En ny dag!


Solen verkar lite tveksam idag, men jag hoppas att den kommer att håla sig framme.
Har precis ätit frukost och har planer på att åka ner till gymmet.

Jag har precis kollat vad tågen till Stockholm kostar härifrån, har lite dåligt med pengar just nu, och det blir ju 400:- fram och tillbaka. Hade tänkt mig en dagstur...Kanske väntar tills vi är i lägenheten istället, och tar en tur till storstan då.
Skulle behöva en miljon eller två känns det som, så jag köpte ett par trisslotter igår och på den ena var det vinst! Jippiee...25:-...Det kommer jag inte långt med.

Gubben åkte iallafall hastigt och lustigt till Tyskland igår på en kombinerad jobb-och semesterresa.

Patent?!

Nu när jag snart fyller 50 år, så har jag äntligen kommit på det! Det var ju på tiden! Att ingen har sagt något...

Har ju alltid haft besvär, mer eller mindre, men alltid något...nästan aldrig symptomfri. När jag var yngre fick jag ibland stanna hemma från skolan, och till slut hjälpte mig min mamma att skaffa p-piller, för det hade vi hört skulle hjälpa och det gjorde det! Lättnad.

Men nu ikväll har jag kommit på det*fniss* kanske skulle ta patent på det? Hmm...

Rödvin hjälper mot mensvärk! HAHA!

Fast nu snart behöver jag väl inte dricka det längre....


Åker snart!

Snart så ska jag skjutsa dottern till den större staden, för hon ska ta tåget till Stockholm där hon ska vara några dagar innan hon flyger tillbaka till England.
det har varit så mysigt att ha henne här! Trist att hon åker...

Godmorgon alla!

Regnet hänger i luften idag, och det har nog regnat inatt för det är blött på backen. Jag satt ju ute en del i solen igår, tur det, så att jag fick mina solvitaminer ordentligt.

Idag så ska jag och dottern till gymmet efter frukost. Hon sover ännu, så vi får väl se lite när det blir.
Jag är vrålhungrig nu, så jag ska fixa frukost till mig och Gubben.
På med kaffet!

Godmorgon!

Kvällsrundan!

Jag har yogat en stund på eftermiddagen, och jag kände mig smidigare idag än igår. Träningsvärken är bättre idag också, så imorgon är det dags för gymmet igen för jag tänkte skaffa mig ny träningsvärk.

Har suttit ett par timmar ute i trädgården efter middagen, har varit soligt och skönt. Avstressande.
Nu har jag gått en kvällsrunda med Kiwi, sista för dagen, och funderar nu på att kanske läsa en stund.

Vad ska du göra då?

Blev av med honom!

Jag har varit på en timmes hundpromenad innan det blev helt kolsvart på himlen. Skönt!
Jag blev av med Putte under promenaden, för jag mötte dottern med kompis som var på väg hem för att hämta honom. De skulle åka ut till en hed här i närheten och släppa kompisens hund och Putte lösa så de får rusa av sig.

jag tog vägen förbi vår lilla ICA-butik här och handlade tidningen, ägg och bröd som var på upphällningen hemma. Väl hemma igen så har jag lunchat, och så blev jaghelt solokvisten för Gubben, som nu känner sig bättre, åkte till vår kursgård för att hämta åkgräsklipparen för han ska klippa gräset här hemma har han tänkt.

Och jag hamnade framför datorn...

Goda råd!

Var in på Fredrik Pauluns hemsida och hittade det här som jag tycker verkar vettigt!


Goda råd från Fredrik Paulún

1. Använd tallriksmodellen. Den går ut på att halva tallriken täcks med grönsaker (råa eller tillagade) och den andra halvan delar du lika mellan protein (t ex kött, fick, skaldjur, ägg, fågel) och kolhydratkällor med lågt GI (t ex ris, pasta, quinoa, bulgur, baljväxter, fullkornspasta etc)

2. Drick ett glas vatten och ät grönsakerna innan du går in på övrig mat. Då blir du mätt innan det blir för mycket mat. Försök att äta maten i lugn och ro.

