butiken städas och det ska göras iordning för allt det nya.

Men innan dess så ska jag ha lite sommar också!


Många är det!

I det här bostadsområdet är pitbulls överrepresenterade! Det kryllar av dem! Och sådana raser som ser ut som pitbulls, såsom Amerikansk staffordshireterrier eller vad den nu heter.


När jag precis hade klivit utanför porten nu på morgonen med "hårbollarna" så kom det ut en tjej med en pitbull från huset mitt emot.Det är bara 20 meter mellan portarna....så hon var ju precis bakom mig.

Hon hade ingen ordning på sin, utan fick blåhålla den. Jag tyckte att det såg ut som att hon hade svårt med det, att hon skulle tappa taget, och så skulle den komma rusande och hugga en av mina. Otäckt!

"Hårbollarna" tyckte också att det var otäckt att ha den där pitbullen i hasorna, och tittade sig oroligt bakåt hela tiden och kunde inte koncentrera sig på vad som skulle göras såklart.


Den kvinnliga hundägaren är naturligtvis tvungen att ta samma väg som vi, hennes hund kunde ju inte heller koncentrera sig på väsentligheterna, utan ville ju bara till mina och slet och drog i kopplet och hon fick hela tiden tjata: "Nej! Plats!"

Varför inte ta en annan väg då? Så både hennes hund och mina får en lugn morgonpromenad? Jag gick ju före henne, hon hade ju bara kunnat vika av åt ett annat håll, hade ju inte behövt hänga på mig?!

En del blir man inte klok på!


Lyxjeepen!!

Daniel Westlings lyxjeep är tydligen beslagtagen. Han hade parkerat med bakhjulen på ett övergångsställe...för tredje gången.

Hur intelligent är det?

Lättare att flytta?!

Läser i Aftonbladet att holländare köper flottar och bunkrar konservburkar i väntan på "domedagen". De väntar på syndafloden och säger att om 4 år är allting över. Det här handlar om holländare som följer mayakalendern. Holland är ju ett lågland, det har ju en gång varit havsbotten och de har gjort fördämningar så att de har kunnat börjat att odla jorden där, men nu  stiger vattnet....Några bygger bunkrar för att klara sig när flodvågen kommer.

Hmmm...är dt inte lättare att flytta?

Vinna resa för 25000:-!!

Jaha! Sista dagen för en tävling där man kan vinna 25.000:-!
Och då ska man skriva ett inlägg om det och det är ju det jag gör nu då! Tävlingen kan ni läsa om här!
Jag ska också svara på en fråga: och jag säger 50:- som svar på den!

Köpa snöslunga?!!

Strax före klockan 19.00 var Maken hemma. Det var en karl(!) som han hade fått be komma tillbaka imorgon för han höll på att prova kostymer. När klockan var 18.30 sade Maken "att vi stängde egentligen 18.00, och du kanske kan komma tillbaka imorgon?"

Det skulle han göra sade han...vi får se hur det blir med det.

Det har ju varit en del kunder idag också! Några har till och med handlat vinterpälsar!  Och det är ju rätt, för nu är det ju bättre pris än i höst! Snöslunga ska man ju också handla så här års, även om man inte är så sugen på det direkt....

Vi har ätit här, pasta carbonara, sallad och rödvin. Mums! Nu blir det väl soffan ett tag innan hundarna tjatar för mycket och vill ut igen.


Suck! Tekniken!


När Maken skulle sätta sin mobil på laddning en stund nu på morgonen, så var den död!

han hade talat i den en stund innan för att "Nisse" ringde, men nu lös displayen hela tiden och den gick inte att stänga av och det gick inte att ringa.

Jag provade att ringa till den och då gick mobilsvaret igång iallafall.

Vi provade att försöka få ut batteriet vilket vi först inte klarade av, men så tog Maken fram kniven....hmm...han fick bort batteriet , tog ut det och satte tillbaka det, och provar nu att ladda den, men den ser död ut...


Kan en mobil dö?


Ny dag!

Kiwi väckte mig 20 minuter innan mobilen skulle ringa, och sade att hon ville ut. Väl ute så gör hon ingenting särskilt, utan hon vill äta gräs!

Väcker mig för att hon vill ut och äta gräs som en annan kossa!!

Hmm...så är det att ha husdjur....

Ute är det soligt men det känns lite blåsigt och kyligt ändå, måste fundera vad jag ska ha på mig. Hmm...klänning eller byxor? Hade tänkt klänning men när jag kände kylan så började jag att fundera på byxor, linnebyxor....

Frukost och kaffe blir det såklart efter det, jag gör mig alltid klar innan frukost när jag ska jobba för då ser jag hur mycket tid jag har kvar.
Vi jobbar ju i butiken idag igen, och det blir säkert mycket folk och det redan tidigt så jag skippar min träning nu på morgonen.


Dags att sätta fart!

Vad ska du göra idag då?


Tokrean fortsätter!

Tokrean fortsätter ju imorgon, så jag behöver vara där redan när vi öppnar klockan 09.00. Det betyder att jag skipper min styrketräning imorgonbitti, inte för att jag gillar det, men jag måste ju tänka på inkomsterna.
Har slappat en timme i soffan, sedan ville ju hundarna ut igen, så jag fick gå en sväng.
Nu ska jag hoppa i säng så att jag orkar med allt som händer imorgon.

Godnatt!



Bloggare censurerade?!


Har ni sett det här?!
Att det finns ett EU-förslag på att bloggare måste registrera sig? Att det ska bli en hårdare kontroll av bloggare?!  Det blir ju en slags censur!
Så här står det i Svenska Dagbladet, kolla!
Vad vill de egentligen? Att vi bloggare ska bli någon slags undergroundsrörelse?

Hmm...de måste vara rädda för att bloggare får för stor makt? Blir för inflytelserika?
Vad tycker du om det här?

Vilken dag!

Vilken dag!!


Redan kl. 09.05 invaderades vi av kunder! Vi har ju tokrea innan vi stänger för sommaren, så har den här butiken alltid gjort,så vi kör ju traditionen vidare. Butiken ska tömmas, för att i höst ska affären vara fullsmetad av höstnyheter.

Det har varit helt virrigt, körigt, mycket prat och skratt och kunderna har fått hålla i kläderna för har de lagt ifrån sig det någonstans för att prova något annat, så har någon annan kund tagit det! Det var till och med en kund som blev av med sina privata kläder medans hon provade, men vi fixade tillbaka det. Hittade en annan kund som höll på att prova den andra kundens kläder! Haha!

Helt snurrigt!
Som på film! 

Så nu är jag helt tom i bollen av alla priser hit och dit, och trött i fötterna av att ha trampat omkring hela dagen. Vi har ju öppet mellan kl. 09.00 - 19.00, så det blir några timmar.


Dagens outfit!

Vaknade med ett ryck av att mobilen ringde och skrällde! Har ju den som väckarklocka här i lägenheten. Måste ju upp för vi ska ju jobba idag, långdag, och vi har stor rea så det kommer säkert mycket folk.

Vi har öppet i 3 dagar nu och sedan stänger vi för sommaren och öppnar igen i slutet av augusti, med hela affären fullsmetad med nya höstkläder. Skönt!


Soligt ute kan jag rapportera, så det blir en fin dag!


Måste fundera vad jag ska jobba i...hmmm...dessa "Dagens outfits"....


Dags!



Dags att göra sig iordning för natten, så att jag kan gå och sova min skönhetssömn.

Facebook för hundar?!

Har jag missat något? Är det 1:a april idag?

"Svenskarna köper husdjur och ­djurprylar för 5 miljarder kronor varje år. Det hoppas ­Rabih Kanaan och Ercan Varol slå mynt av genom Hundsmart - ett Facebook för hundar." står det på E24.

"Tanken med den nya sajten är inte att hundarnas mänskliga ägare ska kommunicera med varandra. Istället ska hundarna själva ha profilsidor och skriva inlägg till varandra, ungefär så här:

Fido:
Hej Lassie, vill du ses i hund­rastgården klockan åtta ikväll?

Lassie: Tjena Fido, absolut. Ta med det där goda gula benet!" säger ­Rabih Kanaan och Ercan Varol.

Den här sajten, Hundsmart.se, ska tydligen lanseras stort på Hundmässan i Älvsjö i juli.

Hmm...det vet ju alla att hundar kan skriva?!

Blogg.se segt!!!

Måste säga att det verkar som att Blogg.se har saggat ihop!
Att gå in på "översikt" tar ju hela kvällen! Då blir det inte många inlägg skrivna...eller kommentarer för den delen.

Modevecka!

Nästa vecka så är det modevecka på Berns i Stockholm, och Acne, Filippa K, Cheap Monday och Tiger of Sweden är namn som vi lärt oss känna igen väl och finns med bland de som visar upp sig då.
Visningsveckan ligger från och med i år tidigt på sommaren, medan branschens traditionella modevecka med fokus på inköp som vanligt äger rum i augusti.

Konjunkturen viker ju nedåt och efterfrågan på lyxiga, dyra kläder dalar så flera av de här firmorna kommer att gå en tuffare framtid till mötes.

Spännande att se vilka som klarar sig! Mer om det kan ni läsa här!

Ny laptopsdekor!

Varför inte skaffa en ny dekor till din laptop?
Kolla!



Finns många olika och många väldigt fina på www.bluebox.se.
Det här ska jag fundera på!
DE har ju många andra roliga saker där också...

Leva i nuet!


Jag har faktiskt kostat på mig en "köpe-bulle" när jag var ut med hundarna på husspaning på eftermiddagen. Bulle kanske inte är rätta ordet, det var en typ av "winer-bulle", en bulle med gul kräm i mitten. Satte på kaffe när vi kom hem och satt och njöt av det på balkongen i solskenet. Läste tidningen och viftade på tårna! Hur skönt som helst!
*fniss* så det var det jag gjorde.



Man ska ju ta vara på och leva i nuet!

Efter det så hade jag tillräckligt med kraft att städa lite, innan jag åt middag här. Stekt laxfilé med kokt potatis och smör och haricortes vertes. Grovt salt på. Mums!

Har hunnit med en skogspromenad också, väldigt skönt med naturen....Finns många, stora  grönområden i det här samhället trots närheten till Stockholm. Man skulle ju kunna tro att det bara består av betong, men så är det inte alls.

Väldigt rogivande....zzzzzz....


Kommentarer!

Visst är det kul att få kommentarer på bloggen! Det tror jag att alla bloggare tycker, men när man får flera sådana som: "Ha en bra dag!" kan man ju börja att fundera.
De flesta bloggare har ju säkert hört att för att få många läsare så ska man läsa andras bloggar och kommentera.

De här som går in och skriver:"Ha en bra dag!" har ju säkert inte ens läst vad man har skrivit, utan de har säkert bara gått in hos flera läsare, en efter en på listan, och skrivit samma kommentar hos alla.
Det finns en annan kommentar som är vanlig också: "Jag gillar din blogg!"

Något andefattigt tycker jag!

Hmm...jag orkar inte ens gå in till dem tillbaka och skriva : "Detsamma!"....

Vad tycker du?

Lyxhamburgare!

På Burger King vid Glouchester Road i London finns världens dyraste hamburgare, om du som gillar snabbmat vill lyxa till det ordentligt!
Den kostar ca 1100:- och är gjord på kobebiff, med vit tryffel, pata negra-skinka, bergssalt från Himalaya och bröd täckt av iransk saffran och vit tryffel.
En riktig lyxburgare!

Skönt att jag inte är så mycket för snabbmat, verkar som att det blir billigast så!

Rumpa i knävecken!

Jag har varit till gymmet, och det tar sin tid att hålla sig i form! Tog en och en halv timme med lite stretchning efteråt. Rastade hundarna direkt efter i träningskläder, så att jag skulle få duscha och äta lunch i lugn och ro. De ska få en låååång skogspromenad senare, och det gillar de.


Jag har cyklat en halvtimme i ett bra tempo innan styrketräningen. Tränade mest triceps och mage idag, tog med lite rumpa och axlarockså, för jag har läst att rumpan sjunker med en decimeter uder ett liv!

Och vem vill ha den i knävecken?
Inte jag! Vill du ?

Till lunch nu så blir det en räksallad med avocado. Mums!
Vad ska du äta?


Nyttig frukost!

Jag har sovit som en gris! Och är pigg som en lärka!*skratt* Hungrig som en varg!*fniss* Gått igenom hela faunan snart..

Det var lite svårt att somna, Putte trampade omkring, jag tror att han hade tråkigt, så till slut stoppade jag i ett par öronproppar. Sedan har jag sovit och vaknade inte förrän kl. 08.40!!


Har precis rastat hundarna, soligt ute, och ska nu äta frukost.


Här blir det gröt, lättmjölk, blåbär, sylt. Kokt ägg, blodfruktsgrapejuice och kaffe.

Sedan ska jag till gymmet!

Godmorgon!


I like!

Morden i Midsomer var ju väldigt bra tycker jag! Jag gillar ju engelska serier.
Fast det är flera mord i varje avsnitt så är det ändå lugnt och stilla på något konstigt sätt. Action på ett lugnt sätt....inget blod som splaschar på halva väggar som i amerikanska filmer....utan mer stil och finess. I like!

Tekniken!

Tekniken är underbar, om man förstår sig på den vill säga! Ett gott skratt kan man också få av den, eller rättare sagt ett riktigt asgarv!


Jag är ju ganska ny på det här med att blogga, och är ingen hejare på datorer...Det jag kan har jag lärt mig av dottern, som är en riktig "datanörd" och väldigt duktig, och av några korta kurser på mitt gamla jobb. Sen har jag ju "klickat" omkring med varierat resultat*fniss*...som många andra det vet jag...


För drygt en vecka sen fick jag ett erbjudande på mejlen, från en Anne-Marie Carlsson, om att joina Netlog...fattade nada! Gick in på Netlog, fanns ju såklart en länk i mejlet, men fattade ju inte något mer för det. Det jag kunde läsa ut av vem det var som hade bjudit in mig var ett smeknamn "kickelikickan", och då tänkte jag att jag känner ju en Kickan...hmm..kan hon heta Anne-Marie också?..Var lite osäker på det, men jag mejlade henne och frågade.

Fick svar igår som löd så här: "Ja jag fattar inget heller! Fick mejl av en kompis med en inbjudan och så tröck jag på en knapp(jag och datorer!) och så hade helt plötsligt alla i min mejllista fått en inbjudan...släng det."
Haha!

Visst är det underbart med tekniken? Den lever sitt eget liv på något sätt, allt kan ju hända!



Sinnets magi!

Det här är en bra bok! Här kan du lära dig att visualisera, tänka positivt och lära dig att stressa av.

Betty Shine

Betty Shine är känd över hela världen för sina egenskaper som medium och healer. Hon är författare till tre bästsäljare: "Helande kraft", "Sinnets magi" och "Tankens makt".
    Betty Shine är en före detta operasångerska och har varit medium, healer och hypnosterapeut i 25 år, och vitamin- och mineralterapeut i över 40 år. Hon är känd från både TV och radio och har inbjudits att föreläsa i alla delar av världen.


Sinnets magi


Sinnets magi är en handbok för själen, en guide till lycka och en vägledning till ett bättre liv i vår moderna värld.

Sedan Betty Shines första bok, Helande kraft kom ut, har ett oräkneligt antal tacksamma människor skivit till henne och visat sin uppskattning. Hennes budskap har rört vid människors hjärtan över hela världen och förändrat deras liv. Nu har hennes rykte vuxit så att det blivit omöjligt för henne att personligen behandla alla de tusentals männsikor som söker hennes hjälp. Därför har hon skrivit Sinnets magi som är en guide till självhjälp och som uppmuntrar oss alla att uppleva fördelarna med tankekraft och healing.
   Kärnan i Sinnets magi består av en serie övningar som utvecklar fantasin och tankekraften, baserade på Betty Shines egna metoder och erfarenheter. Varje övning har även ett specifikt mål - allt från stressreducering till minnesförbättring. Tillsammans med dessa övingar får du även en mängd praktiska råd som rör vitamin- och mineralterapi, färgterapi, kraften i positivt tänkande och mycket annat.




Har du läst den?

Mer lyx!

De har ju en bra hudlotion också, skön och känns lite lyxig utan att man blir ruinerad, som samtidigt stöder Rosa Bandet!




Väldigt bra tycker jag!

Lyx i vardagen!



Jag har skött om mina fötter ikväll också, och några bra produkter till ett lågt pris är ju CCS Sjöstjärnas fotserie. Det riktigt känns hur mjuk huden blir! Mmm....


Jasmin!

Jag har duschat också efter passet såklart och har då använt duschcreme och bodylotion från Bodyshop som doftar jasmin. Jag har fått det av dottern för ett tag sedan, hon skickade det från England, väldigt gulligt av henne.


Morden i Midsommer!

Ikväll börjar en ny omgång av Morden i Midsommer! Kul! Det ska iallafall jag titta på!

Rumpa!

Eftersom jag blev klar tidigare än beräknat i butiken, tog nämligen bara en halvtimme för mig och "Nisse", så gick jag först på en skogspromenad med hundarna och sedan stack jag till gymmet.
Cyklade inte en halvtimme idag som jag brukar, utan bara 5 minuter som en liten uppvärmning, och sedan körde jag ben och rumpa, bröstrygg och axlar.
Körde ju flera övningar för ben och rumpa, så efter passet var jag lite skakig i benen så jag kan nog tänka mig att det blir träningsvärk imorgon.
Jag har tänkt mig till gymmet imorgonbitti också, och då blir det nog cykel en halvtimme först innan jag kör något annat. Tror att det får bli mage och triceps kanske.
Har nu ätit efter passet, kokt potatis, rökt lax och haricortes vertes. Mums!

Shit happens!

Jag packade ihop och åkte till Märsta redan idag istället för imorgon, för imorgon vill jag gå och träna på gymmet men Gubben tyckte att vi skulle fixa en massa i affären då innan vi öppnar på torsdag. Så då åkte jag på förmiddagen istället så kan jag träna imorgonbitti, och jag ska fixa en del i butiken nu tillsammans med den gamla ägaren "Nisse".

På vägen hit så fick jag ett mess på mobilen, reklam från Telia, och i slutet av det messet så stod det ett nummer man kan ringa om man vill slippa reklam av det slaget så jag gjorde ju det då.
Då var jag tvungen att sitta och lyssna på olika val jag skulle göra och knappa olika nummer på mobilen, det var ganska många, och när jag är i slutet av allt detta så säger en röst: "Ditt nummer är ogiltigt..."!! Då gav jag upp!
Vadå ogiltigt?! Jag betalar ju räkningarna!
Helt obegripligt!

Och så kommer jag fortfarande att få denna j-a reklam......shit!

Påminnelse!

En påminnelse bara!


Rösta gärna på mig!  ---------->      

Bloggpärla!

Den här bloggen tycker jag att ni ska gå in och läsa! En riktig bloggpärla!

En ung, svensk tjej som har flyttat till England för att gå på universitet där, hon läser en 3-årig författarlinje. Hon skriver om hur det är att byta land, saker som händer henne och vad hon tycker och känner.
Hon skriver på engelska, och hur hon hanterar det språket! Wow!

Kolla här !


Positiv tankekraft!!


Det du sänder ut får du trefalt tillbaka!


Så sänder du ut en massa negativ energi så blir livet tungt, eftersom det slår tillbaka.

Försök att låta bli att tänka tankar som: "livet är pest", "det händer aldrig något roligt" eller "jag borde städa, gud vad tråkigt".


Använd istället positiv tankekraft och försök istället att tänka: "livet är kul!, "jag vill städa eftersom det är skitigt och jag vill ha rent omkring mig" eller" idag hände något kul" Min kompis NN ringde" och livet blir genast mycket roligare! Fattar ni?

All positiv energi får du ju också tillbaka, och trefalt! Tänk vad livet kan bli bra!


Så använd er positiva tankekraft och lyft livet!



Köpa konst?

Om ni nu ska sätta sprätt på pengarna så kan jag tipsa om att auktionerna på Sotheby's och Christie's som börjar idag, förväntas slå prisrekord. Kräsna samlare från Ryssland och Mellanöstern beräknas få de två auktionshusen att sälja modern konst för 4,7 miljarder kronor under tio dagar minsann!