3. Ät rätt fett. Fett från vegetabilier och från fisk/skaldjur har inte samma förmåga att öka din vikt som fett från animalier som t ex mjölkprodukter och kött. Välj därför magra animalier och låt fettet komma från bättre källor.

4. Ät hemlagat och mat gjord på bra råvaror. Studier visar att den som äter hemlagat har lättare för att hålla vikten, framförallt för att du blir mer medveten om vad maten innehåller. Dessutom är den nyttigare på andra sätt då den har mindre tillsatser etc.

5. Undvik att köpa hem onyttiga saker som du har svårt att avstå ifrån, eftersom det nästan alltid slutar med att du äter upp det snabbare än du borde. Denna typ av mat innehåller mycket onödig energi och ju mer energi du konsumerar desto mer måste du göra av med. Överskott av energi blir fett.

6. All rörelse räknas. Kombinationen av bra mat och motion är oslagbart för viktkontroll. Även om du inte vill träna ska du försöka att röra dig så mycket som möjligt. Även en promenad på några minuter gör skillnad i ett längre perspektiv.


Skönhetsmedel!

Mysigt att göra egen kroppsskrubb, billigare blir det också. Dessutom så vet du vad den innehåller och det tycker jag är bra. Slippa alla konstiga kemikalier.

Ta en del salt, två delar olja och så sätter du till en valfri ört beroende på vad du vill ha för doft och effekt.

Mandelolja går ju bra att använda, olivolja funkar också.


Sedan är det bara att skrubba och sedan duscha av!


Träningsvärk!

Jag har fortfarande en ganska grym träningsvärk efter styrketräningen i torsdags, även om det nog blev lite bättre efter yogan. Tänker yoga idag också, lite längre än igår tror jag och imorgon ska vi till gymmet igen. Dottern sover över hos kompis inatt, har säkert suttit uppe och snackat hela natten så vi tränar imorgon istället.


Läste i Svenska Dagbladet att kaffe är bra som sportdryck! Om man vill bygga muskler så är det bra att dricka kaffe tillsammans med kolhydrater efter träningspasset enligt en ny australisk studie.

Hmm....Kanske något att prova efter passet imorgon?


Annars så är det lite disigt, på gränsen till mulet ute. Lite kyligt iallafall än så länge.

Hundarna har ätit och gått och lagt sig igen, Putte ligger alltid och vilar en halvtimme på maten. Alla fyra tassarna rätt upp i vädret*fniss*


DNA-tester!



Jaha, nu kan du snart ta prov hemma och skicka iväg till ett företag som heter DNA-guiden, för att kolla vilka sjukdomar du bär på och vila andra anlag du har.Genom att skicka en in ett salivprov får du svar efter cirka åtta veckor.


"Rädd för att bli flintskallig? Eller att ha anlag för övervikt? För bara några tusenlappar kan du kolla ditt eget DNA hos ett nystartat svenskt företag. Men affärsidén är omdebatterad och har till och med stoppats i USA." kan manläsa på E24. 


"- Vi tror att de som testar sig är intresserade av hur de kan påverka sin hälsa. Vi har därför valt att börja med tester för folksjukdomar eftersom man här har goda möjligheter att själv påverka sina risker genom sin livsstil, säger Johan Björkegren, som är läkare, medicinsk rådgivare och delägare i DNA Guide."


Bra eller dåligt? Vad tycker du? 


Middag!

Här blev middagen inte diskamskinsbakad laxfilé utan tjocka älgfärsbiffar med kantarellsås och pommes frites och wokade grönsaker. Mums med lite rödvin till!

Vad har du ätit idag?


Laxfilé i diskmaskinen?!

Jaha, nu kan man laga mat i diskmaskinen också! HAHA! Och jag kan ju lägga in begagnade golfbollar och diska dem samtidigt som jag lagar middagen!

Vem hade trott att diskmaskinen kunde användas till annat än att diska? Någon fick en snilleblixt och la en fisk i folie, tryckte på knappen och fick till en perfekt tillagning. För dig som vågar prova något nytt har vi receptet på den bästa diskmaskins-laxen!


Gnid in en bit lax med olivolja, havssalt, vitlök, färsk dill, eller de 
kryddor som man föredrar. Lägg fisken i en bit folie, och se till att
 det
 täpper till ordentligt överallt. Lägg på översta hyllan i 
diskmaskinen och 
kör ett fullt program UTAN diskmedel. Man kan också tillaga grönsaker på 
samma sätt, antingen tillsammans med fisken eller i separat paket.


Receptet kommer från en av Black Books författare, Kym Douglas.


Haha! Kanske ett grönsakspaket samtidigt också?


Igelkott!

Jag vaknade imorse och mitt nyklippta hår stod rätt ut som taggarna på en igelkott! HAHA! Här gäller det att fixa till sig efter duschen.
Mulet är det ute kan jag rapportera för den som är nyfiken, och det har faktiskt redan regnat en skvätt här.

Jag har inte bestämt vad jag ska göra med dagen ännu, men ett yogapass ska det bli iallafall.

Vad ska du göra idag då?

Kortklippt!

Nu är jag kortklippt igen! Tufft, uppklippt, spretigt kort! Så kan det gå!

Imorse så var vi till gymmet, och jag har kört rumpa, ben och mage och känner redan nu att jag kommer att ha en grym träningsvärk imorgon inämnda kroppsdelar.

Dagen har varit underbar här, varm och solig. Jag och dottern gick en runda nere på sta´n och efter frissan så gick vi och tog en "finfika" på café.

Vi har även hunnit med att titta på film här: "Älskade underbara" med Michael Nyqvist. Den var bra, och jag fällde en tår här och var.

Vad har ni gjort idag då?

Klippa eller inte?

Här vaknade jag till en ny, underbart, solig sommardag! Mysigt!
Dottern kom ju igår eftermiddag, så vi har suttit och pratat en del efter middagen igår. Vi har ju en del att ta igen.
Det är så mysigt att ha henne hemma igen! Hon tycker också att det är skönt att vara hemma, behövde väl vila upp sig lite. Det är mycket det där med att bli vuxen....

Vi ska äta frukost här nu och sedan ska vi till gymmet för att träna tillsammans. Jag har också en frissatid kl. 14.00 och vet inte riktigt vad jag ska göra med håret...bara toppa eller klippa kortare....hmm...

Sommar igen!

Jag har hunnit handla en del tills Stumpan kommer hem idag, och jag har även gått en långpromenad med hundarna vilket de tyckte var skönt!
Lunch här blev ägg&bacon, och jag har sörplat kaffe ute på altanen. Vädret är underbart! Sommaren är tillbaka!

Snart åker jag till Västerås flygplats för att möta dottern. Ska bli så kul att träffa henne igen!

Vad ska du göra idag?

Slippa må illa!

Nu ska jag skutta ner i duschen och göra mig klar för dagen!
Måste handla lite innan jag åker till Västerås också, sådant som dottern gillar att äta. Hon är ju vegetarian nu, eftersom köttet är så dåligt i England. Köttfärsen är hur äcklig som helst där också...för att inte tala om korvarna..så alternativet var att bli vegetarian för att slippa må illa.
Det mår hon bra av ! Gillar att laga mat nu! Kul!

Underbar dag!

Idag skiner solen här, helt underbart! Inte så varmt, ilallafall inte ännu.
Dottern kommer hem och hälsar på idag, och det ska bli så kul! Ska åka till Västerås frlygplats och hämta henne senare idag!
Nu är det frukost, för jag är hungrig som en varg!

Godmorgon på er!

Inte för länge!

Jag har varit till gymmet imorse, och det var behövligt! Satt 40 minuter på cykeln idag innan styrketräningen, och hade kunnat sitta längre kände jag om det inte hade varit för att jag fick ont i rumpan*fniss*
De har en tv uppmonterad i det rummet med cyklar och roddmaskinen, men det går inte att titta på vanlig tv utan du måste ha med en film...så det blir lite tråkigt att sitta länge på cykeln också.