Kanske en tavla av Monet?


Foto: scanpix

Leva loppan!

Inte köpläge på börsen nu för vinsterna ligger på en extremt hög nivå i förhållande till lönerna, varnar Sven Hagströmer till Dagens Industri.
det stormar på börsen och han tror att det inte kommer att mojna förrän hösten 2009.

"- Allt sparande syftar ju ytterst till konsumtion och nu är det rätt läge att leva loppan för en del pengarna. Köp den där Mercedesen som du drömt om, väntar du för länge kanske du bara kan köpa en folka, säger Sven Hagströmer till DI."

Hmmm...jaha, kanske skulle sätta sprätt på pengarna nu då?


Partibidrag!

Det här är ju ett konstigt system! De svenska plotiska partierna har beviljat sig själva bidrag!
Vi skattebetalare har gett en miljard i stöd till partierna förra året, alltså då har man gett pengar till partier oberoende av vad man själv har för politisk åsikt. SVT:s Rapport har räknat samman vad som har betalats ut i partibidrag av kommuner, landsting och riksdag.

Jag tycker att politiska partier ska klara sig själva, de ska finansiera sin verksamhet på egen hand och inte med skattepengar. Nu behöver de inte ens ha medlemmar, de får ju bidrag ändå.
De får väl jaga sponsorer, medlemmar så att de får in fler medlemsavgifter och hitta på annan aktivitet för att få in pengar.

Jag vill inte finansiera politiska partier! Inte alla varje fall!

Dålig sömn!

Jag har sovit dåligt inatt också. Svårt att somna, och när jag väl hade gjort det så skulle Kiwi ut efter en timme...hmm...och nu skulle båda hundarna upp kl. 07.10. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra åt det här. Får fundera.
Kanske låta bli datorn sent på kvällen..blir kanske lättare att somna då. Tror att det har ett samband faktiskt.
Kiwi ska ju ut på nätterna, väldigt ofta. Jag tror att jag ska prova att låta bli att ge dem burkmat, de ska bara få torrfoder.

Nu är det iallafall grötfrukost och kaffe som gäller här.

Gammal ängel!

Så här känner jag mig nu så därför säger jag Godnatt!


Imorgon är en ny dag!







Nu känner jag mig lite slut faktiskt och ska krypa i säng och läsa ett tag innan jag nannar kudde. har hunnit med mycket idag: tvättat flera maskiner, strykit, packat, handlat, yogat, promenerat hundarna, snackat med en gammal moster i telefonen, chattat lite med dottern i England, småfixat hemma och jobbat ute i "djungeln" i två timmar! Det får räcka.

Vad har ni gjort idag då?





Ni får gärna rösta på mig!      Klicka här! ---------->   

Nu går jag...

...och kokar te!


Inte nu igen!


Kanonöverlack!

Det här är ett kanonbra överlack! Dyrt, men man får ju det man betalar för.
Torkar snabbare än snabbast!


Plattare mage!

Det finns en bra bok med träningstips för att träna upp bålen, även de djupa musklerna i den.
Den heter "Plattare mage och starkare rygg" av Kari Jaquesson.
I den finns det några olika träningspass, och det står att de bara tar 10 minuter vilket inte stämmer riktigt.
De tar ca 20 minuter, för i början så måste du ju läsa och kolla hur man gör övningarna, men det går ju fortare sedan när man är van vid övningarna.

Boken är bra och lättfattlig, och den har bra illustrationer.

Jag anser mig vara hyfsat vältränad, och jag fick träningsvärk efter första gången, och då snackar vi rejäl träningsvärk!





Prova du också!

Stor "plätt!"

Vi har ju en stor tomt härhemma, ca 5000 kvadratmeter...och det är ju en ganska stor "plätt". Nu när vi har långpendlat snart ett år, så är den väldigt eftersatt. Liknar mest en djungel*fniss*, bara papegojorna som saknas och en och annan boaorm. Det är tur att vi bor ute på landet och inte i ett villaområde för grannarna hade nog klagat på oss då.


Gubben lånade en trimmer, modell större, härom dagen av en gammal arbetskamrat, skogshuggare, och vi har nu röjt i trädgården ett par timmar. Han har gått med det stora åbäket fäst runt midjan och plöjt sig fram  och jag har räfsat efter. Nu ser det ut som att det snart ska regna och vi orkade inte längre heller. Jag vill ju inte ha ett ryggskott nu när jag snart ska spela golftävling, det är något som jag brukar få av trädgårdsarbete, så nu gäller det att ta det lugnt. Imorgon måste jag nog yoga och sträcka ut den skulle jag tro. Skulle egentligen behöva träna också, men det är ju 20 mil till gymmet för mig....liiiite långt!

Nu ska det bli kvällsfika!


Köttfärssås recept!

Här har vi ätit spagetti och köttfärssås gjord på älgfärs! Väldigt gott!

Här kommer recept på Tant Marias köttfärssås:


  • ca 400g älgfärs
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • ketchup
  • margarin att steka i
  • 1 burk creme fraishe
  • ev. sambak oelek om du gillar det lite hot
  • vitpeppar och salt
  • 1 buljongtärning

Hacka den gula löken, stek den lite så den får lite färg, lägg i färsen, krydda med salt och peppar. Lät det steka tills färsen får färg, rör om då och då. Lättast med en gaffel så att färsen fördelar sig bra.

Häll i lite ketchup och rör om, pressa i vitlöken, sätt till buljongtärningen och lite vatten(och den eventuella teskeden sambal oelek). Låt det puttra en stund. Sätt till creme fraishen, rör om och låt allt bli varmt.

Servera till pasta och en god sallad.


Impulsköp!

Igår när vi var och spelade golf,så var jag ju in i golfshopen också. Alltid kul att kolla på kläder och annat där!
Ett impulsköp blev det såklart, en röd, kort golfkjol på rea som jag ska ha på tävlingen så att jag och syrran matchar varandra. Hon spelar i röda shorts, och så har vi likadana linnen från Casall.
Hade ju redan köpt en kjol, fast en grå som inte var på rea, men hon har inte hittat shorts i samma färg, så då köpte jag en kjol när jag ändå hittade en nu då som är röd.
 
Kostnad 175:-, det är ju som hittat!

Rösta gärna!

Ni klickar väl på länken "gregorius bloggtopp"i min meny? Eller på den här ikonen i inlägget?
Rösta gärna! Jag finns bland Bubblarna!



Haha! Jag fick dit den iallafall! Och det utan att be om hjälp! Det går framåt! *slår mig för bröstet*

Konstgjorda livmödrar?!

Läste i tidningen, den lokala blaskan, att det är en stor press på indiska kvinnor att de ska föda söner. Det har jag ju hört om förut, men ändå...
De väljer bort flickfoster och nu föds det väldigt få flickebarn.
Tänkte bara, hur ska de göra sedan då? Vem ska föda deras söner? Små flickebarn växer ju upp till kvinnor. Kvinnor som kan föda barn. När det inte finns tillräckligt med kvinnor, vad gör de då?
Genteknik? Och så då konstgjorda livmödrar?

Hmm...tänker de överhuvudtaget?

En ny dag!

En ny oskriven dag har börjat! Underbart!
Solen skiner fast det kändes lite kyligt när jag öppnade altandörren och släppte ut hundarna. Jag ska fixa frukost här, och sedan vet jag inte riktigt vad jag ska göra.

Har såklart en del "måsten" på programmet, så jag tar väl itu med det först.
Ska bl a försöka få till den där länken till Gregorius topplista, men det får bli senare idag eftersom det inte hör till mina "måsten"....

Golfare lever längre!

Nu är det dags att hoppa i sängen! Är helt slut efter en hel dag ute på golfbanan, så jag kommer säkert att sova gott.
Det är ju skönt att röra på sig, det är en bra form av motion egentligen. Golfare lever ju längre har forskare kommit på nu, så då kommer jag att bli 100 år kanske*skrattar*

vad har du gjort idag?

Gregorius bloggtopp!

Jag har anmält mig till Gregorius bloggtopp!



Så där ska ni kunna rösta på mig!
Jag har ju nyss anmält mig och jag vet inte hur snabba de är på att uppdatera sina listor för som nykomling börjar man tydligen på "Bubblarelistan".


Kan ju vara kul att prova, så nu får ni vara snälla och rösta på mig!

Alex Schulmans lista!

Alex Schulman listar ju vad han tycker är veckans 10 viktigaste svenskar varje söndag. Viktiga för vem eller vilka har jag inte fått klart för mig, om det nu inte är för Alex själv....

1. Daniel Westling. Alex tror att kungafamiljerna skulle må bra av lite externa gener, och så är det säkert.
2. Robyn. Hon ska ju vara förband åt Madonna i sommar. Hon är bra tycker jag också.
3. Camilla Lindberg som vågade stå för sin åsikt om den nya avlyssningslagen. Håller med om att det var bra gjort av henne.
4. David Batra som Alex tycker är ett pr-snille. ?? Jaha?
5. Leif GW Persson vars böcker ska bli film och göra honom ännu rikare. Jaså?
6.Isabelle Halling som ersätter Ernst i i "Sommartorpet". Hon verkar klämkäck det lilla jag har sett av det.
7. Kim Källström som verkade vara den enda som var laddad i matchen mot Ryssland. Jaha?
8.Elisabeth Hägglund som slutar på SVT i protest för att hon inte får ett eget program. Bra att hon gör vad hon tycker känns bra för henne, säger upp sig. Har jag också gjort.
9. Katrin Schulman som ska vikariera för Gry Forsell i Mix Megapol i sommar. Världsnyhet?
10. Linda Rosing som är ett bloggfenomen fast bloggen är fullständigt usel enligt Alex. Tja, den blir ju stor för att alla, inklusive Alex, skriver om den. Annars skulle den nog självdö.

Vad tycker du? Är de här viktiga?


Sälja hela livet?!

Haha! Vilken idé!
En 44-årig australier har ledsnat på sitt liv så att han auktionerar ut det på Ebay! Inklusive jobb och vänner. Just nu har han bud på 3.7 miljoner!
Kolla här!

Tänk om jag skulle göra det när jag känner mig trött och less?
Sälja hela klabbet på Tradera? Haha! Fast....jag vet inte...undrar vad man kan få för ett jobb som "mångmicklare", ett gammalt hus på landet, en halvgammal paillontik och en medelålders man?
Vad tror ni?

Alla vill ha?!

"Alla vill ha volang!" säger Sofi Fahrman i Aftonbladet.

Nej tack! Inte jag! Vill inte ha en kort volangkjol om jag slipper!

Katrin Schulman!

Läste i tidningen att Katrin Schulman ska vikariera för Gry Forsell på Mix Megapol i sommar. Hmm...undrar hur det blir? Undrar vad vi får höra? Blir det som det vi kan läsa på hennes blogg?
Vad tror du?

Primitiv form av jordbruk!

Vi åkte redan kl. 09.00 imorse, och var framme strax före 10.30, eftersom jag ville slå ett par hinkar innan vi skulle gå ut på banan. Jag ville också hinna med att äta lunch, för jag är en sådan där som måste äta var tredje eller var fjärde timme, annars blir jag inte att leka med!

Vä framme så utforskade vi golfshopen och restaurangen innan vi gick till rangen för att slå på bollar. En underlig hobby , som kallas för golf, man har om man tänker efter, så det är nog lugnast att inte göra det...hrmm..slå på små, vita bollar, slå upp jord, sand och slå inne bland buskar och träd så kvistarna flyger...
En primitiv form av jordbruk kan man säga att jag ägnar mina lediga stunder åt!

Spelet gick sådär, både bra och dåligt, men trevligt hade vi! Nu blev det ju en lång dag, för vi var inte hemma förrän strax före 19.30. Har ätit lite, bytt om till myskläder och ska nu titta lite i tidningarna, för fotbollen är ju inte så intressant längre när Sverige inte är med.

Hur tävlingen den 2/7 kommer att gå....tja...det vet vi ju inte än, beror ju lite på om jag har en bra eller dålig dag vad gäller spelet. Som nybörjare är man ju lite ojämn så att säga. Ibland går det kanonbra och ibland är det katastrof och man vet inte varför eller vilket fel man gör.
Spännande kommer det att bli iallafall, och jag kommer att vara nervös för det är ju första gången jag tävlar.

Golfträning!

Idag så ska jag och Gubben till syrran och hennes karl, för vi ska spela golf. Jag och syrran ska ju tävla på Den Stora Damdagen som går av stapeln 2/7, så vi vill träna lite innan. Bra om jag har spelat den banan en gång innan tävlingen också.
jag och syrran ska spela ännu en gång utan karlarna, och det blir nog på tisdag, sedan måste ju jag jobba några dagar.
Kul och spännande!

Vi har ju ca 15 mil dit och vi vill äta lunch i golfrestaurangen innan vi peggar upp, så vi måste starta i tid här.
Jag ska ner i duchen nu, sedan blir det frukost och sedan åker vi.

Ute skiner solen faktiskt, men de har ju varnat för skurar så det blir till att ta med regnstället.


Ha en bra dag alla, så hörs vi senare!

Förtsättning följer!

Nu har jag suttit vid datorn i timmar! Helt otroligt!

Men det här med bild är kul, och jag har försökt att få till det på egen hand nu för dottern är upptagen och hon kan ju behöva få slippa morsan ett tag faktiskt. Det gick inte något vidare kan jag säga. kan vara för att jag är lite trött nu också, eller troligare att jag klickar någonstans där jag inte ska.

Övning ger färdighet, skam den som ger sig och allt vad det nu heter! Jag fortsätter såklart en annan dag.


Ha en trevlig kväll!


Bildredigeringstest!

Nu har jag provat lite i photoshop!
Kolla!


Helt otroligt!

Dottern är så duktig! Och att hon orkar att hjälpa sin gamla mamma utan att klaga ska hon ha en eloge för!
Hon har hjälpt och försökt att lära mig lite om bildredigering. Jag kan ju inte så mycket, och hon bor ju inte hemma nu, utan hon pluggar ju på universitet i England, så det är ju ett visst avstånd mellan oss kan man säga.
Men då har hon installerat ett program, och jag samma här på min dator, så hon kan kolla vad jag gör och rätta till mig! Helt otroligt! Hon kan skriva på min dator!
Så vi har lektioner i photoshop, jättebra för mig!
Hon har dessutom rensat vår dator medans vi åt middag....vilken toppentjej!

Driftig Blondinbella!

Jag måste iallafall säga att jag tycker att Blondinbella, Isabella Löwengrip, är en driftig och duktig ung tjej!
Hon syns överallt, hon har jobbat upp sin blogg till en Sveriges största bloggar, hon tjänar pengar på den och nu har hon öppnat en shoppingsajt som heter www.bellme.se och hon är bara 17 år!  Hon verkar ha många idéer och hon genomför dem.

Det finns ju de som rackar ner på henne och hon har blivit attackerad ute på stán, vilket jag tycker är helt obegripligt.


Hon får ju mycket gratisreklam också, för det skrivs om henne överal


Bakfylletips!

Många är nog bakfulla en dag som denna.
När huvudet är dumt så får kroppen lida!

Då gäller det att få några tips på att genomlida dagen på bästa möjliga sätt, och det här är hämtat ur Aftonbladet:

"Midsommarfest - som blir till bakispest.

Då behöver du hjälp.

Här är knepen som räddar resten av helgen.

Festen är slut. I dag är dagen efter för många. Men det finns bot mot illamående, sprängande huvud och trötthet.

- Många anser att det är det ilskna ämnet acetaldehyd som är boven bakom baksmällan. När alkoholen bryts ner får man höga halt-er av ämnet i kroppen och man blir rödbrusig, svettig och får huvudvärk, säger alkoholläkaren Stefan Borg."
 
Han rekommenderar vidare att dricka hinkvis med vatten och ta en huvudvärkstablett.
Här kan ni läsa hela artikeln, om du behöver tips mot bakfylla.


Beckham eller Beckham?

Jaha, såg nyss i tidningen att ikväll kl. 17.55 så är det en brittisk dokumentär om David Beckham på TV4.
Nästan samtidig, kl.18.00, så är det en brittisk dokumentär om hans fru, Viktoria Beckham, på en av grannkanalerna TV3. Undrar varför de har lagt programmen så?

Vilken vill jag se tro? Är något av dem intressant? Egentligen?

Hmmm...ska du titta på någon av dem?

Botox som hobby?!

När jag åt lunch alldeles nyss så läste jag samtidigt i fredagsbilagan till Expressen. I den står det bland annat om Linda Rosing och hennes succe´blogg, och det var en intervju med henne där hon bland annat säger att botox är hennes hobby....??? Alla har vi ju våra laster...och hobbys, men botox låter ju något udda som hobby.
Hon har allt som handlar om hennes utseende som hobby, vilket låter lite enahanda för mig, men vi är ju alla olika och det måste ju finnas plats för de flesta av oss.

Hon har bland annat tatuerat läppkonturer och ögonbryn berättade hon i intervjun, vilket fick mig att börja att fundera på hur blir det när man åldras? Hur ser det ut, dessa läppkonturer när hon börjar att bli rynkig? Hon kan ju inte dra ut skinnet hur mycket som helst heller för att hålla rynkorna borta, och hur mycket botox kan man spruta in egentligen? Det är ju ett nervgift egentligen....

Hmm...tänk att sitta på långvården, helt skrynklig och skröplig, förutom ett par jättetuttar som står rätt ut , läppkonturer som syns ordentligt och ett par mörka ögonbryn i det annars gråa och rynkiga ansiket....måste ju ge intrycket av någon slags alien från yttre världsrymden...

Nej, inget för mig iallafall!

"Svensson" bakis idag!

Jag har gått en 45-minuterspromenad med hundarna, och vi hann innan regnet. Skönt att röra på sig lite efter allt ätande igår. Det var lugnt ute kan man säga, knappt en bil ute på vägarna, inga som var ute och gick.
"Svensson" är bakis idag.
De enda som jag såg var ett par småbarnsmammor och deras telingar på en lekplats som jag gick förbi.
När jag kom hem så tog jag bilen och åkte och handla de lite smågrejer. Inne på stora ICA så fick jag en känsla av att Gubben var väldigt sötsugen, så jag köpte smågodis åt honom. Vilke fru va?!
När jag kom hem och klev innanför dörren så frågade jag: "Är du godissugen?" "Ja, jag tänkte nästan ringa dig men jag tänkte att jag nog inte behöver det!", sade han.

Det är nämligen så att jag brukar "känna på mig" saker och han vet det, har lärt sig nu efter alla år;)
Så nu ligger han i soffan och smaskar smågodis och läser tidningen. Själv har jag ätit en lättare lunch, en skiva oxfile´från igår och mycket grönsaker till det. Mums!
Nu blir det lite smågodis för min del också...

Två boenden!

Vi har ju två boenden, ett hus härhemma, och en lägenhet i stockholmstrakten. Vi långpendlar och ligger borta halva veckor, eller ja...brukar bli lite mer än halva veckor. Bor ju i lägenheten när vi jobbar i klädbutiken, som är öppen torsdag, fredag och lördag och när vi har stängt på lördag så åker vi ju hem till huset igen. 20 mil enkel resa....
Bör jar att bli lite jobbigt och drygt nu, men det är tänkt att det ska lösa sig under sommaren, så till hösten ska vi bo på ett ställe och det ser jag naturligtvis fram emot!

Handvispad, som på "stenåldern"!

Vi grillade ju redan på tidig eftermiddag och öppnade skumpan, och det var väldigt gott! Hela dagen gick i matens tecken kan man säga!
Gjorde faktiskt friterad camembert med varm hjortronsylt till efterrätt, inte direkt efter för vi var ju så mätta, men en timme senare kanske. Det blev kaffe och negerboll ännu lite senare, delicatoboll, för jag tycker att de är godast.
Vi hann faktiskt med jordgubbar och vispad grädde också. Handvispad, som på "stenåldern"! och det enbart på grund av att jag har tagit både elvispen och beredaren till lägenheten....inte något jag valde att göra bara för kul!
Kvällen förflöt väldigt lugnt här. Chattade lite med dottern, kollade lite på tv, och så hade midsommaraftonen förflutit.


Inte många!

Idag är det inte många ute på bloggen, och det är väl som det ska!
Vi har ätit gott och druckit gott, och nu ligger Gubben i soffan och tittar på golf. Lagom romantiskt.
Själv vet jag inte vad jag ska göra, klockan är ju bara 17.30....

Jag hann!

Jag hann precis runt på vår vanliga långpromenad med hundarna innan regnet. Nu har det börjat att dugga lite...på allmänningen så sjunger de och dansar just nu.
Jag har lagt oxfilén i marinad, vi tänker grilla den hel. Gubben var ner på sta´n i ett ärende och kom hem med jordgubbar och rosor till mig! Det var väl gulligt! Jag älskar jordgubbar!
Har rensat dem och ska vispa lite grädde så att det är klart, då kan jag bara sitta och sippa skumpa sedan.

Horoskopet idag!

Hmmm...mitt horoskop för idag.

Tur
Det finns risk att i dag underteckna papper, så var därför på din vakt.
Hälsa
Du har så mycket energi idag så att du kan få svårt att sitta stilla. Försök utnyttja energin till att få litet extra motion.
Ekonomi
Du försöker vara försiktig med dina inköp men du kan ha svårt att få det att gå ihop idag. För tillfället finns det inte så mycket du kan göra åt det.
Arbete
Inse dina begränsningar. Även om du har lätt att ta tag i nya uppgifter.
Kärlek
Kärleken blommar inte alls idag. Gör något för att förbättra situationen.
Relationer
En vän tycks närma sig dig på ett sätt som du uppfattar som mer än vänskapligt. Sätt dina gränser i tid.


Det var ju inte så kul kanske....

Glad midsommar!

Glad midsommar på er alla!

Hoppas att ni slipper regnet, här ser det lite misstänksamt ut!
Hembygdsföreningen ska ta ström från vår "lillstuga", som ligger precis bredvid allmänningen där de ska dansa, sjunga och grilla korv, och de börjar kl. 12.00. Jag hoppas att de får dansa utan att regnet öser ner över dem. De brukar köra dit barnen med häst och vagn, och det brukar de tycka är kul.

Vi ska fira 20-årig bröllopsdag här idag, så vi skippar sillen och grillar oxfilé istället!
Jag ska åka och handla det sista, för nu idag så är det säkert lugnt i affärerna. Det var det inte igår...

Besöksrekord igår!

Ojdå! Igår så slog jag jag till med ett besöksrekord, och det är ju kul! Hela 39 st! Hmm...undrar hur alla hittar hit?
Jag får ju inte så många kommentarer...så jag vet ju inte vilka det är.
Skriv gärna en kommentar när du tittar in!

Mindfulness! Inne!

Mindfulness och medveten närvaro har fått enormt genomslag, inte bara bland männsikor som vill leva ett rikare och mer medvetet liv, utan även inom sjukvården och i stresshantering.

Mindfulness är en teknik för att bli mer medvetet närvarande. det är ett förhållningssätt till livet kan man säga.

5 faktorer för medveten närvaro:

1. Fokusera på nuet

2. Döm och bedöm inte. Bedömningen hindrar oss från att vara i direkt kontakt med det vi upplever.

3. Avsiktligt. Mindfulness inkluderar alltid en avsikt att rikta uppmärksamheten någonstans. Genom att åter och återigen rikta uppmärksamheten på det aktuella ögonblicket blir vi kontinuerligt mer medvetet närvarande.

4. Deltagande observation. Mindfulness är inte att iaktta på avstånd. Det är istället ett sätt att känna kropp och sinne mer intimt.

5. Utforskande. Medveten närvaro innebär alltid undersökning av subtilare nivåer av perception.

Källa: av Catharina Hansson i Tidningen Leva



Kort så är det så att när du dricker te så ska du dricka te.
När du borstar tänderna så borstar du tänderna.
Inte tänka på annat då alltså, uatn vara i nuet....känna efter hur tet smakar, doftar, hur varmt det är, hur det känns ner du sväljer....hur tandkrämen smakar, hur tandborsten känns när du gnuggar mot tänderna, hur det känns i tandköttet...

Det är avstressande.
Fattar du?


Tävlingar?!

Det var väldans vad det finns många tävlingar på Blogg.se! Nästan alla bloggar har någon att erbjuda..hmm...ett mode bland bloggare?
Jag skulle ju kunna sitta och tävla hela kvällen!

Yoga-paus!

Nu tänker jag yoga en timme, behöver sträcka ut ryggen känns det som. Mår så bra efter ett pass, lugn och tillfreds med hela världen.



Triangeln.


Stående hund.



Huvudstående.


Du borde prova yoga!

Ny tidning+nytt schampo!

Idag fick jag en ny tidning i brevlådan som jag ännu inte har tittat i: Leva! Ett gratisnummer, jag har skrivit i en kupong någonstans eller om det kanske var på nätet rent av.
Har även varit till den lilla ICA-butiken och köpt schampo och där har de ju inte så mycket att välja på, men det här är bra tycker jag. Från Fructis.
De flesta schampon innehåller ju i stort sett samma saker, de mer billiga innehåller mer vatten än dyrare schampon men annars är de i stort sett lika. Doftar lite olika bara.



Alltid kul med en ny blaska!

Inte traditionsenlig!

Vi brukar inte fira midsommar traditionsenligt, inte julen heller om jag ska vara ärlig och det ska man ju.
Till jul äter vi inte vanlig julmat numera, för vi kom på för några år sedan att ingen av oss är så förtjust i det utan vi åt det bara av gammal vana och för att det "ska vara så". Numera blir det, om höstjakten varit lyckad, älgfilé och potatisgratäng. Eller kanske en porterstek och potatisgratäng.

Nu till midsommar så ska jag och Gubben grilla oxfilé och öppna en flaska riktig skumpa från Louise Roederer, för vi firar 20-årig brölloppsdag!
Inte dåligt va?

Stående "mellis"förslag!

Det är ju viktigt med att äta med jämna mellanrum för att hålla blodsockret på en jämn nivå, och därför kommer här några "mellis"förslag.

Stående förslag på mellanmål:

  

  • Frukt
  • Lättfil med bär
  • Grov smörgås, typ surdegsbröd, skinka, paprikaringar
  • En halv avokado, lite räkor
  • Kokt ägg
  • Kokt ägg, räkor, yttepytte majonnäs
  • Några nötter
  • Några torkade aprikoser, men bara några!

Känns det för mycket, så ta bara lite mellanmål. Syftet med det är ju att hålla blodsockret i schack.


Stående frukostförslag!

Jag vill leva hyfsat hälsosamt, och det hoppas jag att du också vill!
Därför kommer jag med några förslag som gör det lättare att hålla vikten eller eventuellt kanske gå ner i vikt. Ska du gå ner i vikt så är frukost ett måste, och för att må bra för övrigt är det ju också ett måste.

Stående frukostförslag:


  • 2 dl lättfil med bär, 1 msk krossade linfrön, 1 msk solrosfrön, 1 kokt ägg, kaffe eller the naturligtvis utan socker!
  • Äggröra, skinka, paprikaringar, kaffe eller the.
  • Grov smörgås av surdegstyp, skinka eller något annat magert pålägg, kokt ägg, kaffe eller the.
  • Omelett, makrill i tomatsås, kaffe eller the.
  • Havregrynsgröt, gärna fibergröt, bär istället för sylt, krossade linfrön, solrosfrön, 1 kokt ägg, kaffe eller the.

Bullerbyn?

När vi var ute på promenad idag, vi har precis gått i 50 min och Kiwi har snusat överallt, så funderade jag lite över vår by. Den ligger precis innanför stadsgränsen till vår lilla stad. Ser ut som en liten idyll, som ett litet ställe människor åker till på semester.

Böljande åkrar, grusvägar, grönskande skog, blommande ängar och här och där små röda hus med vita knutar.


Vår altan ligger mitt i byn.

Precis utanför vår tomtgräns, åt nordost, ligger en liten allmänning. Där brukar hembygdsföreningen ordna midsommarfirande för barnen med hästskjuts, korvgrillning och dans kring stången.

På julaftonen brukar Tomten ta en sväng förbi allmänningen, och på Valborgsmässoaftonen tänds det en brasa där.

Det som alltid finns där är gungor och en klätterställning.


Här kan man lyssna på Tystnaden....det går att höra fåglarna kvittra utan att det ljudet störs av trafikbuller. Det är vilsamt.

Vi bor i vägkorset i byn, där de flesta brevlådorna står, precis utanför vår tomtgräns åt andra hållet sett från allmänningen.

Från vägkorset går det tre vägar, två grusvägar och så en asfalt som går  till sta´n.

Huset ligger lite högre än de andra runt omkring, och det gör att vi har bra utsikt härifrån.


På en del av åkrarna som hör till vår fastighet har Maken anlagt ett viltvatten, så nu finns det en liten "sjö" i byn också. Många djur går dit och dricker, och några par av änder har valt att häcka där. Såg även ett svanpar där under våren, men det var nog för litet för dem, för de flyttade vidare. De var nog bara där för att vila innan de fortsatte.

Några av by--innevånarna har hästar i hagar, några har köttdjur. Finns många katter, till Kiwis förtjusning. Hon jagar dem gärna, hon har inte fattat att hon är mindre än dem! Hon tror att hon är en tiger!

Vi har nära till skogen...

Det är lite grann som Bullerbyn...mysigt liksom. Och ändå...hmm...ska vi bo kvar eller inte?

Kreativ lunch!!

Jag ville ju ha räkomelett till lunch, och jag är ju ensam hemma och då räcker det ju med 2 ägg i smeten. Stekpannan är ju då för stor för att få till en bra omelett, jag har bara två härhemma och den ena är normalstor och den nadra större. Hade behövt en liten stekpanna för en person men det har jag inte. Då behöver man ju vara kreativ!
Jag tog en större pepparkaksform, ett hjärta, och lade det i den större stekpannan innan jag hällde i smeten!
Blev bra och vilken fin form på omeletten!
Kolla!



Hällde smeten och räkorna i en hjärtform!




Bort med formen.



Klart! Hjärtlunch! Till en stor bädd av grönsaker! Mums!

Träningsredskap!

Jag sade ju att jag har några redskap för hemmaträning, som jag använder när jag är här hemma och inte kan gå på gym.




Här är min träningscykel som står i dotterns gamla rum framför en liten extra-tv. Passar på att titta lite på tv när jag cyklar, tiden går fortare då.




Hantlar och en av mina yogamattor.
Yoga är kanon! Du formar kroppen på ett skonsamt sätt och du får lugn och ro i sinnet.
Meditation i rörelse kan man säga!
jag vill ju att det ska vara en svettig form av yoga, så därför gillar jag poweryoga! För er som inte har provat så är yoga mycket jobbigare än vad gemene man kan tro. Det är inte så att man bara sitter med benen i kors och andas och mumlar mantran! Finns ju sådana yogaformer också, men poweryoga är inte en sådan!

Träningsnarkoman! Är du?

Jag är nu något av en träningsnarkoman tror jag.
Jag får abstinens om jag inte kan träna på några dagar, och eftersom vi långpendlar för jobbets skull, halva veckor, så har jag inte alltid tillgång till ett gym.
Härhemma har jag inte något årskort, men där vi har lägenheten har jag ett på SATS, utan har då några redskap hemma som jag använder.
En motionscykel som jag cyklar på i minst 30 minuter, hantlar, gumminband och en yogamatta.

Min yogamatta, eller jag har egentligen flera i olika färger så en av dem, har jag alltid med mig när jag åker bort. Jag gjorde misstaget att inte ta med en när vi var borta i Spanien i 5 veckor för ett och ett halvt år sedan, och det gör jag inte om!

Så nu på morgonen har jag cyklat i 30 minuter och sedan har jag kört några magövningar innan jag skuttade ner i duschen. Skönt!
Har nu tänkt att handla lite, upptäckte att schampo och balsam i stort sett är slut, så det måste jag ha. Efter det blir det en lätt lunch, tror att jag gör en räkomelett, och sedan vet jag att hundarna vill ha en långpromenad.
Dessa långpromenader räknar jag inte som träning själv, utan det gör jag ju för deras skull, men det är klart att det är bra för mig med!
men det räcker inte för mig, eftersom jag vill forma kroppen också.
Jag vill yoga, poweryoga, flera gånger i veckan och jag vill styrketräna flera gånger i veckan. När jag styrketränar så börjar jag i stort sett alltid med att cykla 30 minuter, för konditionens, fettförbränningens och uppvärmningens skull.

Jag tycker att varje individ har ansvar för sin egen hälsa, och då är det en del arbete och tid man måste lägga ner.
Den tid du tycker att du inte kan lägga på träning får du lägga på att vara sjuk.
Ingen tvingar dig till att äta och dricka dig till en övervikt, ingen tvingar dig till att röka, ingen tvingar dig till att dricka för mycket...och ingen tvingar dig således att träna och motionera. Du måste aktivt välja hur du vill må!

Vad väljer du? Tar du ansvar för din egen hälsa? Tränar du? Och vad isåfall?

Nya kategorier!

Jag lade till några nya kategorier, och jag måste ju skriva ett inlägg för att de ska komma upp på bloggen! Mycket med det här!

Kul med egen bloggdesign!

Nu hamnade jag ju framför datorn igen! Jag håller ju på med min design av bloggen, och funderar nu lite över headern. Har fått en bra sida av dottern med allt möjligt på, s¨å där kan jag säkert hitta något roligt tänkte jag. Och det gjorde jag!
Jag har hållit på att göra en header som skiftar i färg, från starkt till svagt, om ni förstår vad jag menar. Har provat flera olika, jag måste ju träna lite innan jag bestämmer mig för vilken jag vill ha. Det ska vara något i mörkt blått tror jag, som successivt blir ljusare åt ena hållet. Hmm...eller kanske mörkar upptill och ljusare nertill?
Kanske en annan färg än blått, något som passar till bakgrunden jag har?
Nu blev det mycket att tänka på här! Men det är kul!

Bestämma själv!

En ny härligt oskriven dag! Underbart! Jag vet inte vad den kommer  fyllas med.
Solen skiner här, lite beslöjad men ändå, och det är ljummet ute kände jag när jag gick ner till blevlådan för att hämta morgontidningen. Skönt!
Jag har ännu inte bestämt vad jag ska göra med dagen, utan jag låter det stå öppet en stund medans jag äter frukost, dricker kaffe, tittar i tidningen och kollar nyheterna på Nyhetsmorgon.
Det är så skönt att slippa stressa iväg någonstans tidigt på morgonen, så att säga upp mig på Landstinget är snudd på det bästa jag har gjort! Jag har en dotter som är det bästa!
Nu jobbar jag ju som egen, och det är kanon. Mer osäkert visserligen, men jag bestämmer själv över min egen tid. Ja, Gubben är ju med och bestämmer också, vi har det ju ihop, men det är ju lättare än att ha chefer på en stor arbetsplats som bestämmer över ens liv.
Nu är det frukost, kanske ute på altan?

Ha en underbar morgon alla!

Hundar kan....

....slappna av på de mest konstiga ställen, eller vad säger ni?




Det här är Putte, dotterns papillon, som har lagt sig tillrätta ute i hallen. Det tycker han är väldigt skönt och bekvämt tydligen. En annan hade ju tyckt att det var lite obekvämt att ligga på skor....

Reklam eller inte?

Jag retar mig lite på reklamen som poppar upp efter första inlägget på sidan! Har inte bestämt mig om jag ska köpa mig fri från det eller inte....men det lutar nästan åt att jag gör det.
Så slipper jag bli irriterad...

Fika och fotboll!

Jag tror att jag ska koka lite fika nu och sätta mig framför tv:n och kolla på fotbollen fast jag är ensam hemma. Hör ju nästan till allmänbildningen tycker jag, att ha sett matchen, för det kommer ju att pratas en del om den.
Det blir inte någon räkmacka idag, har inte kokat några ägg för det tycker jag att det ska vara på en sådan, utan det får bli varm choklad och ostmackor tror jag...eller kanske te och ost-och skinkmacka med grönsaker på också? Hmm...
Får fundera....

Blondinbella har en bugg i systemet?!

Hmm...jag var in på Blondinbellas blogg, och när jag skulle ut därifrån så kom jag inte ut. Väldigt irriterande!!
Jag var tvungen att stänga ner den och då stängde jag ju ner portalen också, och så fick jag gå in igen på den.
Hon måste ha något fel i koderna på sin blogg, någon bugg i systemet eller något, eller har de gjort så med flit? Att man inte ska kunna ta sig därifrån när man en gång har gått in?

Blogg.se segt!!!

Det var väldigt segt på den här bloggen måste jag få säga!!
Svårt att lägga in bilder, svårt att få in inläggen....andra sidor på nätet funkar ju, så varför inte Blogg.se?
Brukar det vara såhär?
Jag är ju ganska ny här....

Nytt märke på NK i höst!

I höst börjar ett nytt märke, Tod´s, att säljas på Wedinsägda Rizzos butiksyta på NK i Stockholm. Till en början så sker försäljningen bara på NK, men planer finns för en expansion över hela norden.
Tod´s och Rizzos är två märken som passar ihop, säger Per Thelin som är vd för Wedins.
Tod´s har både skor och accessoarer både för män och kvinnor.
Det här var nyheter som gillades av markanden och Wedinsaktien steg med 10% under tisdagen, och det var ju en omväxling mot det stora raset som den har genomgått från årsskiftet.

Spännande med ett nytt märke på NK!.
Jag gillar snygga skor!


Sko från Tod!



Nätpirater internetlösa?!

I Frankrike finns det ett lagförslag från kulturministern, att den som olovligen laddar ner film och musik från nätet ska få sin internetuppkoppling avstängd.
Lagförslaget har redan mött på motstånd.
Här kan ni läsa hela artikeln på E24.


Erkänn!

Hur blir man en "proffsbloggare"? Och vad är en "proffsbloggare"? Någon som vet?

Jag har läst någonstans att man som bloggare bör vara aktiv och skriva minst 6 inlägg/dag, helst fler och det kan ju vara svårt att hinna med alla dagar.
Inläggen ska dessutom vara intressanta och välskrivna...hmm...intressanta? Det blir ju svårt, att veta om det är intressant menar jag, för alla är vi ju olika och är intresserade av olika saker.
Om jag som bloggare vill ha många läsare så ska jag även gå in och läsa andras bloggar och skriva kommentarer som gör att den bloggaren och andra som är inne på dennes sida blir nyfikna på mig och kommer in på min blogg och läser. det är alltså en slags kretsgång som ska till för att jag ska få många läsare.
Många läsare vill väl alla bloggare ha, iallafall vill jag ha det. Jag vet att det finns de som säger att det spelar ingen roll om det är någon som läser min blogg, men det tror inte jag på riktigt, för då kan man ju sitta och skriva för sig själv, antingen i en vanlig stenåldersdagbok eller på datorn och inte lägga ut det på nätet.
Den som lägger ut det på nätet vill ju att det ska läsas, och helst av många.
Eller hur?
Erkänn!

Av och på!!

Det är jobbigt med internetet som slår av och på hela tiden! Det har varit så i stort sett hela dagen, och jag kan bli tokig på det!
Precis när jag har skrivit ett inlägg färdigt och kanske vill lägga in en bild så slår det av och sidan kan inte visas. det är ju så att jag vill skrika och stampa i golvet av ilska.
När jag skulle skriva ett inlägg om tävlingen hos junitjej så var det samma sak, det slog av innan jag var klar! Jag fick försöka igen, och först på det tredje försöket så fick jag in det precis innan det slog av igen, men då fick jag inte med bilden. hann inte det....

Är det vädret det beror på tro?

Trendigt!

Nu är det inne att ha något maskulint runt armen!  Herrklockor är rätt för den trendiga tjejen!