Gjort av med en massa pengar också, men bara på tråkiga saker som mat...eller tråkiga, de behövs ju, men det finns ju roliga saker att handla;)

Har lunchat här, promenerat med hundarna i rask takt i 50 minuter, och ätit en fruktsallad med glass.
Nu tänkte jag försöka att göra någon nytta, och inte bara använda tiden till mig själv*fniss*

Vintermössa på!



Inte många grader ute idag, och det ska föreställa högsommar! Okey, svensk högsommar men ändå!
Mulet, trist och det regnar inte(än)....Får väl ta fram vantar och mössa känns det som. Suck.

Gubben verkar lite bättre idag, penicillinet hjälper vad det verkar. Han har inte hostat så mycket under natten. Skönt! För alla....

Nu är det iallafall den vanliga frukostproceduren som gäller!

Durham County!

Jag ska kolla på den kanadensiska deckaren på tv 4 kl. 21.00, Durham County. Första delen var förra veckan. jag tycker att den var bra!
Sedan sätter jag mig nog inte vid datorn igen, så jag säger Godnatt redan nu!

Vad ska du göra ikväll då?

Loppisar överallt!

Gud, vad jag är less på loppisar! Hur orkar folk?
Har sett flera skyltar här hemmavid: "Loppis kl. 11-15", och så har de antagligen röjt vinden och förråden på en massa skräp som de sedan vill att jag eller någon annan ska köpa.

Jag vägrar!

Jag har nog av skräp hemma själv! Vill inte ha någon annans också, än mindre betala för det!
Nu när jag cybervandrade så hittade jag till och med en blogg som är som en nät-loppis...otroligt! Orka!
Kolla här!

Kanongott!

Har ätit middag här, och det blev smörstekta laxfileér, quinoa och kokta grönsaker. Gjorde en sås: räk-och citronsås, kanongott!

Fastnat vid datorn!

Nu har jag fått undan en del! Har varit lite duktig iallafall. Skurat båda toaletterna,duschkabinen, dammsugit övervåningen och tvättat ett par maskiner till. Till och med strykit en del....

Regnet öser ner fortfarande, och hundarna "tjatar" på mig om en promenad men jag känner mig inte så sugen på det när jag tittar ut. Nu har jag ju fastnat vid datorn....

Romella smartbox!

Igår i Expressens bilaga så hade de en test av rese-necessärer, och det precis när jag hade tänkt att köpa en!

I testet var det ett par som var bättre än de andra och dessa två skillde sig i priset från varandra. En från Face som kostade över 400:- och en från Romella sport som hete smartbox och kostade 119:-


Medans Gubben var hos doktorn så åkte jag ner på stan för att handla mer tvättmedel eftersom jag håller på att fixa lite härhemma och det var slut. Gick då till vår lokala parfymaffär för att kolla om de möjligtvis hade sådana rese-necessärer. Det hade de! Till och med den från Romella....men de tog 375:- för den!

"Det betalar jag inte! Jag vet ju att den kostar 119:-!" sade jag

Då såg expediten sur ut. Hennes mamma också som jag såg bakom disken i dörröppningen till deras lager, de har affären ihop.

 De har ju lagt på mer än 100% !!!

Snacka om giriga!


Mykoplasma!

Gubben har nu kommit hem igen, och den korta tiden han var på vårdcentralen hann han göra sig osams med doktorn...De tog en snabbsänka, febern och sade att det är Mykoplasma och skrev ut antibiotika. Gubben ville att de skulle ta ett blodprov och skicka iväg för att kolla om det verkligen är Mykoplasma, då blev doktorn arg och sade att det inte finns sådana blodprov!

Gubben sade:"Vad säger du?! Min fru har ju jobbat på mikrobiologen med det hela dagarna!" Hon bara muttrade. De vill väl spara pengar och låta bli att skicka prover till lab.


Efter resultatet på sänkan var doktorn lite mildare i tonen, och sade att det säkert är Mykoplasma, och Maken sade att "Jaha, ja det är du som är doktorn!"


Han fick också Coxillana mot hostan så han kommer nog att sova gott inatt!*fniss*

Bra att han gick iväg, för Mykoplasma kan ju ge lunginflammation.


Hacka i luggen!

Hmmm...jag fick ju som sagt avboka min frissatid eftersom jag och syrran skulle tävla i golf samma dag, och jag ringde frissan i fredags och bokade en ny tid. Fick en i början av september...suck!


Nu har jag hunnit med att hacka i luggen själv. Jag kanske ska ringa någon annan? Bara för att toppa till det? Hmm...det måste ju en annan frissa också klara? Fast när jag har gått någon annanstans förut så har jag inte blivit nöjd, fast jag bara ville klippa topparna. Hmm...



Vad tror ni?


Sätta turbofart!

Nu ska jag koppla in turbon och sätta fart härhemma! Måste städa, tvätta och bädda rent!
Hmmm.....borde också kolla om någon frissa har tid med mig idag....jag fick ju avboka frissatiden när jag tävlade med syrran i golf. Det råkade vara samma dag. Jag har bokat ny tid och fick till den 4/9!!! Känns liiiite långt om jag säger så.

Morgonchattat!

Nu har jag fått Gubben att ringa doktorn! Att det ska vara så trögt för karlar att göra det....tror att de tycker att de inte har tid. Jag påminde honom att han har haft en sådan här hosta ett par gånger förut och en gång slutade det med lunginflammation och en antibiotikakur. Nu har han hostat, och jag menar så att han nästan kräks, sedan förra söndagen...det verkar ju inte ge med sig av sig själv direkt...


Han fick komma på en gång så nu är han på väg!


Jag har morgonchattat med dottern i England, väldigt bra med den här moderna tekniken, hon är på väg till jobbet nu. Hon kommer ju på onsdag så idag ska jag städa och bädda rent och putsa lite på Putte, som egentligen är hennes hund.


Han längtar efter henne.....


Frukosttajm!

Jag somnade till regnet och jag vaknade till det. Lite trist, men det behövs ju samtidigt.
Låg och läste ganska länge igårkväll i en polisroman som jag nyss har börjat i: "Till skogs" av Tana French. Det är hennes debutroman och den utspelar sig i Irland. Den verkar lovande faktiskt!

Nu är det frukosttajm!!


Nadal vann Wimbeldonfinalen!

Nadal vann rysaren ikväll! Wimbeldonfinalen! Det har varit riktigt spännande och väldigt, väldigt jämnt.

Nu ska jag gå och lägga mig och fortsätta att läsa i min rysare som jag började på igårkväll: "Till skogs"

Har du tittat på tennisen?

Formel-1, hot mot klimatet?

När vi satt och åt lunch så satt vi i stora rummet och hade tv:n på. Det var någon slags Formel-1 som visades, och tänk jag blir lika förvånad varje gång jag ser det! Att det får fortgå! Ingen säger någonsin att det är vansinne i klimathotets namn, är inte det skumt?
Däremot så kan man läsa i tidningar "Hur du grillar klimatsmart!", "Byt till lågenergilampor!" och "Ät inte så mycket kött!".

En sådan bil på en tävling spyr ju säkert ut lika mycket koldioxid som en vanlig medelsvensson gör under ett år på sin bilkörning.

Då är det ju flera än en bil på varje tävling och det är många tävlingar på ett år! Men jag har inte hört ett ord om att de är ett hot! Eller läst om det för den delen.


Det är kanske för att det är så stora ekonomiska intressen i den här så kallade sporten?

Vad tycker du?
Har du hört något?

Lunch!

Har nu ätit lunch här: ägg&bacon och mycket sallad. Precis vad min kropp behövde! Sörplar kaffe nu, och snart ska jag ta ut hundarna på en långpromenad innan jag försöker att utrota tvättberget....

Vad ska du göra idag?



En del av tvättberget som ska strykas...