Klockan ska synas, fast blingbling är ute, så det är en stor klocka som gäller istället. Rolex, för de som har råd, men det finns ju prisvärda alternativ som Tritoni, Regal, Quartz som Sofi Fahrman tycker, och som jag tycker då Certina.
Många stora märken har hakat på den här trenden och har gjort ett mellanting, midsizeklockor, för den som inte vill gå hela vägen och använda en herrklocka.

Jag har haft min Certina i snart 2 år, så jag är lite före då kan man säga!


Tävla hos Junitjej!

Sommaren är här och det innebär en massa grillningar av god mat. Vad passar då inte bättre än en tävling, där du kan vinna en massa goda grillkryddor?! Jag är med och tävlar om det stora grillpaketet hos Junitjej. Vinsten sponsras av Aromia. Var med och tävla du också!"

Nya länkar!

Jag har lagt till två nya länkar, en till Blogglista.se och en till OneMillionBlogs.
Kolla och klicka gärna på dem!

Alltid bra att vara med på sådana listor för att få fler läsare till sin blogg.

Mullig mansgris!

Tänk att bli kidnappad av ditt ex för att du ska diska och städa upp hos honom!!
Det var vad som hände i Italien, i Genua, där en karl kom in på sin före detta flickväns arbetsplats och tvingade henne att följa med hem till sig. Där fick hon diska, städa och stryka hans kläder för allt hade hopat sig efter det att det hade tagit slut mellan dem. Han var rasande för att hon hade gjort slut...karlar!
Han har nu åtal att vänta för kidnappning....

Drömsemester!

När jag fyllde 40 år så firade jag det på Barbados med familjen! Det var underbart! Vi var där i 2 veckor, solade och badade, och åkte på lite seightseeing.
Det enda tråkiga var att Gubben blev sjuk, jättesjuk, en dag efter att vi hade landat där. Influensa. Vi var tvugna att uppsöka läkare efter ett par dagar för han hade 40 grader och det ville inte ge med sig. Han fick några färgade dunderpiller, och dagen därpå var han bättre!

Nästa år fyller jag 50, och jag skulle vilja åka till Karibien igen!



Visst ser det underbart ut!





Det fanns ju en del att titta på.



Det är ju en bit att åka förstås.

Jag vill inte åka till samma ö, utan det finns ju fler att välja på.
Skulle vara så mysigt! Något att drömma om....


Livstalet, kolla du också!

Jag har kollat mitt livstal här på morgonen också, för jag blev lite nyfiken när jag lyssnade på radion. Där talade de om mummerologi...

"Livstalet sägs vara det viktigaste av alla numerologiska tal. Det är ett tal som präglar hela ditt liv och därför brukar även termen livsväg användas (Karaktärstal är också det samma som livstal).

Ofta känner en person till sin livsväg, medvetet eller omedvet då livet brukar vara mycket enklare att leva om man försöker leva efter sin livsväg. Livsvägen avslöjar var en person har sina största möjligheter, vilka egenskaper personen har och vilka talanger som personen bör ta till vara på. I de fall då livstalet känns främmande kan det bero på att andra tal (t ex det som erhålls med "nya systemet") påverkar i en annan riktning."

Alla personer har egenskaper från alla livstal men egenskaperna som indikeras av ett specifikt livstal är mycket starkare för de som faktiskt har det livstalet.




Jag är en 2:a visade det sig, och det betyder:

"Livsväg 2, den ultimata samarbetspartnern:
De som har livstalet 2 är lätta att ha att göra med och är bra på att inspirera andra och ge goda råd. Tvåor gillar att jobba i grupp och är till sin fördel på det sättet. De är mycket diplomatiska, kanske för diplomatiska ibland och därför kan de ha svårt att fatta egna beslut.

Som tvåa är du en mycket hänsynsfull vän, ibland till den grad att du nästan glömmer att tillgodose dina egna behov. Blyghet är något som många med livstalet 2 delar men det döljs ofta genom att partnern istället är en viljestark och utåtriktad person. Men samtidigt som du kan vara lite blyg så är du artig och värderar även den egenskapen hos andra människor. Det är troligt att du samlar på någonting och därför ser ett nöje i att gå på marknader. Musik är antagligen något du är intresserad av, tvåor är ofta mycket musikaliska och har en osviklig rytmkänsla.

Det som kan vara negativt är att du är känslig och lättsårad och att du överreagerar när du känner dig missförstådd. Försök att vara mer rak i möten med andra människor. "


En del av det stämmer, och en del inte. Till exempel så samlar jag inte på så mycket saker utan har kommit till en punkt i livet när jag försöker att göra mig av med grejer istället. Marknader är jag inte så mycket för, eftersom jag tycker att det finns lika varor på alla. Det är mest godisstånd....

Kolla ditt Livstal du också! Här!

12% feta i landet!

Vår lokala morgonblaska har en artikel om hur feta kvinnorna i vårt land är nu för tiden.
Och i hela landet så är det 12% som är feta, alltså har ett BMI-värde över 30. I norrbotten finns det minst procent, 10% för att vara mer exakt, av feta kvinnor och i Örebro en större procent, 16 %,  än rikets genomsnitt på 12 %.

Det är ju ganska mycket tycker jag. Viktväktarna skyller på fikakulturen, läsken och snabbmaten. Och det kanske är så...men fika gjorde vi ju på 70-talet också. Jag var ju ung på 70-talet och på den tiden så var det inte många som var feta, och det kan man faktiskt se på gamla bilder.
Många av ungdomarna då var också smalare än ungdomar av idag i samma ålder. Vad beror det på då?

Hemma så åt vi mest potatis och kött. Ibland korv, kyckling och fläsk. Väldigt sällan pasta och pizza, drack i stort sett aldrig läsk, aldrig chips, nötter, ostbågar osv. Lördagsgodis när vi var små, aldrig O´boy...Jag tror att det såg ut så i de flesta hemmen då.
Däremot så fikade vi ju, och då var det ju hembakta bullar och kakor, och det var ju inga stora mängder kanske jämfört med idag. Köper man en bulle ute på ett fik idag så är de ju tre gånger så stora jämfört med bullarna då.
Vi rörde också på oss mer än vad människor gör idag, mer vardagsmotion. Barn och ungdomar fick ta sig själva till träningar och annat, blev inte skjutsade någonstans.

Är det stressen? Tycker människor, och då kanske särskilt kvinnor att de inte har tid? Inte tid att laga mat, riktig mat?

Jag tycker ju att man som individ har ett eget ansvar för sin egen hälsa! Man kan ju inte skylla på någon annan eller på samhället om man är fet, utan det har man oftast ätit och druckit sig till själv.
Men varför gör man det? Varför vill man vara fet? För det är ju ett val det handlar om här.

Vad tror du?

Horoskopet säger!

Jag kollade på mitt horoskop för dagen, och det var ju inte särskilt upplyftande.

Det stod så här:

Tur
Du har tur i smått men chansen till lönehöjning eller större spelvinst är just nu mycket liten.
Hälsa
Du hinner inte riktigt med att motionera och finner dig också dåligt motiverad.
Ekonomi
Du är inte alls intresserad av din ekonomi idag. Det som har med pengar att göra tycker du bara verkar vara besvärligt.
Arbete
Något gällande arbetet kan kännas beklämmande och därför hämma dig i din situation. Dina arbetskamrater verkar undvika dig.
Kärlek
Dina känslor kan få sig en törn idag när ett närmande från din sida inte alls får önskad effekt. Du gör nog bäst i att ligga lågt ett tag.
Relationer
Dagen ser inte ut att bjuda på något utöver det vanliga. Du och dina vänner har det som vanligt trevligt ihop.



Ingen höjdare till dag ser det ut som, om jag nu väljer att tro på det;)

Hur är det med dig? Tror du på horoskopet? Gå in och testa dig här!  Jag har den även som länk.
Och du, glöm inte att bokmärka min blogg! ;)

Fet bobba!!

Jag satt ju uppe ganska sent vid datorn igår igen, och har nu sovit dåligt. Jag tror att det har ett samband nämligen, ska nog försöka att stänga ner datorn tidigare och göra något annat innan jag går och lägger mig.
Dessutom så blev jag väckt 05.30 av en stor, fet bobba!!
En äckelfluga! Som surrade omkring i hela sovrummet, inte satte sig i fönstret någon gån för då hade jag ju kunnat släppa ut den. Jag gav upp vid halv 8 och gick upp och släppte ut hundarna.

Ska nu äta frukost, och här blir det fiberhavregrynsgröt, malen ingefära, malen kanel, krossade linfrön, solroskärnor, hallonsylt och lättmjölk. Har tyvärr inga bär hemma i frysen till gröten idag! Ett kokt ägg, blodgrapefruktsjuice och kaffe.
Och morgonblaskan och Morgon-TV!

Kommer tillbaka!

Vilket läge!

Sovläge gäller nu, för igår satt jag uppe vid datron alldeles för länge, och sedan drömde jag om bloggdesign....vaknade och somnade om vartannat. Inte bra.
Så nu är det dags att krypa ner mellan lakanen!
Godnatt!

Jag är en gris!

Enligt det Kinesiska horoskopet så är jag en Gris! Och om den så står det såhär:

"Grisar är varelser med stor godhet inombords. Att glädja andra är vad som uppfyller Grisens dag, och det görs ofta och gärna. Grisar, i motsats till vad som sägs i västerländsk kultur, anses vara mycket intelligenta, och kanske är de klokast av alla de tolv djuren. De spenderar aldrig mycket på sig själva, varken tid eller pengar och kan därför ibland uppfattas av andra som slarviga.

Grisar har ofta stora bekantskapskretsar som de spenderar all sin tid med, när de inte är hemma hos familjen. Just familjen är Grisens enda svaga punkt, då de ofta kan lägga för stor vikt vid att allting skall gå som de har planerat. Detta kan leda till depressioner och ledsamhet, särskilt då om man inte regelbundet träffar familjen vid matbordet och umgås. I slutet av året tackar Grisen för det år som har varit, samtidigt som han välkomnar det nya."

Tycker ju inte att det stämmer så där väldigt bra...men kul att veta!


Mörk choklad!

Jag älskar mörk choklad!
När jag är lite sugen, vilket oftast är på helgerna, så tar jag en liten bit mörk choklad. Jag har aldrig varit någon godisråtta, inte ens som barn, utan kunde spara godis i flera veckor till min lillasysterns irritation. Hon åt upp sitt genast och ville sedan ha mitt såklart, vilket hon inte fick. Kunde ju vara bra att ha sedan;)
Ljus choklad är jag inte så mycket för, eftersom det är alldeles för sött för mig. har provat flera olika sorters mörk choklad, och den jag gillar just nu är:
 


Marabous Premium 70 %! Väldigt god!



Det har kommit en ny smak nu också, men den har jag inte provat ännu. Men det ska jag!

Jag har provat Lindts choklad också, men den är inte lika god. Jag tycker att den har en konstig eftersmak...
Mörk choklad är gott till ett fylligt rött vin!

Har du provat det?


Horoskopet för imorgon!

Läste horoskopet i Aftonbladet för morgondagen, och det lät ju inte för kul. Jag är fisk...

Horoskop för tisdagen

Väduren 21/3-20/4

Tisdagen passar extra bra för en resa eller någon spännande aktivitet. Du tycker också om att tävla.

Oxen 21/4-21/5

Inget särskilt händer, så du ägnar tisdagen åt att ordna och planera saker. Du är nöjd med resultatet.

Tvillingarna 22/5-21/6

En riktigt spännande tisdag väntar. Själv är du mycket impulsiv så du hjälper till att få fart på dagen.

Kräftan 22/6-22/7

Tisdagen handlar mest om arbete och om praktiska saker som måste skötas om. Du är också mycket hjälpsam.

Lejonet 23/7-23/8

En härlig dag för sport och friluftsliv. Är vädret vackert vill du absolut inte sitta inomhus. Full fart.

Jungfrun 24/8-23/9

Du är inte på humör och framför allt står du inte ut när andra är omständliga eller skjuter upp saker.

Vågen 24/9-23/10

Du får en synnerligen trevlig tisdag. Nyckelordet är samarbete om du vill få en riktigt fin och lönsam dag.

Skorpionen 24/10-22/11

Tisdagen blir vardaglig och handlar förmodligen mest om arbete eller om saker som du måste sköta om.

Skytten 23/11-21/12

Månen ger dig en omväxlande, spännande och äventyrlig tisdag. Lite lyx gör dagen till en stor upplevelse.

Stenbocken 22/12-20/1

Du tar det lugnt och kopplar av. Det händer inte särskilt mycket och det trivs du bra med. Många tankar.

Vattumannen 21/1-18/2

Tisdagen är som gjord för romantik. Det är viktigt för dig att stämningen är den rätta, gärna lite trolsk.

Fiskarna 19/2-20/3

Tisdagen blir inte så strålande men du kanske kommer åt att reda ut något gammalt groll. Ansträngande.



Vilket stjärntecken är du född i?


Räkmacka!

Börjar att bli lite hungrig igen då, så nu har jag kokat ett par ägg för jag tänker göra en räkmacka. Kokar nog te till den. Lapsang, jag gillar te med smak på och det är ju lite rökt. Mums!

Jag brukar i stort sett varje kväll äta något extra även fast jag har ätit middag vid 5-6-tiden. Kvällsfika är ett måste, och då menar jag inte kaffe och en liten bulle! Nej, det brukar bli varm choklad och ostmackor eller te och mackor av något slag. Fikar jag inte så får jag abstinens....


Brukar du äta något extra på kvällen?


Halloumi ingen höjdare!

Dottern har ju blivit vegetarian för inte så länge  sedan, inte för att hon inte tycker om kött i vanliga fall, utan för att hon nu bor i England och där är köttet ingen höjdare. Så hon har valt att försöka sig på vegetarisk matlagning, och hon gillar det! Det låter så gott också när hon berättar vad hon har lagat, så idag har jag själv provat Halloumi för första gången. Tänkte att man kan ju äta vegetariskt ibland, det är ju nyttigt både för mig och miljön.


Jag skar den i skivor och stekte den i olivolja med skivad, färsk champinjon, färsk basilika och krossad vitlök och kokade quinoa  och haricortes vertes till.
Men det är ingenting för mig!
Tugga på ost...det var lite som att tugga i skumgummi. Jag kände mig inte riktigt mätt efteråt heller, men jag kunde ju inte äta upp allt heller.
Nej, det blir aldrig någon vegetarian av mig.. Kanske kan ha det som ett tillbehör vid grillning...

Regnuppehållssysselsättning!

Vi bor ju i ett 1800-tals hus, ett stort ett, med två våningar och en källare så det blir ju tre våningar. På den tiden tänkte de väl inte så mycket på hur de byggde, om man tänker i ett fönsterputsningsperspektiv, och det kanske de inte gör nu heller, men i det här huset tycker jag att det är extremt underligt planerat....

Kontoret ligger mellan köket och vardagsrummet, har man alla dörrar öppna kan man springa runt, runt, och det är ju på ena sidan av huset på nederbotten, men på den andra sidan så är det på andra våningen om man räknar med källaren. Är ni med?

Fönstret i kontoret har jag förträngt eller valt att glömma eller vad ni vill, eftersom det är så svårt att putsa det. Fönstren öppnas ju dessutom utåt i detta hus...begriper inte varför det byggs så!

Detta fönster sitter på tre meters höjd sett utifrån, och ovanför en slags uteplats utanför garaget som blev utgrävt någon gång på 40-talet för de ville ha plats för traktorn. På denna uteplats ligger det nu en massa skrot från källaren, eftersom vi håller på att rusta den. Ett evighetsprojekt förresten, och där går det inte att stå för att putsa utsidan av fönstret. Hade ju gått annars med en lååång stång som man sätter först en svamp och sedan skrapan på. På insidan så är det ju som sagt kontor, och där har Maken ett stort, eländigt, begagnat skrivbord med ett sidobord fastmonterat och det sidobordet blir då beläget framför fönstret, och på det står det en skrivare, en räknemaskin, en kontorslampa och lite all möjlig bråte. All möjlig bråta har Maken också lagt på fönsterhyllan...gamla patroner, en gammal router, en avbitartång, en sladd, en burk med gamla mynt...ja, massor!

Så det är först ett halvdagsprojekt att få bort allt, innan jag kan putsa, för eftersom jag inte kan stå på utsidan så måste jag hänga ut från insidan för att kunna putsa utsidan. Är ni med?

För att kunna hänga ut från fönstret så måste jag kliva upp på sidobordet först, sedan vidare upp på fönsterhyllan, sitta på huk och balansera med ena benets knä utpekandes från fönstret så att jag har fönsterkarmen i mitten mellan benen så att säga, för att nå hela utsidan av fönstret, som dessutom är ett gammaldags ett och är avdelat på mitten med en träram..allt för att göra det så lätt som möjligt.


Nu hade jag ju valt att glömma bort det här fönstret länge, men nu gick det bara inte längre. Man såg allt utanför som i en dimma....

Så idag var det alltså dags!

Och jag måste säga att det är tur att jag är vältränad och smidig och normalviktig för det här hade inte gått annars! Men nu är det gjort!

Förstår ni att jag valde att glömma detta fönster?

Och nu regnar det igen....


Glömde!

Hmm...glömde visst att sätta in bilden på bunkern, för jag hade ju med mig digitalkameran dit. Här kommer den!



Bra med bildbevis!

Bunkerträning!

På förmiddagen så tänkte jag till! Jag ville ju träna bunkerslag och börja att putsa fönster.

Igår så var det ju fint väder på förmiddagen, och fint hela tiden medans jag susade omkring på olika ärenden och sedan när jag var klar med lunchen och kaffet och långpromenaden med hundarna, så vräkte ju regnet ner.

Då var det liksom inte läge att putsa fönster eller att åka till golfbanan för att träna bunkerslag, som just nu är mitt största problem i golfen. Problemen där brukar ju variera och återkomma med jämna mellanrum, ett tag var det ju utslagen och då funkade bunkerslagen, men just nu så är det bunkerslag jag är sämst på...igen...


Så jag packade in bagen och stack till golfbanan kl 11, då var det 26 grader och solsken, och har slagit i träningsbunkern och det gick ganska bra. Tränade lite chippar också när jag ändå var i stöten.
 Efter det så gick jag till ranchen för att träna utslag och då gick det inget vidare...hmmm...och när jag väl fick ordning på dem igen så gick jag ju inte och provade bunkerslag igen för att kolla om de var åt fanders igen, utan nu har jag memorerat bra bunkerslag!

När jag höll på med utslagen så började det att regna, men då var jag ju klar med bunkerträningen så det var ok!
Regnet vräkte ner ett tag, jag åt lunch och satt lite vid datorn och väntade ut regnet och sedan så tog jag ut hundarna på en långpromenad.
Det gäller att passa på!


Dags!

Nu verkar det att vara ett uppehåll, åtminstone för en stund, så nu chansar vi och sticker ut på en långpromenad!
Tjingeling!

Det vräker ner nu!

Jag och hundarna hade tänkt att ta en långpromenad men nu vräker det ner! Inte så kul då. De blir så skitiga, och alldeles blöta och de är inte så förtjusta i det.

Ett riktigt "hundväder" brukar man ju säga. Undrar varför då? Är det för att hundarna gillar oväder eller är det för att de inte gör det?
"Raining cats and dogs" har man ju hört....Någon som vet?

"Sex and the city" vs "Hulken"!

Filmkritikern Hans Wiklund sågade "Sex and the city" i Mix megapol i tordags.

"Brudar som gillar "Sex and the city" bidrar till att kasta tillbaka jämlikhetssträvan hundra år tillbaka i tiden med de här löjliga Lousie Vuitton prinsess-idealen. Och så tycker jag fan att om man är tjej och tycker det här är bra, då är man värd halva männens löner, inte en krona till." sade han i radiokanalen.

Han tycker tydligen att det är bakåtsträvande att hitta en själsfrände...vad jag vet så är han gift.
Jag har själv aldrig ens sett "Sex and the city" på tv, och har inga planer på att se filmen, men jag kan tänka mig att filmen är underhållande. Och det är väl så man ska se den? det är bara underhållning!
Han säger vidare till Aftonbladet: "Äh, jag tycker att det är en ganska dum film, den förminskar ju kvinnan och kvinnans smak. Jag är lite förvånad över hysterin och hajpen kring filmen, det var snarare det jag gick till angrepp mot."