Mer stryk....



En maskin till klar!

Mycket tvätt blir det, fast vi bara är två hemma nu.

Styrketräning!

Det blev inte YNK, YNK! så länge utan jag knaprade i mig en Ipren. Ipren är ju i stort sett samma som Brufén och det är anti-inflammatoriskt, och jag tänkte att det är bra för axeln.

Det var det också, så efter frukosten så pep jag ner till gymmet. Körde inte så mycket cykel, utan mer och tyngre styrketräning för det var det som kroppen sade att den ville ha!*skratt*


Ben, rumpa och då blir ju även nederdelen av ryggen tränad med de övningar som jag kör, och det behövdes för det kändes imorse som att det nästan skulle kunna bli ett ryggskott....och det vill jag inte!

Tränade även triceps och lite bröstrygg och bröst och efter det blev det till att åka hem och duscha, och på med liniment på axeln efteråt. Sådant där som Tigerbalsam typ...


Nu känner jag mig nästan som ny!*fniss*


Kaffedax!

Idag är det kallare och mulet, skulle tro att det kommer att regna här under dagen.
Jag vaknade av att jag har så ont i en axel, känns som att något sitter fel. Kanske behöver gå till "min" kotknackare, men han har npg semester skulle jag tro...hmm..

Gubben har sin hosta kvar, han har hostat hela morgonen, och det lugnade ner sig nu först när jag gick upp...

Nu är det frukost-och kaffedax!

Bara skit!!

Det är ju bara skit på tv på helgerna under sommaren! Det är bättre under veckorna faktiskt, än vad det är fredag och lördag.
Gubben tittar på tennis, och innan dess kollade han på golf...hmm...snacka om action!*fniss* Tur att vi har vtå tv-apparater om jag skulle få för mig att jag vill se på något.
Men just nu så finns det ingenting som jag vill se, så jag tänker gå och lägga mig och läsa. Mycket bättre!

Vad ska du göra?

Efterrätt!!

Jag har chattat med dottern och hon startade sin webkamera så att jag kunde se den nya sommarklänningen hon hade på sig. Jättefin!
Hon skulle ut och ta ett par drinkar med sina rumskompisar ikväll, och de får säkert kul!

Vi har ätit efterrätt här för ett par timmar sedan, friterad camembert och varm hjortronsylt, och det var kanongott! Jag gjorde den själv, inte så svårt egentligen.
Nu funderar jag på kvällsfika, tro´t eller ej!*skratt* Tur att jag rör på mig så mycket annars skulle jag vara stor som ett hus!

Vad gör du ikväll?

Undervikt?!

När vi har ätit klart så säger jag till Maken att hundarna ska inte ha någonting, för såsen var lite stark. Det är inte bra för deras magar, blir ett evigt spring inatt då...

Då säger han att :"Ja, Putte fick extra mycket mat av mig när du var borta!"

"Jaha, men han är ju inte smal nu längre!"sade jag.


För det är så att Putte i yngre år har varit väldigt smal och lite knusslig med maten fast det fanns flera hundar hemma, men nu på äldre dagar så är han det inte. Han äter bra! Är riktigt matglad och har lagt på sig.


När Putte står hos mig på bakbenen och med framtassarna i knät så känner jag på honom och tycker att magen har ju nästan samma nivå som bröstkorgen! Så då sade jag det, att så var fallet, och att "han behöver minsann inget extra!'

"Men, du ska inte känna på det, utan du ska känna på revbenen!" säger Maken och fortsätter med att ta sig själv på revbenen och säger: "Känn här vad smal jag är!"

Haha! Då hör det till saken att min Maken har ölmage, kanske 15 kg övervikt*fniss*

"Sedan om magen hänger ner lite...." säger han! *ASG* "det hör inte till saken!"

Haha! Jag tror att jag dör av skratt!


Kommit igång!

Nu har jag yogat en timme, och har faktiskt kommit igång med att plocka i ateljén...massor att slänga därifrån!
Ska nu också fixa middag tror jag, eller rättare sagt vi har kvar potatissallad och älgfransyska från igår, så det är bara att ljumma på det lite och hälla upp rödvinet;)
Ska bli gott!