Han tycker att vi ska titta på någon annan film istället och ger som förslag "Hulken"....Jaha????
Låter som en väldigt mycket bättre film...väldigt mycket bättre för jämlikhetssträvan, eller vad säger ni?

Här har vi det gamla klassiska mönstret: "flickor" vill se romantik, kärlek, mode, shopping och "killar" vill se action och hjältar och leka att de själva är "Hulken" eller "Stålmannen".

Hans Wiklund som "Hulken"! Haha! Vad säger ni brudar?

Designa din blogg!

Jag har länkat till en bra sida! Designa din blogg!
Lättfattligt även för en analfabet inom bloggdesign som jag, kanon! Även om det tar tid för mig såklart.
Och det jag inte hittade där fick jag hjälp med av dottern, hon är så underbart snäll och tålmodig med sin gamla mamma.

Hjälp!

Vad svårt! Att välja bakgrund! Nu provar jag den här ett tag får se vad jag tycker. Måste ju bli klar för dagen, kan inte sitta här längre nu, utan måste ner i duschen och ge mig iväg.

Väsentligheterna först!

Jag är själv hemma sedan igår eftermiddag, för Gubben åkte till lägenheten i Stockholmstrakten, för idag ska han på en liten inköpsresa. Han ska beställa vårjackor till vår 2009...det gäller att vara ute i god tid!
Vi har ju affären öppen bara på torsdag, för på midsommaraftonen och midsommardagen är det ju inte så många som är sugna på att handla kläder. På midsommaraftonen dansar ju folk runt stången, hoppar säck, spelar kubb och äter nubbe och dricker sill! På midsommardagen så är de bakis.....då vill de INTE prova kläder.

Jag har sovit dåligt inatt, lade mig ju ganska sent för att vara jag och har drömt om bloggdesign....ändrade ju här på bloggen igår och jag kommer väl att fortsätta lite idag och då och då. Det tar ju lite tid för mig som är ovan...väldigt ovan om sanningen ska fram.

Men nu är det först väsentligheter: Frukost! Och kaffe!

Lite till!

Nu hittade jag iallafall hur jag skulle göra för att få tillbaka texten i headern! Skönt!

Egen bloggdesign!

Jaha! Jag började att leka med att ändra bloggen själv, och har nu kommit en bit på väg. Ska bara hitta en fin bakgrundsbild också, någon som har en bra adress för det?
Vill även göra en fin header, men det har jag inte heller någon bild till ännu...hmm..men nu orkar jag nog inte mer för ikväll utan tar resten imorgon!

FRA!

Försvarets radioanstalt(FRA) får rätt att spana i kabeltrafiken...internet och teklefonledningar alltså. Vi kommer alla att bli övervakade!
Allt du säger och allt du skriver kan de se och höra, så ligger förslaget på den nya lagen iallafall. Verkar ju inte klokt! Låter som en gammal scientfictionfilm....eller som det kanske var i gamla Ryssland eller Östtyskland, även om nu internet inte fanns då så är det ju själva grejen att behöva vara övervakad....till det så blir det väl kameror också så kan de se när vi snackar och skriver och med vem och vad vi gör under tiden....är väl bar en tidsfråga om det här går igenom!

Dessutom skulle väl det här kosta skjortan? Har vi råd med det? Vem ska betala det? Vi svenskar, med skatten kanske? Hmm...det här gillar jag inte!

Myggfritt tack!

Skönt att jag inte bor i Bärrek!
Snacka om mygg...går inte att gå ut utan att få dem över hela kroppen!
Tänk att inte kunna sitta ute och fika ens på sommaren...du ser stora, svarta moln av mygg när du tittar ut genom fönstret...nej, usch!
Jag älskar inte mygg direkt, de är väl bra mat åt fåglar och andra djur kanske men det får ju vara någon måtta...

Orm i soffan!

Igår hittade en dam i Vasastan i Stockholm en röd orm i sin soffa!  Hon blev rädd såklart och ringde polisen. Till slut så kom Jonas Wahlstörm från Skansenkavariet och hämtade den och sade att det bara var en ofarlig majsorm...men läskigt ändå! Jag hade också blivit rädd!

Som ett gympass!

Jag hade ju tänkt att vara duktig idag och putsa fönster och träna bunkerslag på golfbanan inför tävlingen som vi spelar den 2/7, men när jag hade handlat klart så började det att regna. Regna var ett snällt ord, det fullkomligt VRÄKTE ner!

Och att då åka och ställa sig i en sandbunker och slå på små bollar kändes inte så lockande. Det blir ju lite geggigt, och det skulle ju inte bli någon ordning på de slagen ändå*fniss* Tänk vad folk hade funderat om jag hade stått där och skyfflat upp blöt sand med en golfklubba?*skratt* i ösregnet!


Fönster är ju inte kul att putsa i vanliga fall, och med ett skyfall blir det ännu tråkigare för att inte tala om hur tråkigt resultatet blir....så det blev till att vara flexibel och ändra på mina planer!

Så istället tog jag fram min antika, gröna snabeldrake och släpade omkring på den. Det är ju ungefär som ett kortare gympass*ASG* särskilt när jag ska uppför den heltäckningmatteklädda trappan till övervåningen...mitt i trappan så måste jag dessutom ställa ifrån mig draken på högkant, annars får den inte plats på trappsteget, och gå ner och dra ur sladden, och gå upp och sätta i sladden och sedan ner halvvägs igen och fortsätta med trappstegen ända upp...pust! det har ju hänt att draken har trillat ner baklänges så att säga, men den där är seglivad! Den går det inte att ta livet av ska jag säga!*skrattar* Den är ju snart 30 år, och still going strong!

Jämfört med trappen så är ju resten av huset ingen match...hmm...tja, det ska vara trappen ner i källaren då och utrymmena därnere...suck!


Sedan yogade jag, för jag kände att ryggen längtade efter att få bli riktigt utsträckt efter all golf förra veckan. Underbart var det! Hundarna hade ju tjatat på mig sedan imorse om att de ville bli aktiverade, och då menade de inte kloklippta och borstade, men man kan ju inte få allt här i världen*fniss*

De fick en långpromenad efter det iallafall, och de fick vara lösa en bit så de fick springa av sig.

Vad resten av kvällen ska innehålla vet jag inte riktigt...


Kaffe!

Kaffe med malen ingefära och malen kanel i! Gott och hälsosamt;)

Nyttig middag!

Har precis ätit en nyttig och god middag här: stekt kycklingfilé, en kokt potatis, mixsallad(färdig ur påse), tomat, bönsalsa och skivad färsk champinjon! Mums!

Dyrare med tåg än flyg!

Nu är det billigare att flyga än att åka tåg! Det är ju underligt och helt fel i dessa tider av diskussioner om klimathotet!
Det måste ju SJ ändra på! Alla ska väl dra sitt strå till stacken antar jag...SJ är väl ett bolag som nu vill gå med vinst, och det går väl kanske inte hand i hand med billiga biljetter, men om människor ska välja tåg istället för flyg så måste ju det till. På samma sätt som Miljöpartiet vill, iallafall har velat, att bensinpriset ska vara högt så att folk inte åker bil så mycket, så måste ju tåg vara billigt då så att folk väljer det istället..
Eller hur?

Chipsgratäng någon?

Satt och åt lunch här, en nyttig champinjonomelett, och läste samtidgt reklambladet från Hemköp.

Där står det: "Nu är det dags för chipslåda" och så ett recept:


"Bryn t ex en fläskfilé och svamp och lägg på ett ugnsfast fat. Häll över en påse chips, red 2 dl grädde och 3 dl mjölk med lite vetemjöl. Lägg på några tomatskivor och strö på ost. Gratinera i ugnen på 225 grader i 15-20 minuter."


Och så en bild på chips från Estrella....chipsgratäng alltså!

Någon som vill ha? Chipsen måste ju bli lagom kladdiga också som ligger i mjölk och grödde....urk!

Vad har hänt?

Har chipsförsäljningen gått ner så mycket så nu börjar chipsföretagen försöka att få oss att laga mat med chips?!

I dessa fetmaepedemitider snackar de om chipslåda!

Klart det är ju inte socker...men ändå en massa snabba kolhydrater för att inte snacka om fett och det fel fett!!

Det har gått lite för långt tycker jag! Vad tycker du?


Svart blev mellangrå!

Jag var ju till Arlanda stads golfshop och provade en svart golfkjol jag har sett där i lördags, men den var för stor! De hade inte mindre än strl 38....jag hade behövt en i strl 36.

Så jag hade tänkt att köpa en hemmavid, eller åka till den närmsta stora staden för att försöka hitta en.

Den lokala sportaffären hade inga golfkläder visade det sig....mest regnställ där. Lite trist sortiment om ni frågar mig! När jag frågade efter en golfkjol så visade hon mig gröna och vita shorts...vanliga shorts. Jag ville ju ha en kjol!

Golfkjolar och shorts behöver ju ha hyfsat stora fickor för man behöver ha ett par bollar, peggar och greenlagare i dem. Man har ju bollar i bagen också men den får du inte dra med dig på tee när du ska slå ut, så då gäller det ha extra i fickorna!

Åkte till vår golfklubb här för att kolla, och de hade kjolar! Men inte svarta! Så den svarta kjolen blev mellangrå, eller mörkt kaki kanske, istället för svart och efter ett samtal med syster. I märket Daily, väldigt snygg! Och praktisk och ett absolut måste! Ska bara förklara det för Maken också*fniss* att det gällde livet!

Hon får köpa korts i den färgen istället för hon har närmare till stora affärer hemifrån och behöver inte åka 9 mil för att shoppa loss!*skratt* 


DXM!

Jag är ju själv inte så insatt i det här med narkotikapreparat, men jag är förvånad och förfärad av  att det säljs på intenet! Har ju hört talas om det i och för sig, för jag har en f.d arbetskompis vars son har en del problem, och han köpte tydligen på internet.
Mot DXM, som tydligen är narkotika fast inte narkotikaklassat ännu, har det startats en namninsamling av en tjej som heter Emma, och de har redan över 13.000 namn på listan som ska lämnas till Maria Larsson, ministern. De hoppas att få bort det från nätet.

Fast det verkar ju lite tröstlöst eftersom DMX bara är ett preparat av så många, och det kommer ju fler hela tiden. Polisen kan inte göra något så länge preparaten inte är narkotikaklassade, och det hinns inte med eftersom marknaden översvämmas av nya piller hela tiden av sådana som vill tjäna pengar på andra människors olycka.
För så är det ju! Några tjänar pengar på att du eller någon annan knarkar! Du riskerar livet och hälsan och det tjänar de pengar på!
Även om de inte är narkotikaklassade så skulle de inte få säljas tycker jag. Jag menar, vilket syfte, förutom som drog, ska de få säljas? De tillverkas ju endast för det syftet, att säljas som narkotika.
Det är väl bara att förbjuda?!

Ojdå!

Igår hade jag ett litet besöksrekord! 26 stycken hittade hit, inte illa! Har ju bara bloggat här en vecka snart.

Dagen har börjar lugnt här, har precis klivit upp och rastat och matat hundarna. Solen skiner, lite tveksamt men ändå, så det är skönt.

Idag har jag tänkt mig ner till golfbanan och träna bunkerslag en stund, för det behöver jag! Ska också kolla efter en svart golfkjol som jag ska ha på tävlingen den 2/7.
Nu det mest viktiga för dagen, nämligen frukost!

The End!

Nu har jag suttit tillräckligt vid datron. Kommer väl att få musarm till slut av allt det här bloggandet....
Nu stänger jag ner här. Blev iallafall på lite bättre humör av bloggandet;)
Godnatt!


Kändisvin?!

Jaha! Nu ska kändisarna ge ut sitt eget vin också! Fattades bara det! Tänk vad vi alla ska köpa grejer med deras namn på, allt för att de ska tjäna så mycket pengar som möjligt.



Jag vet inte om det kommer att vara det bästa vinet, men det kommer säkert att säljas ändå. Konstiga trender det blir....

Lista!

Här hittar du en lista över GI-värdet på sommarens glassar! Om du behöver ha det menar jag...

Tårtrecept!

Det här ser väl gott ut?
Men jag som är nötallergiker för hoppa över att strössla med nötter...Något för midsommaraftonen!



receptet hittar ni här!

Vinna bloggdesign?!

Vad är det här? Nya flugan på Blogg.se?
Varenda kotte verkar lotta ut en bloggdesign...och inte är de så märkvärdiga heller....är det ett sätt att försöka få fler läsare? Eller vad är det?
Ett virus som sprider sig kanske? Hmm...

Råttboet?!



Hmm...behöver jag göra något åt det här råttboet?

Beroende!

Jag erkänner! Jag är en Lypsyloholic!


Är du?


Sidoplanka!



Det här är något jag tränar på när jag yogar. Jag vill kunna göra den perfekt! Men den är svår...hmm...

Äkta ska det vara!

Har jag sagt att jag älskar smycken? Och jag vill ha äkta vara, inte en massa krimskrams! Så jag köper inte en massa accessoarer av plast, oäkta metall, glaspärlor och dylikt vilket märke de än är av.
Det ska vara guld, silver och ädla stenar. Jag kan sträcka mig till halvädla stenar som ametister, men that´s it! Gärna designat och då inte gjorda i en massupplaga...mmm...
Så fort jag ser en guldaffär så dras jag dit liksom...


Bara skit!

Eftermiddagen och kvällen har rullat på här. Har tvättat några maskiner så jag känner mig väldigt nöjd med det. Och det är det enda...
Annars så är jag på ett j-a humör kan jag säga! Och det blev värre när jag inte hittade Aftonbladets bilaga! Suck!
På tv:n är det bara skit, så där är det ingen idé att sitta och glo.
Kanske lika bra att gå och lägga sig och dra täcket över huvudet?

Mycket om och men!

När jag klarade av 36 i handikapp i onsdags så kunde jag inte logga in på datorn på Arlanda stads golfklubb och ändra handicapet själv. Såklart. Det visade sig att den funktioenen finns inte när man är en +...utan det kan man göra själv sedan när man väl har det officiella handicapet som 36 är.

Vi, jag och Maken, försökte några gånger innan vi bad en av tjejerna bakom disken att hjälpa oss. Hon knappade febrilt på datorn och sade att "nu är det fixat!".

Då ska det stå att jag har 36 när jag loggar in på golf.se. Frid ocj fröjd.

Så fick jag ett mess av syrran idag där det stod: "Har du ändrat ditt handicap ? På datorn står det att du fortfarande är 36+!"

Va?! Jag ska ju tävla...

Svarade att det fixade de på Arlanda stad i onsdags....Ringde Arlanda stad för att kolla, och nu var det en kille som svarade. Han gick in på datorn och sade: "Nej, du är fortfarande 36+" "Jamen, en av tjejerna hos er hjälpte ju mig i onsdags och sade att det var fixat"

"Nej, det går inte. Det måste din hemmaklubb fixa"

Jaha?! Vilket system...vi är medlemmar i Idre golfklubb i år.

Ringde Idre Golfklubb och där var det en trevlig tjej som äntligen fick någon ordning på det efter att hon ringt till Arlanda stad!

Skönt!


Mystiskt?!

Helt j-a obegripligt!

Jag har letat i hela huset! Den är borta! På hemväg så köpte jag Aftonbladet med bilagan på Statoil, och när jag kom in så lade jag den på köksbordet. I samma veva så började jag att plocka undan utan att tänka på det eftersom jag tyckte att det var så rörigt, och slängde då en massa gamla tidningar och papper och tomma kuvert i en kasse i stora skafferiet. Den åker ju jag och tömmer i en conteiner vid sopåtervinningen med jämna mellanrum.

Nu är bilagan försvunnen!

Har kollat i kassen, men där är den inte! Finns ingenstans!

Hmm...har vi ett spöke här tro? Som har snott den? Hmmm....


Eller är det så att jag har drabbats av Alzheimer´s heavy nu och inte Light?


Underbart är kort!

Vår jasminbuske är så fin nu! Alldeles översållad med underbart doftande blommor! När vi flyttade hit för 7 år sedan så klippte vi ner den helt och hållet, och nu har den vuxit sig stor och fin!



Vi har en buske till som vi klippte ner samtidigt, och den är översållad med rosa blommor. Vet tyvärr inte vad den heter, och att blommorna är rosa syns lite dåligt på bilden. Har väl med ljuset att göra..



Det är så underbart med allt som blommar nu! Synd bara att vi har det så kort tid...gäller att passa på att njuta av dem nu!

Bloggdesigntävling!



Här har jag gått med i en tävling där man kan vinna en bloggdesign! Prova du också!


Poweryoga!

Jag är ju frälst på yoga, poweryoga, och här får ni en variant på Solhälsning A!

 Solhälsningarna ser lite olika ut, beroende på yogatyp och kan även variera lite från instruktör till instruktör.

Ett yogapass brukar börja med andningsfokusering, och följs sedan av solhälsningarna, stående asanas(positioner), balans, sittande asanas, liggande, nedvarvande och avslappning på slutet.


 Stå med höftbredd isär mellan fötterna och tårna pekande rakt fram, var rak i ryggen. Försök att hitta andningen.Lägg höger hand under bröstet med tummen mot hjärtat och vänster hand på magen med tummen mot naveln. Andas lugnt. När du andas in går magen ut och när du andas ut pressas magmusklerna in. Börja att trycka ut luften aktivt med diafragman. Viska med stängd mun "aaaa". Håll en stund- och släpp efter. Du andas automatiskt in. Håll munnen stängd. Du hör andningen "mitt i huvudet" eller långt bak i gommen, som ett väsande. All yogisk andning sker genom näsan. Andningen behöver man träna på innan man får in tekniken. Denna andning aktiverar diafragman, sätter fart på cirkulation, koncentration och ökar värmen. Låt inandning möta utandning. Sänk ner armarna en i taget. På inandning lyfter du axlarna upp mot öronen och spänner nacke, axlar, överarmar och bröstkorg och håller andan en liten stund, sänk axlarna. Upprepa en gång till.

På inandning, rulla axlarna framåt och uppåt, andas ut och rulla bakåt och sänk, upprepa en gång till.

Så ska vi sträcka ut ryggen:Böj lätt på knäna, skåla fram bäckenet, andas in och sträck armarna uppåt utefter sidorna. Håll armarna raka och sätt ihop handflatorna ovanför huvudet. Andas ut och släpp ner axlarna, andas in och sträck uppåt och lite bakåt. Vinkla handflatorna framåt med uppåtsträckta armar, böj sakta i höftlederna med rak rygg. När händerna kommer ner i golvet, fatta tag om armbågarna med händerna och bara häng. Slappna av i nacken. Andas djupt 8 ggr.Spänn framsida lår och rumpan. Andas. Dra er sakta upp kota för kota. Solhälsning A : 
  • Fästa uppmärksamhet: Andas in och för armarna utåt uppåt. Andas ut och för ihop handflatorna över huvudet. Slappna av i axlar. Raka armar. Titta på händerna. Böj på knäna och skjut fram höft och bröst. Spänn framsida lår. Svanka inte.
  • Lyft upp kroppen så högt du kan för att förlänga bålen och höj bröstkorgen. Andas ut och släpp axlarna, fortfarande raka armar ovanför huvudet. Håll magen stark.
  • Andas in och böj knäna, rulla in höften, öppna upp bröst, spänn mage och säte och rör armarna bakåt tills det säger stopp. Slappna av i axlar och spänn armarna. Håll blicken fokuserad på en punkt rakt upp i taket. Tappa inte ryggen.
  • Huvud mot knä: Andas ut, fall framåt med armarna över raka ben och följ med blicken ned mot golvet. Håll en rak rygg hela vägen. Spänn framsida lår om du kommer till helt raka ben. Hela fotsulan i golvet. Tänk dig att någon drar din rumpa bakåt i ett snöre.
  • Sätt händerna framför fötterna. Lätt böjda knän och fingertopparna i golvet om du inte kommer ner. Slappna av i nacke och axlar. Titta in mot kroppen.
  • Titta upp. Andas in samtidigt som du rätar på ryggen, skjuter fram bröst och tittar framför dig i golvet. Håll ryggen så rak som möjligt.
  • Nedåtgående hund: Andas in och när du andas ut fokuserar du blicken i golvet. Håll ryggraden rak med stark mage och böj sakta på armbågarna. Håll emot och spänn mage och bröst. Lägg ned bröst först, sist höften. Håll ryggraden så rak som möjligt och sänk ner hela framsida kropp samtidigt så att du inte rullar ner med höften eller bröstet före. Nybörjare sätter i knäna och sänker ner kroppen.
  • Uppåtgående hund: Andas in och följ med blicken uppåt/bakåt. Tryck ifrån golvet med händerna och skjut fram bröstkorgen. Fotsulorna upp mot taket. Axlar bak, spänn skulderbladen och undvik att "hänga" i axlarna. Spänn armar. Lyft upp huvudet mot taket. Spänn bröst, armar och skulderbladen.
  • Andas ut och följ med blicken ned mot golvet tillbaka i nedåtgående hund. Håll emot med stark mage och  armar. Kom tillbaka i stående hund.
  • Sitta på huk: Fokusera blicken på en punkt mellan händerna. Andas in, böj lätt på knäna och andas ut samtidigt som du går eller hoppar fram och sätter dig på huk. Slappna va i armar, händer och nacke.
  • Titta upp mot en punkt i taket .Andas in, räta på ryggen, tryck sakta ifrån med benen från golvet. Låt armarna rör sig uppåt utåt och för ihop handflatorna över huvudet. Tillbaka till fästa uppmärksamhet.                         

  • Det mest optimala?!

    Nu regnar det, eller rättare sagt det vräker ner! Det behövs....när jag åkte hemåt idag och bara var ett par mil hemifrån så såg jag att det brann. Eller rättare sagt så såg jag röken. Efter ca 5 minuter så¨mötte jag brandbilarna...så regnet behövs för det är alldeles för torrt i markerna!
    Hmm...fast det mest optimala hade ju varit att det regnade på nätterna och var soligt på dagarna..Eller?

    Uppsugen?!

    Det här med tekniska prylar är ju bra, i vanliga fall, men när jag läste det här kändes det som något som skulle kunna hända mig faktiskt! Jag menar...med den konstiga påverkan som jag har på apparater...

    Men nu var det ju så tragiskt att det gick åt en hunds liv! I Bronx, New york hände det ! En vanlig hundägare som rastade sina hundar, hade dem kopplade, vände ryggen till för han skulle öppna bilen och sätta in dem igen...Ginger, en bostonterrier, sögs upp av en städmaskin som städade bort sopor från trottoaren!! Och han som körde märkte ingenting!

    Helt otroligt!


    Tänkvärt!

    "Det bästa sättet att spara tid är att använda den"

    TantMarias lasagne!

    TantMarias Lasagne!


    Bryn älgfärs, går bra med vanlig nötfärs också, minst 400 g. Ska inte snåla med färsen! Finfördela den med gaffel under tiden. I med en köttbuljongtärning, lite vatten och ketchup. Låt puttra.

    Under tiden gör du iordning likadan tomatröra som i receptet för pizzan, river ost och kokar vanlig vitsås, extra tjock. Drar undan vitsåsen och sätter till 3 dl färdig ostsås, tex Keldas. Mängden sås bestämmer du själv.

    Lägg lasagneplattor i botten av en smord ugnsfast form, på med köttfärssås, tomatröra, lite riven ost och häll på lite ostsås. Lägg på ett lager plattor till, ett varv till med köttfärssås och tomatröra och riven ost. Häll på ostsås.

    In i ugnen i 225 grader ca 45 min. När lasagnen fått tillräckligt med färg lägger du på ugnsfolie så den inte bränns.

    Serveras med en god sallad! Smaklig spis!

    • Älgfärs
    • krossade tomater
    • gul lök
    • 2-3 vitlöksklyftor
    • sambal oelek
    • oregano
    • salt
    • peppar
    • ketchup
    • riven ost
    • Keldas ostsås
    • mjölk
    • vetemjöl
    • lite margarin till vitsåsen
    • lasagneplattor
    • sallad på det du vill ha i en sådan

                                          


    Mums!


    Mycket post blir det!

    Jahapp! Hemma igen! Har precis tagit in posten, och det är ju en rejäl hög. Hmm...många räkningar ser det ut som på kuverten...vet inte om jag tänker öppna dem.

    Annars ser allt ut som vanligt här, och jag startar väl tvättmaskinen snart då som vanligt ....

    Maken är på ingång också, ringde honom nyss och han har en 4 mil kvar och då ska vi äta när han kommer. Jag är hungrig som omväxling*skrattar lite generat* Hundarna har fått sitt och håller just nu på att undersöka trädgården för att upptäcka om det har hänt något nytt där sedan de var hemma sist.

    Återkommer!


    Dagen efter!

    Idag har Gubben skallebank och är bakis*fniss*, så blir det när man dricker för mycket whiskey! Det var många på festen som tog för mycket, dansade på borden och röjde som när vi var 17*skratt* men idag känner de sig säkert som 110!
    Själv var jag skötsam, drack två glas vin och två xcider innan jag övergick till isvatten. Perfekt! För idag mår jag bra!

    Nattinatti!


    Honungste kanske?

    jag känner att jag nu är hes i halsen, inte för att ha skrikit och hejat på Sverige, utan för att jag har suttit och snackat och fnissat med ett par gamla tjejkompisar i stort sett hela kvällen. Vi fick använda ganska mycker röstresurser för vi satt ju och åt, drack och pratade medans ett band spelade och de spelade för högt för det egentligen. Men vi gjorde vårt bästa*fnittrar*. När matchen började slutade de att spela och då blev det en storbildsskärm på scenen istället, och sedan fortsatte de efter matchen igen och då började många att minnas sina ungdomsår och rockade loss på golvet och på borden!
    Hmmm...honungste kanske hjälper?


    Festrapport!

    Vi hade bestämt att vi skulle åka taxi ut till festen som arrangerades av en festspecialist som har sina lokaler en bit ut på landet...Maken trodde inte att vi skulle behöva beställa bilen så långt innan för här i trakten vimlar det ju av taxibilar!

    Festen började ju kl. 16.00, och kvart i så försökte Maken få kontakt med taxiväxeln...."Taxi var god dröj! Du behåller din plats i kön...." i en kvart! Innan han kom fram!

    Men då kom ju bilen på en gång, så vi var framme ca 16.20. Fint folk kommer sent*fniss*

    Väl framme så fick vi go´dricka och grilltallrik direkt, och det passade mig bra för jag var ju hungrig.

    Såg också flera gamla kompisar från ungdomstiden som var där, jättekul!

    Det var lite kul att se faktiskt, för de flesta var ju i 45-50-årsåldern och var uppe och skuttade på dansgolvet till bandet som spelade ganska mycket 70-talsmusik. Tunnhåriga gubbar med ölmagar som rockar loss och ser ut som att de tror att de är lika läckra som John Travolta på den tiden*skratt* Och gamla kärringar som springer omkring med älghorn på huvudet och klädd i Sverige-tröja dansar disco*fniss* Kändes nästan som att vi var 17 igen allihopa, men bara nästan!*ASG* Det räckte ju att titta ut över folkhavet för att förstå att man själv inte heller är purung längre!

    Det blev ju mycket rock också, tidig Uggla och annat. Riktigt kul!

    Det blir ju tidigt när festen börjar så tidigt, gubbsen blir alldeles för glada i hatten, och då är det bäst att åka hem.

    Lite tråkigt och snöpligt blev det ju också att Sverige förlorade!

    Kul att träffa alla igen, det är här jag hör hemma!


    Dör bloggen under semestern?

    Här öser regnet ner, så idag ställer vi inte ut några klädställningar...Kiwi ville knappt gå i gräset, hon tycker att det är lite otäckt att bli blöt om tassarna.


    Golftävlingen går av stapeln den 1/7, och innan dess så ska vi träna är det tänkt*fniss* Eller jag hade inte ens tänkt på det, utan det är syrran som är fokuserad och har sagt att vi måste det*skratt*

    Så vi kommer att spela med gubbsen en gång under midsommarhelgen, för då har jag ju iallafall spelat den banan en gång, och sedan ska bara hon och jag spela en gång till då. Sedan jobbar ju jag i tre dagar så då blir det ju ingen träning.

    36 hål! Då gäller det att vara fokuserad!

    Har läst hos några bloggare om det här med semester och bloggen....vad ska man göra för att hålla bloggen vid liv under semestern? Jag upplever att det är färre läsare och färre inlägg under sommaren, och låter man bli att skriva på några dagar så är man väl helt bortglömd...
    Är dett adå ett problem?
    Inte för mig som inte är någon välkänd blogg kanske, det är väl bara att börja om så att säga när man har kommit hem.
    Jag har ju en bärbar med trådlöst internet, surfar på mobilnätet, så jag kan ju ta med min och hoppas på att det finns täckning dit jag ska. Om jag åker inom landet vill säga, för annars blir det ju en annan kostnad.
    Så det gör jag nog i sommar.

    Hur gör du?


    Inte helg förrän imorgon eftermiddag!

    Jag tänker nu stänga ner datorn, det är ju en ny arbetsdag för mig imorgon. Som egen så får man ligga i...helg blir det inte förrän efter klockan 14.00 imorgon eftermiddag, och då ska vi FESTA!
    Därför säger jag godnatt och kram nu till alla bloggers!




    Gravidmode vägrar jag!


    Jag är lite less på det modet som visas på många bloggar, så nu har jag startat en ny kategori: "Mode för "mogen ungdom"".
    Det är ju mest mode för undomar som visas på bloggarna, och det är kläder från H&M, Odd Molly, Gina Tricot osv.
    Jag vill ha och kan betala för kläder med kvalité och det tror jag de flesta kvinnor i min ålder kan.
    Det är egentligen en stark målgrupp, men det verkar som att de flesta klädföretag inte har fattat det.
    Jag vet iallafall ett som har snygga kläder som jag vill ha, och det är Prêt. De har kläder för den mogna kvinnan utan att kläderna är tantiga. Snygga och med kvalité!
    jag är jävligt less på alla tunikor som gör att alla som bär dem ser gravida ut! Spelar ingen roll om det är en ung, smal tjej...hon ser ut som om hon är med barn! och mammakläder har jag redan haft en gång i tiden...inget jag vill bära nu.
    Hur kom det sig att det här tunika-modet slog igenom? Helt obegripligt! Det är ju ingen överviktig som gömmer sina kilon i dem heller! Helt ofattbart!
    Långkalsonger till klänning har jag också svårt för, det är inget som någon kan få på mig frivilligt...
    När det finns snygga kläder!
    Kolla!



     


    Här kan ni ser mera utav kläderna!
    Vad tycker du? De här kallar jag inte för tantiga kläder iallafall, och de sitter bra och klarar tvättar utan att bli vridna i sömmar och slappa i resårer!

    Stammar bloggen?!

    Hmm...ett av mina inlägg blev inlagt två gånger! Stammar bloggen?

    Ett problem?!

    .Hmmm....Maken berättade för ett tag sedan när vi var bortbjudna,  att jag har en nackdel när jag säljer kläder, och det är att jag är smal och hyfsat vältränad för min ålder.... 

    Det är så att många kunder väger alldeles för mycket, och är ganska runda och drar då större storlekar.


    Jag drar 36-38...och de kunderna känner sig inte alltid bekväma med mig utan klagar ganska mycket på sig själva att de har för stor mage, tjocka lår och därför inte passar i kläderna men att "de är snygga på mig som är så smal och är man så smal är ju allt snyggt på en".

    Det här är ju inte mitt fel, och jag tänker inte gå upp i vikt därför, men det är ett litet problem. Jag har ju märkt det själv, så jag vet ju om den här "nackdelen".....

    Det har hänt att kunder har gått utan att handla någonting och sagt "nej, jag känner mig för tjock idag så jag hittar ingenting jag passar i!" samtidigt som de tittar lite på mig under lugg....


    Ett problem?!

    .Hmmm....Maken berättade för ett tag sedan när vi var bortbjudna,  att jag har en nackdel när jag säljer kläder, och det är att jag är smal och hyfsat vältränad för min ålder.... 

    Det är så att många kunder väger alldeles för mycket, och är ganska runda och drar då större storlekar.


    Jag drar 36-38...och de kunderna känner sig inte alltid bekväma med mig utan klagar ganska mycket på sig själva att de har för stor mage, tjocka lår och därför inte passar i kläderna men att "de är snygga på mig som är så smal och är man så smal är ju allt snyggt på en".

    Det här är ju inte mitt fel, och jag tänker inte gå upp i vikt därför, men det är ett litet problem. Jag har ju märkt det själv, så jag vet ju om den här "nackdelen".....

    Det har hänt att kunder har gått utan att handla någonting och sagt "nej, jag känner mig för tjock idag så jag hittar ingenting jag passar i!" samtidigt som de tittar lite på mig under lugg....


    Bra överlack!

    Igår målade ju jag naglarna, och den här gången gick det bra, men för det mesta så brukar jag stöta i någonstans så det blir märken och rispor, för naglarna torkar ju aldrig. Men som sagt, igår gick det bra.

    Jag hade nämligen varit till vår lilla, lokala parfymaffär för att köpa ett nytt överlack, för mitt var ju ett billigt och det var så väldigt dåligt att jag tänkte att allt annat måste ju vara bättre*fniss*

    Jag talade om för expediten att jag ville ha ett bra överlack, och hon plockade fram ett och jag frågade inte vad det kostade utan sade bara att "det tar jag!". Hade en känsla av att det inte skulle vara billigt, och det var det inte heller! 120 riksdaler!

    Hmm...nu var jag lite fundersam om hon bara hade plockat fram ett dyrt lack som hon ville bli av med, eller om det verkligen var bra.

    jag använde det senare på dagen och det var kanon!

    Torkade hur snabbt som helst, och verkar skydda naglarna så det blir inte några repor i lacken!


    Man får det som man betalar för, helt klart!


    Oskyldigt anklagad?

    Appropå sabotaget mot Oskarshamns kärnkraftverk, och polisen har anhållit två män.

    Lite läskigt!

    Varför vill man göra något sådant? Hmmm...de kanske bara hade tänkt att hota med att spränga verket för att få igenom krav de hade?

    Skulle de spränga det så skulle de ju själva också drabbas....om de inte kan detonera sprängningen på håll då.

    Det här var tydligen något hopkok som man kan göra själv hemma, recept finns visst på nätet...hmm...känns ju tryggt.
    Och nu då när det visade sig att det var rakskum som hade utlöst larmet...hmm...vad har vi för säkerhetssystem här i landet?
    Känner du dig säker?
    För terrordåd eller för att bli oskyldigt anklagad?
    Hmm...


    Nischade skribentkollektiv?!

    Läste i Expressen under min soffslappning. Ja, Maken köpte båda blaskorna idag.

    I den stod det iallafall att de nya bloggstjärnorna kommer att vara de nischade skribentkollektiven med stora kunskaper inom mat, litteratur och tv.

    Det finns tydligen ett ökat intresse för bloggar som skriver om barn, hälsa, mat och inredning.

    Så modebloggar, som Blondinbella och Engla´s showroom tros vara helt ute nästa år.


    Hmm...skribentkollektiv...då ska man alltså gå ihop ett gäng och skriva tillsammans...turas om lixom. Kollektiv fast i cyberspace*fniss*

    Och det är klart, det blir ju inte lika jobbigt kanske att hålla bloggen riktigt uppdaterad då.

    Hälsa kanske? Det vurmar ju jag för....


    Hmm...fast ska man då MBL-förhandla med de andra om vad som ska skrivas? För alla skribenterna i kollektivet har ju ansvar för det som skrivs, väl?

    Hmm...både fördelar och nackdelar då alltså med att vara flera som skriver på en blogg....

    Tål att funderas på!



    Kycklingar doppade i klor!

    Jag har läst om det förut, och hört om det  på nyheterna att USA har fått EU att lova att försöka häva förbudet mot import av klordoppade kycklingar!

    De behandlar djuren så illa att de måste doppas i ett giftbad vid slakt för att vi ska kunna äta dem...är detta vettigt?!


    Hmm...undrar om de doppas före eller efter slakt?

    Nej, går det igenom så slutar jag att äta kyckling!


    Handflatemetoden!

    Jag har läst om det här för ett tag sedan, och det verkar vettigt!

     

    Handflatemetoden är enkel. Du äter en kost bestående av proteiner, frukt och grönsaker. Du anpassar mängden mat till din egen handstorlek och får på så vis ett individuellt riktmärke för hur mycket du ska äta.

     Ät så här vid varje måltid: En handflata + tre knytnävar! 

    En handflata med protein, det vill säga, mejeriprodukter, ägg, kött, fisk eller bönor. Om du äter en biff ska den vara så stor som din handflata inklusive tummen.

                            Och

    Tre knytnävar frukt och/eller grönsaker. Volymen på din knytnäve är måttet du ska gå efter.

     

    Ät så här i fem veckor. Har du inte nått din målvikt då så fortsätt i fem veckor till. Därefter så byter du ut en knytnäve vid varje måltid till kolhydrater, som potatis, fullkornspasta eller ris.

     

    Ät var fjärde timme. Frukost, lunch och middag. Två mellanmål bestående av frukt.

    Genom att få i dig rätt mängd protein vid regelbundna tider så minskar sötsuget efter hand.


    Och du ska röra på dig varje dag!


    Ett enkelt motions-schema:

     

    Måndag: Promenad, minst 7000 till 8000 steg. Skaffa stegräknare eller gå RASKT i 45 till 50 minuter.

     

    Tisdag: Styrketräning, gärna med fokus på armar och rygg då många kvinnor är muskelfattiga på överkroppen.

     

    Onsdag: Promenad

     

    Torsdag: Promenad

     

    Fredag: Styrketräning

     

    Lördag: Promenad

     

    Söndag: Styrketräning




    Lätt som en plätt! bara att sätta igång!


    Jag ska tävla!

    Jaha! Nu har syrran anmält oss till en tävling! "Stora damdagen" där hon bor! Hjälp!

    Jag ska gå 36 hål....har bara gått 18 hål på en dag...hmmm...och det är olika tävlingsformer. De 18 första var tydligen en tävling som kallas för "Bästboll" och efter lunch*suckar av lättnad av att jag får lunch åtminstone*, så är det en tävlingsform som kallas för "Foursome".

    Nu har ju jag aldrig hållit på med det här, är ju nybakad så att säga, men syrran är ju en styv "kändis" i golf där hon bor så jag räknar med att hon håller koll på mig!*fnittrar lite hysteriskt och försöker att andas*.

    Det blev lite mycket med det här nu, för nu skulle vi ju bestämma vad vi ska ha för kläder. Det är ju inte bara att spela för er som trodde det! Nehej! För vi ska ut på catwalken också!*fnittrar igen* Vi ska vara lika klädda så att man ser att vi är ett lag...Jösses! Och det går nog bra...vi har ju samma storlek och ungefär samma smak, fast syrran går helst i shorts och jag i kjol.

    Sedan har vi ju dessa spelregler...men eftersom hon är en styv golfspelare så räknar jag med att hon håller koll på mig*skrattar*

    Jag fick ett mess alldeles nyss som sade: "Vi måste ju träna också! Åtminstone i "Foursome" för då slår man ju varannan boll....Någon dag efter midsommarhelgen!"

    Hjälp!

    Jag kan ju inte ens vad de olika spelsätten betyder!

    Varför måste jag alltid ge mig in i sådant här?!

    Kanske mycket publik?....jag kommer att slå rätt in i skogen, i bunkern eller ve och fasa...rätt in bland publiken!

    Hmm...undrar om de slåss om min boll?


    På fyllan?!

    När jag satt på cyklen på gymmet så kunde jag samtidigt titta på Nyhetsmorgon på TV 4, och där är ju Steffo Törnkvist med som en av programledarna.
    Jag måste ju säga det, att han såg ut som att han var på fyllan! Eller så söp han inatt, och var bakis eller nåt....riktigt påsig i hela ansiktet, även om han är brun, för han har säkert festat och golfat i Spanien alldeles nyssens.
    Nej, det såg tragiskt ut.
    För mycket alkohol gör ju att magen växer och du ser påsig ut under ögonen för det samlas vätska där, och du får dåligt flås och känner dig trött och håglös....har ni fösökt att träna kondition efter att ha festat kvällen innan så vet ni. Och tänk då att dricka varje kväll i veckan....för så såg han ut...

    Inte bekvämt!

    Jag har ju varit på gymmet nu på morgonen, och brukar börja med att sitta på en cykel i 30 minuter. För fettförbränningens, konditionens skull och lite för uppvärmningens då.
    Idag så gjorde jag av med 305 kalorier enligt cykeln, och sedan styrketränade jag i ca 30 minuter. Tränade rumpa, ben, lår, triceps, lite biceps och bröst, lite mage - nedre delen.
    Har läst någonstans för kanske ett år sedan att rumpan på en människa sjunker med drygt en decimeter under ett liv...!!!
    Då får jag ju den nästan i knävecken*fniss* och det måste undvikas för det skulle inte kännas bekvämt!
    Så det är bara att hålla träningen igång!

    Ny kategori hos TantMaria!

    Jag lägger till en ny kategori: Skönhet.

    Inte för att jag kommer att skriva så mycket om sminkprodukter, utan det blir nog lite allt möjligt i den kategorin.
    Jag tycker och tror nämligen att skönhet och hälsa hör ihop, så om du tar hand om dig själv så blir du "vackrare", mer energifylld och sänder ut positivitet!
    Ta hand om sig själv kan man ju göra på många olika sätt, och jag tror att man ska kombinera flera för att få ett bra resultat och framför allt, att må bra.
    Ett sätt är ju att smörja in sig med en skön olja, och i mitt fall så blir det idag Mandelolja. Den kan man få att dofta gott genom att tillsätta några droppar eterisk olja, till exempel jasmin. Mmmm!

    Tänkvärt!

    Ju längre du sover, desto kortare blir livet!"


    Så upp och hoppa nu och ut och spring spåret! Inte ligga där och dra dig.

    Kapsar med choklad-och vin!

    Forskarna har på senare år uppmärksammat att rödvin och mörk choklad är rika på antidioxidanter.

    Nu går det att köpa dessa i form av kosttillskott om du vill slippa alkoholen, fettet och sockret....


    Hmm...gud, vad trist! Äta choklad och dricka vin i tablettform...nej, vet nå´n vad!


    Jag tar dem naturellt, måste vara mycket bättre!


    Hund som dammsugare?!

    Jag har precis varit ut med hundarna, och den väg vi brukar gå börjar med en gräsmatta på kanske 20 meter. Det tar oss en "kvart" för att komma en meter, för Kiwi är som en dammsugare*skratt* Helt otroligt! Hon är som en spårhund fast en mini.Kanske går att använda henne som dammsugare inne också? Hmm...fast...de släpar ju in en massa grus och gräs och pinnar och löv och....det verkar inte funka inne*fnittrar*


    Vi mötte Pitbullfröken, som bor i lägenheten bredvid,när vi skulle in i hissen idag igen, men hon brydde sig inte alls om mina hundar, utan bara släpade sin husse vidare, och jag tycker att det är en lättnad. Man vet ju aldrig...ha ju läst så mycket om sådana hundar...hur det slår runt i huvudet på dem och så biter de bara ihjäl någon stackare som de råkar stöta på.

    Här ska det bli en nyttig frukost innan jag sticker till gymmet, och eftersom jag är något av en hälsofreak...då och då*fniss* så blir det:
    fiberhavregrynsgröt, 1msk malen kanel, 1/2 msk malen ingefära, 1 msk krossade linfrön, 1 dl blåbär, lite hallonsylt, lättmjölk. 1 kokt ägg, blodgrapejuice och KAFFE. MUMS!


    Till gymmet imorgon!

    Vi har ju jobbat långdag i butiken idag, haft öppet från 09.00-19.00, och är nu lite trött....känner mig som en gammal ängel som stapplar fram.

    Är trött efter en lång arbetsdag, och middag här blev bara fil och äggsmörgås. jag var inte så hungrig...jo, det är sant!*skratt* För på eftermiddagen vid tretiden var jag så himla hungrig att jag åkte till korvmojjen och köpte en tunnbrödsrulle med grillad korv och räksallad, och sedan så höll jag mig mätt hela eftermiddagen. Inte så nyttigt, men mättande!*fniss*

    Tänker nu stänga ner datorn och skutta i sängen, så jag är pigg imorgon för då ska jag till gymmet på morgonen innan jobbet! Skönt ska det bli!


    Godnatt bloggers!


    Längtar efter att spela!

    Det händer ju saker ute i världen.

    Det är ju en del naturkatastrofer nu, bland annat i Iowa i USA, hörde jag på nyhetsmorgon imorse. De har ju haft översvämningar där för inte så länge sedan har jag ett svagt minne av, och nu var det något om en tyfon....som hade tagit sin väg rakt igenom ett scoutläger för pojkar....

    Jag längtar redan ut på golfbanan, men nu dröjer det ett tag för nu jobbar vi ju i tre dagar.

    Sedan när vi har stängt affären på lördag ska vi på fest, återkommer om mera info om detta senare. Så vi åker hem först söndag eftermiddag skulle jag tro, och vi lämnar golfbagarna här.

    Nästa vecka är det ju bara en arbetsdag för oss, och det är torsdag. Fredag är det ju midsommarafton och på lördag blir det ju då midsommardagen....inte så många som skulle få för sig att shoppa kläder då, så vi har stängt.


    Matig sallad!

    TantMarias matiga sallad

    • Ta lite sallad ur en påse "Salladsmix", kanske ca 3-4 dl.
    • ca 2 dl lättförvällda blomkålsbuketter
    • halvera några körsbärstomater och ha i dem
    • ta lite paprikasallad ur burk och blanda i salladen
    • ca 1 dl färdigkokta röda linser ur tetra, en ny favvovara jag hittade idag
    • ca 2 dl skalade räkor
    • skiva i ett par färska champinjoner
    • strimla lite rödlök

    Och detta serverades med rökt lax och hovmästarsås! Mums!


    Tänkvärt!

    "Det du får ut av livet, är det som du lägger in i det"

    Surgubbe!

    För ca tre timmarssedan ungefär så ringde det på dörren, och utanför stod en ung tjej och två små barn. Ung tjej, hon kanske är mamma till de två små, men hon var liten och späd och av utländskt ursprung.

    Så frågar hon om de har stört mig, och bad isåfall om ursäkt.

    "Va?" sade jag. "Vadå?" "Nej, jag har inte märkt någonting! Har knappt sett er ens"

    Det visar sig att hon bor på första våningen, och en man som bor på våningen inunder henne har sagt att hennes familj är hatad av alla i trappen och att de stör alla oss andra.

    Va?! Vad är det med folk?

    Jag har mött henne två gånger kanske i trappen, har inte märkt något särskilt av barnen heller.

    Hon sträckte fram en lista som hon undrade om jag ville skriva på, att de inte stör, vilket jag ju såklart gjorde.


    Antagligen så är det någon surgubbe längst ner som inte gillar utlänningar kanske?! En elaking! har säkert hotat att hon kommer att bli vräkt! Usch och fy!


    Fest på lördag!

    Det här fick vi i brevlådan för en vecka sedan:


    "Den 14/6 vill vi att du är med och hejar fram Sverige i matchen

    Sverige-Spanien tillsammans med oss.

    Vi träffas hos festspecialisten i XXXXXXX,YYYYYYYY kl. 16.00 och där bjuds vi på

    • bar
    • underhållning
    • grilltallrik från kolgrillen
    • storbildsTV med bra ljud
    • schlagerbaren med musik till kl. 02.00
    • buss tillbaka till XXXXX station"


    Det låter väl kul! Särskilt som vi vet att vi har flera gamla kompisar där, förutom de som bjöd oss! Kommer att bli kanonkul!

    Fotbollen gluttar man ju bara på lite då och då mellan klunkarna, dansen, pratet och minglet...och skriker lite när det blir mål.

    Så vi stänger ju butiken kl. 14.00, sedan är det bara att duscha och fixa till sig och sedan dra dit.


    Träningsnarkoman? Jag?

    Jag tror att det finns många som tycker att jag inte gör något annat än tränar, och är helt besatt av det*skratt*, så jag tror att jag behöver klargöra saker och ting så ni inte tror att jag är helt pucko!


    Jag ser inte träningen som något jobbigt utan har tagit mig över den gränsen för länge sen, utan jag ser träningen som "lyxig egentid". Tycker det är skönt att träna, sen duscha och pyssla om mig själv.


    Igår tränade jag, och innan dess var det över en vecka sen jag tränade, och då kan jag ha lite abstinens faktiskt....

    Det brukar bli 2-3 pass styrketräning/vecka, oftast 2 fast jag vill 3, men det finns inte alltid tid och tillfälle.

    Yoga brukar det bli 1-2 ggr/vecka av samma anledning.

    Vila blir det ju då 2-4 dgr/vecka....


    Hundpromenader räknar jag inte...det gör jag ju även under "vilodagar" och ibland får jag för mig att träna mage-och rygg hemma, men det känns ju inte betungande för mig, tar ju bara en kvart kanske och om jag ändå sitter framför tv:n kan jag lika gärna göra övningarna på golvet framför burken...så det är som vila. Golf räknar jag inte heller som träning, även om det kanske kan gå in under promenader...men det är kul!


    Jag är en ganska aktiv person , och bara "sitta och hänga" är inte min grej....


    Bloggoholic?!

    Hej! Jag heter TantMaria och jag är en bloggoholic!

    Undrar om det finns några avvänjningskliniker för såna som jag? Bloggoholics? Inga datorer och inga internetuppkopplingar så långt ögat kan se. Inte en enda liten mus...inte ett usb-minne...inte ens mobiltäckning, för man kan ju faktiskt blogga med mobilen.

    Och något tolvstegsprogram...? hmm...undrar hur stor risken är för ett återfall?


    Kanske vore något? Kan ju vara en affärsidé!


    Skum bärbar?!

    Min bärbara är lite skum ibland! Eller rättare sagt ganska ofta*fniss* Den kan till exempel börja att skriva lite var som helst. "Blippen" ställer sig nånstans och så börjar den att skriva bara....jag har inte ställt den där utan den hamnar där. Nu försöker jag att ha pilen utanför inläggsrutan medans jag skriver, annars kan jag få bokstäver lite varstans så texten ser inte klok ut*skratt*

    Rättade precis till rubriken till inlägget innan det här*fniss*....


    För lite space?

    Jag har under en längre tid känt att jag efter att jag slutade att instruera i yoga, själv fåf för lite av samma vara. Då körde jag ju 5 pass i veckan för deltagare, yogade själv ett par gånger i veckan också....

    Det har börjat att komma tillbaka småkrämpor och jag tror att det beror på det, så planen är nu att försöka yoga en stund, kanske en halvtimme, på morgnarna.

    Idag hade ju varit perfekt! Om jag hade varit ensam i lägenheten vill säga...det är lite för lite space med två här om man vill vara lite för sig själv.

    Maken har ju tv:n på för jämnan och då är det svårt att få ro att yoga.

    Och var ska han vara när jag yogar? Sitta tyst på en stol i ett hörn?*fniss*

    Nej, det här måste jag klura på ett tag för att försöka att lösa...


    King Cobra!

    Mål måste man ju ha! Och nu när jag har klarat 36, gjorde ju det igår, så har jag ju en del mål, tävlingsmänniska som jag är.

    När jag är under 30 i handicap så tänker jag köpa ett nytt golfset har jag precis meddelat Maken!*fniss* Det blir inte billigt!

    Jag har en förkänning av att King Cobra passar mig, för jag har en driver och en rescue därifrån, och de går som spjutet! Men jag ska naturligtvis prova andra märken också hos ett pro som förstår sig på det här.

    Då blir det en nytändning och jag får lite vassare klubbor, som när jag har lärt mig att hantera dem, kommer att hjälpa mig att sänka mitt handicap ännu mer.

    Sedan finns det ju andra fina saker att köpa också*skratt* Idag har jag sett en snygg golfkjol jag kan tänka mig att köpa! 699:-...det vet inte Maken ännu*fniss* Finns ju mycket annat snyggt också...det här är bara början och det vet ahn inte ! HAHA!


    Bra bok!



    Här är en bok jag precis har läst ut, eftersom den är så tjock och jag inte orkar läsa varje kväll så jag har hållit på ett tag .

    Snö och Aska av Diana Gabaldon

    Snö och Aska är den sjätte boken i Gabaldons episka kärlekssaga om Claire och Jamie.


    Året är 1772, kvällen innan den amerikanska revolutionen, och upprorets låga är redan tänd. I Boston ligger män döda på gatorna, och i de djupa skogarna i North Carolina brinner ensamma stugor i skogens mörker. Och över huset vid Frasers Ridge, där Jamie Fraser och hans familj bor, reser sig en skugga


    Kolonin är i oro, och guvernör Josiah Martin skickar bud till Jamie och ber om hjälp. Guvernören behöver någon som kan samla utmarkerna, lugna den sjudande förbittringen mellan nybyggare och indianer, och hålla bergen säkra för kung och fosterland. Alla är överens om att Jamie Fraser är rätt man för jobbet.


    Men det finns ett problem. Jamies fru Claire är tidsresenär och Jamie vet redan att om tre år så kommer kriget och slutet blir självständighet och de som är lojala med kungen kommer antingen vara döda eller i landsflykt. Bakom allt annat hotar dessutom ett litet tidningsurklipp från 1776, som rapporterar om branden som förstör deras hus och dödar familjen. Jamie hoppas att förutsägelserna är falska vilket bara framtiden kan utvisa.


    Övriga titlar i serien är:

    • Främlingen
    • Slända i bärnsten
    • Sjöfararna
    • Trummornas dån 
    • Det flammande korset

    Det är en väldigt bra serie!  

    Trollformeln till normalvikt!

    Jag tror inte att jag känner någon annan som äter så mycket som du gör!" brukar Maken ofta säga vid middagsbordet.

    Det stämmer nog för jag äter mycket, ofta och gärna och i vartfall mer än Maken.

    Jag måste äta var 3:e timme ungefär för att vara på gott humör, vilket ibland nästan kan vara som ett socialt handikapp. På golfbanan t ex...

    När jag är hungrig så duger det inte heller med vad som helst, utan det ska vara riktig mat. I nödfall smörgås. Kan inte tänka mig att äta något sött när hungern sätter in, mår illa vid bara tanken.

    Har väldigt sällan något sötsug, och de få gånger jag har det så äter jag det.

    Dricker i stort sett aldrig läsk, kanske 3 ggr/år, äter sällan godis, kaffebröd, chips osv. Inte för att jag inte tycker om det, men om vi tar kaffebröd som exempel så vet jag inte när på dagen jag ska stoppa in det...får inte plats helt enkelt.

    Chips äter jag sällan, kanske 4-5 ggr/år, och då en näve ungefär för jag vill inte ha mer för då börjar det att kännas äckligt..

    Ostbågar kan jag ägna mig åt ibland, och då mycket av det. Men det gör ingenting.

    Nästan aldrig godissugen, däremot gillar jag mörk choklad men det är samma med det : räcker oftast med en bit eller två.

    Mat däremot äter jag mycket av, gärna fler köttbitar om det serveras, fler portioner potatisgratäng om det står på bordet osv.


    En vanlig dag kan se ut som följer:

    Frukost: havregrynsgröt med kanel, sylt, krossade linfrön och lättmjölk, kokt ägg, grapefruktsjuice, kaffe. Orkar jag blir det en smörgås också, ibland en rostad med marmelad.

    När jag jobbade inom landstinget var det fikarast vid 9.30:kaffe och ostsmrögås på grovt bröd. När jag är hemma blir oftast bara frukt eller en macka med t ex ost & skinka.

    Lunch, kan ta dagens som exempel: halva tallriken grönsaker och då menar jag inte strimlad isbergssallad utan haricort vertes, körsbärstomater, kidneybönor och rå blomkål, drygt en fjärdedel av tallriken består av spagetti, ett pkt bacon(ja, jag vet! Fettet kunde vara nyttigare!) och en rå äggula. Vatten att dricka, och gärna kaffe på maten.

    På eftermiddagen blir det oftast frukt eller en macka på grovt bröd och kanske en skivad avocado som pålägg.

    Sen är det dags för mat igen: potatisklyftor ( och då menar jag många, inte bara 4 st!)i ugn gjorda på riktiga potatisar, en köttbit eller två, halva tallriken med grönsaker ungefär som till lunchen. Vatten. Gärna kaffe efter.

    På kvällen, sådär vid 20-tiden är jag hungrig igen, så då blir det oftast varm choklad som jag värmer tills det nästan kokar, ganska mycket riktig kakao och extremt lite socker. Maken brukar fråga om jag har glömt sockret.:) Ostsmörgåsar till det på grovt, mörkt bröd. Ibland blir det te istället.

    Vi äter sällan efterrätter, nu på sommaren blir det jordgubbar då och då och gärna med glass till.

    Nu skulle man ju kunna tro att jag, efter Makens påstående, är kraftigt överviktig. Men så är det inte, och för er som är nyfikna kan jag tala om att jag är 1.67 lång och väger 60 kg och är en 36:a i klädstorlek.

    Däremot rör jag på mig mycket, tränar styrketräning, poweryoga och går hundpromenader och spelar golf,och det tror jag är nyckeln till normalvikt.

    Äta hyfsat näringsriktigt och röra på sig är trollformeln. Finns inga genvägar!


    Det gör dig lycklig!

    Amerikanska psykologen Neil Clark Warren har försökt att reda ut vad det är som gör oss lyckliga och ger de här råden:


    • Inse att du inte är beroende av yttre omständigheter för att vara nöjd
    • Skaffa dig en "det-fixar-sig"-mentalitet
    • Älska någon
    • Gör ditt bästa. Du kan sätta upp mål i livet men det är inte alltid du själv som avgör om du når dem. sjukdom, olyckor, oväntade händelser kan hindra dig att nå dina mål. Men du kan alltid göra ditt bästa.
    • Se livet i ett långt perspektiv.
    • Ta hand om dig själv.

    Hmm...ska fundera över det här...


    Enkla hälsotips!

    Här kommer några enkla tips som gör det lätare att vara hälsosam utan att det tar för mycket tid när ni kommer hem hungriga efter en arbetsdag!


    • Rensa skafferiet. Lägg alla "dåliga" produkter, som kakor, godis och skorpor i en låda. Bestäm dig för en dag i veckan du då får äta från lådan.
    • Gör dina egna halvfabrikat! Stek stora mängder (cirka 2 kilo) kycklingfilé eller laxfilé i ugnen, skär i lagom stora bitar och frys in. Gör en stor sats köttbullar eller pannbiffar och frys in. Då har du frysen full av bra vardagsmat. Billigare och nyttigare än köpta halvfabrikat eller färdigmat!
    • Koka många ägg på en gång så har du ett bra komplement till sallader, smörgåsar och mellanmål. Kokta ägg håller i kylen 4 dagar.
    • Koka potatisar. De håller i kylen i 5 dagar. Bara att ta fram och steka eller kanske göra en potatissallad.
    • Köp hem makrill i tomatsås. Bra mat, snabbt och gott.
    • Ha bär i frysen! Bra att ha till frukostfilen, gröten eller du kan göra en fruktsallad och ha i bär.

    Positiv tankekraft!

    Det du sänder ut får du trefalt tillbaka!

     

    Så sänder du ut en massa negativ energi så blir livet tungt, eftersom det slår tillbaka.

    Försök att låta bli att tänka tankar som: "livet är pest", "det händer aldrig något roligt" eller "jag borde städa, gud vad tråkigt".

     

    Använd istället positiv tankekraft och försök istället att tänka: "livet är kul!, "jag vill städa eftersom det är skitigt och jag vill ha rent omkring mig" eller" idag hände något kul" Min kompis NN ringde" och livet blir genast mycket roligare! Fattar ni?

    All positiv energi får du ju också tillbaka, och trefalt! Tänk vad livet kan bli bra!

     

    Så använd er positiva tankekraft och lyft livet!


    Bra mot hälsporre!

    Jag drabbades av hälsporre -98, iallafall sade läkaren att det var det. Jag hade så ont att jag helst inte ville sätta ner fötterna i golvet. Det var inte bara under hälarna jag hade ont utan även i hålfoten.

    Läkaren provade att spruta cortison direkt in i hälen genom fotsulan, en fot i taget, och efter det kunde jag inte gå ordentligt på flera dagar utan fick hasa mig fram när jag inte satt med fötterna högt upp.

    Jag fick också komma till en ortoped där de gjorde ev avgjutning av mina fötter för att göra skoinlägg.

    Fötterna blev inte riktigt bra fast jag hade inlägg, utan jag hade ont i flera år. Kunde inte använda några andra skor än gympadojor och hur kul är det?!


    När jag började med yoga 2003 så upptäckte jag att det började bli bättre. Under samma period så började jag att massera under foten, senan i hålfoten, när jag satt och tittade på tv på kvällarna. I början var den senan stenhård och det gjorde ONT, men det gav med sig, men man måste vara envis.

    I yoga så stretchar du även tårna och hela fötterna, särskilt kanske när du står i stående hund.

    Det finns också en stretch för tårna som är bra för du sträcker ut senan under hålfoten ordentligt också.

    Gör så här:

    Sitt på huk med benen ihop, då blir det att du står på främre delen av foten. Sätt i händerna som stöd och sätt försiktigt i knäna. Res upp ryggen och försök att ha den rak och nu sitter du på hälarna.

    Efter en liten stund kommer du att känna av det i tårna och under fotsulan ordentligt!

    Sitt kvar så länge du står ut. Förläng tiden en stund varje dag, kanske stretcha flera gånger om dagen, så kommer hälsporren att bli bättre!


    Hoppas att du förstår hur du ska göra!


    Gogreen!

    Jag har hittat något i hyllorna i ICA som jag inte har sett förut, och det här är redan mina nya favoriter!

    Färdiga bönor och linser från Gogreen i tetror, bara att servera. Finns även två olika salsor, blandade bönor, kikärtor och en slags böna per förpackning.

    Jag använde röda linser idag när jag gjorde min matiga sallad, och till och med Maken åt och tyckte att det var gott;)

    Kommer att använda dem hej vilt...i allt! Mums!


    Ibland undrar jag!

    Ibland kan jag undra lite hur folk är funtade. Nu går alla och väntar på vår stora sommarrea. Och idag kom det in en kund, en kvinna, som brukar komma då och då som de flesta av våra kunder. Nästan alla är "stammisar" och förväntar sig någon slags vipbehandling....

    När hon fick höra priset på en klänning sade hon: "Nej, det ger jag inte!" jag förklarade att härinne har vi inte något nedsatt utan det finns inne i rearummet och pekade med hela handen i rätt riktning. Då säger hon: "Men det är ju bara två veckor kvar! Du kan ju sälja till rea-pris nu!"


    Vad är det med dem?

    De får väl komma till butiken när det är rea, ska vi sälja till reapriser lite då och då till olika kunder för att de inte kan komma på rean?


    Ibland funderar jag.....


    Måste jag lämna in eländet?

    Min mobil uppför sig så konstigt! Jag borde kanske inte bli så förvånad eftersom de flesta apparater får spatt i min närhet, men det är lite irriterande.

    Det är ju inte så gammal, dryga året bara, men nu är den knäpp!

    Den bara slår av sig hela tiden, ibland medans jag håller på att knappa in ett meddelande...väldigt irriterande! Under dagen..suck....så har jag satt på den flera gånger.

    Jag kan ju inte ha den avslagen heller för det kan ju gälla jobb av olika slag, bokningar och dylikt och det kan ju vara dottern som vill ha kontakt också.

    Hmm....måste jag lämna in eländet?


    Gryta ute kan vara heläckligt!!

    Nu har jag ätit lunch, det blev buffé. Det är så bra att ha flera rätter att välja mellan, då är det ju alltid något som passar. Idag var det en panerad kycklingfilé, beufgryta och en pastarätt. Åt mest kycklingfilé, men jag smakade på grytan och den var hyfsad för att vara ute....annars brukar inte grytor ute på restaurang vara bra, utan bara senigt och äckligt.
    Kaffe på. Sedan handlade jag lite snabbt och åkte hem med det eftersom det var en del kylvaror också, och nu ska jag tillbaka till jobbet.
    Tjingeling!

    "Dagens outfit" uttjatat?

    Hmm...har sett att det är väldigt många bloggare som skriver om "dagens outfit"...Jag har ju bara hunnit med ett fåtal ännu så länge, men blir det inte lite tjatigt?
    Jag kom på mig själv att klicka ut mig från ett par bloggar utan att läsa klart...orkade inte.
    Det är väl så man får göra eftersom alla måste få skriva om det som de vill...men nog är det tjat om kläder och mode?
    Är det det viktigaste här i världen? Hmmm...och skulle det vara det för de som skriver om det så är det ju bara att beklaga.
    Eller hoppas de på att "bli upptäckta"? Som bloggare, fotomodell eller något annat?
    Hmmm......

    Frossa i väderprognoser?!

    Hur viktigt är vädret egentligen? För här i Sverige snackar vi väder flera gånger om dagen...tror nog att invandrare blir lite förvånade och kanske lite trötta på det. Jag menar...det blir ju vad det blir.
    Kan det vara för att vintern är så lång, kall och mörk som vi frossar i väderprognoser? Hmm...
    I många varmare länder så har de ju lika väder dag till dag...inget att bry sig om lixom.
    Vill ni veta vad jag har för väder här? Hur intressant är det på en skala? Egentligen?


    Nu är musen trött!


    Godnatt!


    Hatattack mot Blondinbella!

    I Aftonbaldet kan man läsa om en hatattack mot en bloggare, Blondinbella.
    Igår kastade en man i 30-års åldern en flaska mot henne som var nära att träffa henne i huvudet...suck!
    Vad händer i det här landet?
    Om man nu inte gillar det hon skriver så är det ju bara att låta bli att läsa! Eller?
    Det finns ju de som är avundsjuka också för att hon tjänar pengar, mycket pengar, på sin blogg. Och hon är ju så ung. Typiskt svenskt kanske? Jante? Du ska inte tro att du är något?
    Trist!
    Det är väl bara bra om hon kan tjäna pengar på den! Hon verkar ju både driftig och smart!

    "Lillördag"!

    Jag har rastat hundarna för sista gången ikväll, och tänker snart stänga ner datorn och krypa i säng. Det är ju arbetsdag imorgon, och en långdag dessutom, jobbar ju från 09.00-19.00.
    Med skumpa här ikväll så blev det som "lillördag", som i gamla tider;) Lite mysigt!

    Tar tid!!

    Det tar tid för inläggen att synas på Nybloggat.se..hmm....inte det snabbaste jag har varit med om direkt!

    Semesterplaner!

    I sommar ska vi åka och spela golf i Idre igen! De har en kanonbana!
    Vi ska hyra stuga i Idre Fjällby, det gjorde vi förra året  också, eftersom vi har hundarna med oss. Hundar är nämligen inte välkomna på Pernilla Wiberg Hotell som ligger i stort sett vägg i vägg med Fjällbyn, så då får det bli stuga. Annars hade det varit mysigt på hotellet....hotellfrukost! Men....
    Hundarna kommer att gå med 18 hål varje dag så de får sin motion de också, och kommer att vara helt slut efter det.

    Det här är ingången till Idre golfklubbs restaurang, taget med en mobilkamera så skärpan är väl inte på topp.

    Dyrt med hund på SAS flyg!



    Jag har ju varit på en kort promenad med hundarna också. Kiwi är ju min som jag köpte för 6 år sedan, och Putte är ju egentligen dotterns, men just nu pluggar ju hon på universitet i England.
    Till England är det dyrt att föra över en hund med flyg. de enda som tillåter husdjur på flyg dit är SAS, och då får man betala 6500:- ENKEL RESA! Och de får sitta i lastutrymmet! Det är ju dyrare än dotterns flygbiljett....dessutom är det krångligt och tar lång tid att få in dem i det landet, fast de har alla vaccinationer och chips som krävs.
    Han kanske får färjas över....får se. Men just nu så är han kvar hemma hos oss.
    Annat var det när vi flög till Spanien för ett och ett halvt år sedan på 5 veckors golfsemester. Då tog vi med oss Kiwi, det kostade ca 400:- och hon fick sitta i bur inne i cockpit med oss. Snacka om smidigt! Och lätt att komma in i landet, bara att visa papper. Lätt att komma tillbaka igen eftersom alla papper var i ordning. Kanon!

    Champagnebubblor!!

    Det blev champagnebudgetvariant här till middagen! Vitt, mousserande och det var väldigt gott! Tog ett halvt glas rött till en mörk chokladbit efteråt istäälet för efterrätt.
    Vanlig middag som var tänkt innan golfspelet, och det var spagetti och köttfärssås. Köttfärssåsen gjord på älgfärs, creme fraishe, vitlök, ketchup mm. Väldigt god!
    Hmmm....någon som vill ha recept?

    Haha! Det dök upp en busslast!

    För er som inte är så insatta i golfspelet så kan jag tala om att med de nya reglerna så går man kurs, tränar och spelar med mer efrarna spelare tills man klarar av det officiella handicapet på 36. Tills man gör det heter det att man har 36+...förr började man på handicap 54 och då hade man grönt kort tror jag, och sedan skulle man ta sig ner till 36.

    De på 36+ får räkna slag som om de hade 36 i handicap och när de klarar 18 poäng med det så får de det handicapet.

    Spelet flöt på bra för mig idag, och jag klarade 18 poäng på de 9 första hålen och då på handicap 36!

    Vi klarade oss hyfsat från regnet under första halvan av banan, men det strilade ganska bra på de tre sista hålen.

    När jag hade tagit mig nästan fram till green på 18:e hålet och det var min tur att försöka slå mig upp på green, så dyker det upp en busslast, såg det ut som, människor ut från skogen!

    Det var spelare som skulle börja spela en tävling, och när de såg att jag skulle slå så stannade allihop och stod alldeles stilla och tittade..precis som man ska så man inte stör den som ska slå, men jag blev ju nervös av att ha 30 st som stod och glodde!*fnittrar hysteriskt* Så jag slog bara två meter*skrattar hejdlöst* försöker igen, och slår en meter till ner i en bunker*skrattar så jag får ont i magen* och sedan tog det tre slag innan jag kom upp därifrån!

    Helt otroligt!

    Så på det hålet blev det inga poäng kan jag tala om*fniss*


    Nu när jag har klarat det!

    Mål måste man ju ha! Och nu när jag har klarat 36 så har jag ju en del mål, tävlingsmänniska som jag är.

    När jag är under 30 i handicap så tänker jag köpa ett nytt golfset har jag precis meddelat Maken!*fniss* Det blir inte billigt!

    Jag har en förkänning av att King Cobra passar mig, för jag har en driver och en rescue därifrån, och de går som spjutet! Men jag ska naturligtvis prova andra märken också hos ett pro som förstår sig på det här.

    Då blir det en nytändning och jag får lite vassare klubbor, som när jag har lärt mig att hantera dem, kommer att hjälpa mig att sänka mitt handicap ännu mer.

    Sedan finns det ju andra fina saker att köpa också*skratt* Idag har jag sett en snygg golfkjol jag kan tänka mig att köpa! 699:-...det vet inte Maken ännu*fniss* Finns ju mycket annat snyggt också...det här är bara början och det vet ahn inte ! HAHA!


    Aktiv på Bloggen?!

    Jag har ju läst någonstans att får att få många läsare så behöver man som bloggare skriva minst 6 inlägg/dag. Pust!
    Det måste man ju ta sig tid till då, och så ska man ha något att skriva om.....hmmm.....återkommer när jag har funderat lite.

    Vacker?!

    Det här med att försöka göra det bästa av sitt utseende kan man ju undra över ibland*fniss* Här sitter jag nu med både ansiktsmask och hårinpackning ikletat, och kommer resultatet att bli något bättre än vad det var innan? Nja...skulle inte tro det egentligen, men det känns skönt att göra det.





    Industrin vill ju sälja sådana här produkter också, och då hjälper jag ju till att hålla handeln igång*skratt* även om mitt utseende inte kommer att ändras någonting.
    Det är ju bra!

    Champagne!!

    Nu har jag klarat det!! Hurra! Nu har jag 36 i handicap i golf!
    Gubben är nu på Bolaget och köper skumpa, för här ska firas!

    Regnar!

    Och så börjar det att regna...suck!

    Lilla sinnesundersökningen?!

    Här ställer jag klockan på 06.15 och bara rycker och får hjärtklappning till när den hemska signalen på mobilen drar igång! Och det en dag när jag är ledig.....borde nog genomgå åtminstone Lilla Sinnesundersökningen....och det bara för att jag ska ut och spela golf! Jag har antagligen inte alla hönsen hemma.....

    Hmmm...skumt!

    Hmmm...vad texten blev konstig i förra inlägget! Bara för att jag lade in en bild? Skumt! Hmm...här har jag nog mycket att lära mig om alla funktioner....

    Nu är det slut!

    Nu är dagen slut och jag tänker krypa ner i en renbäddad säng! Skönt!

    JAAA!!!! Sverige vann!!

    Hurra! Sverige vann över Grekland med 2-0!! Jättebra!
    Hmm...kanske var för att jag tittade för en gångs skull?;)

    Mums!

    Jag tittar på fotboll tillsammans med Gubben, samtidigt som jag glor i en tidning som jag fick i brevlådan idag. Topphälsa. Har även borstat hundarna under tiden, så lite nytta har jag gjort samtidgt.
    Hunnit med en kvällsfika också, annars får jag ju abstinens! Varm choklad och ostmackor mums!

    Andningen är viktig i yoga! och annars...

    Andas rätt är ju väldigt viktigt, och det kan man ju träna på. I yogan så är andningen prio ett.


    I yoga koncentrerar man sig på att andas med diafragman och man håller alltid munnen stängd och andas in och ut via näsan, om inte specifika instruktioner ges om annat.

    Medveten andning

    Andning är den viktigaste processen i kroppen för att den påverkar aktiviteten hos varje cell i kroppen samt för att den är intimt länkad med hur hjärnan presterar. Människan andas ungefär 15 gånger per minut och ca 21600 ggr/dag. Vår respiration ger bränsle till förbränning av syre och glukos. Den ger också energi att kraftsätta varje muskulär sammandragning, körtelutsöndring och psykisk process i kroppen.
    Att fästa uppmärksamhet på sin andning och träna på att andas medvetet främjar vår mentala och fysiska hälsa på många sätt. Förutom att ett ökat syreintag ger oss mer energi gör det oss också mer närvarande här och nu. Att fokusera på nuet hjälper oss att uppskatta vad livet egentligen går ut på. Andningen i förbindelse med koncentration och fokuseringsträning stillar tankesurret; denna frenetiska hjärnvågsaktivitet som kan liknas vid sinnesstress.

    Andning är inte detsamma som livsenergi. Luft är syre och kallas för prana vajo (vajo= vind) på sanskrit. Luften vi andas in förflyttar livsenergi i kroppen, som är ansvarig för intelligensen i kroppen, inuti individen. När vi andas medvetet påverkas olika delar i kroppen till att börja producera energi. Detta alstrande av energi tas emot och uppfattas av hjärnan. Andningen skall vara ett mottagande och ett flöde under yogaträningen och lika i frekvens oavsett om man böjer sig framåt, bakåt eller åt sidan. När vi utövar andra fysiska aktiviteter som löpning och aerobics, andas vi med en mer mekanisk andning som dels ökar i frekvens men som egentligen inte gör så mycket.

    Andningens kapacitet och kraft är enorm. Andning och andningsträning är till exempel det centrala innan och vid barnafödsel. Vi har även lärt oss att det hjälper att andas medvetet innan en stressfull situation som examination, prov eller uppvisning av olika slag. Andning är central inom alla meditationssystem (i vissa mer än andra), kampsport och yogaformer. Detta kommer av insikten att om vi koncentrerar oss på vår andning, för den oss till fokus i nuet. Det är omöjligt att fokusera på andningen utan att fästa uppmärksamhet på här och nu.


    Pranayama

    Pranayama är energikontrollsövningar med hjälp av andning. Så man kan säga andningskontroll. Prana betyder 'vital energi' och ayama betyder 'livskraft' på sanskrit. Pranayama innefattar många olika tekniker. Dessa övningar ämnar låta andningen flöda i de sju chakra centren för att blockera negativ energi. Övningarna tvingar även sinnet till stark koncentration samt lägger en grund för att träna på att meditera. Stora gurus inom yogatraditionen hävdar att vi föds med ett begränsat antal andetag. De menar att om vi tränar på att göra andningen djupare och andetagen längre, kan vi leva längre. Yogatraditionen har alltid påpekat vikten och betydelsen av att observera och kontrollera andningen. I Yoga Sûtra av Patanjali, framhävs pranayama (energikontroll; andning) som en av de viktiga vägarna till lycka, insikt, kraft och själslig frigörelse. Prana är inte bara andning utan livskraft, livsenergi; den kraft som ger liv till allt i universum. Yama innebär någon typ av kontroll eller behärskning. Pranayama använder, tränar och stärker kroppens respirationsapparat men är mer än bara in och utandningar. Yogis och yoginis använder andningen till att kanalisera och dra in så mycket livskraft som möjligt, för så att man som individ kan använda denna kraft till att främja och förädla den egna evolutionen. Alltså använda sin andning för att stärka kropp, själ och sinne och på så sätt få en mer harmonisk tillvaro utan fysiska och psykiska begränsningar



    Någon som vill sponsra min blogg?

    Har ju hört talas om att man som bloggare kan bli sponsrad. Är det någon som vill sponsra min?*fnittrar hysteriskt*
    Skulle ju också behöva lite hjälp med att designa den....det finns ju proffs på sådant menar jag och det finns kanske någon sådan där ute i cybern som vill förbarma sig över min?
    Snälla?

    Dra ner på vinet och gymbesök!

    Efter att ha rest 20 mil i bilen, så har jag installerat mig här i lägenheten, och efter att ha rastat hundarna så stack jag till gymmet. Har ju bara tre minuter dit härifrån, helt perfekt!
    Körde först 30 minuter på cykel, och sedan 40 minuters stryketräning. Ben, rumpa, lår, triceps och bröstrygg blev det idag.
    Det gick bra, fast det kändes lite tungt, och det tror jag beror på att det var en vecka sedan jag tränade och det har varit några dagar med vin. Lätt hänt under sommaren tycker jag*fniss*
    Det är ju inte så bra för vikten, orken och så blir det ju påsar under ögonen tycker jag..och det vill jag ju slippa! Jag riktigt känner hur alkoholen lägger sig som bomull runt magen ....hmm..
    Så det var skönt att vara igång igen!

    Jag gillar ju blått så...



    ...det får väl bli det så länge. Tills jag kommer på hur jag kan ändra på det här...hmm...och hitta alla funktioner. Skulle ju vilja ha en annan bakgrund tror jag, och ett annat "blogghuvud"...hmm...Det löser sig väl.

    Det här med design....

    Hmm...och så var det ju det här med design...
    Stilmallarna jag kan välja mellan var ju inte så roliga direkt...

    Välkommen till min nya blogg!

    Jaha! Första inlägget i min nya blogg.
    Jag är en tant, som kan vara lite vass i käften ibland, på både gott och ont. och jag kommer att bjuda dig som läsare på en balndad kompott ur mitt liv.
    Hmm...det brukar kunna hända lite allt möjligt.
    Hoppas att du trivs och kommer att gilla det du läser,annars är det ju bara att dra!

    RSS 2.0