Inget vettigt gjort!

Jag har inte fått så mycket vettigt gjort ännu!

Har skypat med dottern i England, hon kommer ju hem några dagar nästa vecka så det var en del saker vi var tvungna att lösa. Jag har handlat lite också, och har gått en långpromenad med hundarna och då var det så HETT! Hade helt fel kläder på mig, jeans och långärmad tröja. Men det var ju kyligt och regnigt imorse när jag klädde på mig...
Nu i slutet av promenaden så mulnade det på igen, och det kom några regnstänk...synd om den unga bonden...

Sörplar nu kaffe, och ska väl ta ett nappatag härhemma om jag nu inte fastnar vid datorn*harkel*..lätt hänt!

Bra med regn?!

Jag tyckte ju att det var bra med lite regn, men så kom jag på att den unga bonden som arrenderar vår mark har slagit ner höet för ett par dagar sedan, och har inte hunnit att få undan det....han är nog inte så glad idag för det öser ner fortfarande. Trist för hans skull.


Det där med att det skulle lösa sig efter frukost vad jag ska börja med här i huset, blev så att jag istället satte mig på motionscykeln*fniss* men det var bra för humöret blir mycket bättre efter träning! Iallafall funkar jag så! jag tänker yoga senare idag också, känns som att kroppen vill sträcka ut sig ordentligt.



Nu ska jag ner på sta´n. Måste ha hem lite mer mjölk och diskmedel till diskmaskinen...hmm...kanske en ny bok också? Svänger nog förbi Bokia....


Google, youtube och Viacom!

Såg att Google måste lämna ut information om vilka som har varit in på Youtube till Viacom. Även vad de har tittat på och hur ofta de är inne och om man laddar hem något därifrån tror jag....hmm...storebror ser dig! Tydligen så är det bra information i jakten på fildelare, och det är säkert bra info även i reklamsyfte. De får ju reda på vad man är intresserad av...hmm...undrar vad mer det kan användas till?


Där har jag aldrig varit in iallafall, skönt!

Har du?


Jag tycker att det är lite trist med alla videoklipp som finns på så många bloggar också, blir så tjatigt, orkar inte titta på alla utan klickar mig ut igen.


Utkast: Trött på ...

Trött på att bara ligga och slappa i solen? Det här hittade jag i Topphälsa och programmet tar 5 minuter.

av Hella Mörner foto Peter Jönsson


1. Ländryggslyft

Ligg ner på mage med nästippen mot marken och händerna under hakan. Lyft sakta övre bröstkorgen och sänk ner igen. Upprepa 15 x 2 gånger.

 

2. Situps

a) Sätt fötterna i höftbredd.
b) Lyft kroppen utan att böja nacken framåt och låt korsryggen vara kvar i marken. Sänk ner igen. Upprepa 15 x 3 gånger.  

3. Sidlyft

Denna övning tränar bålen. Ligg på underarmen och ha den andra handen i midjan. Lyft och håll kroppen uppe i tre sekunder. Upprepa 15 gånger.  

Hmm...fast nu regnar det ute, så då får j

Var börjar jag?!

Jag har sovit bra och jag vaknade till regnet! Skönt på något sätt det också, lät så mysigt, och det är så torrt ute att det behövs.
Vi har mycket att göra egentligen härhemma, jag menar huset ska ju säljas i höst, men vi har inte kommit igång ännu. Hmm...vet inte riktigt var jag ska börja...det är ju mycket som ska packas men inte allt, eftersom möbler måste stå kvar för en visning. Jag kan ju tömma skåp och packa i kartonger, och köra iväg det som vi ska ha kvar för vi ska lagra en del på vår kursgård där vi har förråd....hmm...får se vad jag hinner med idag.

Nu först är det iallafall frukost och kaffe!

Vad ska du göra idag då?

Godnatt!

Nu tänker jag stänga ner datorn och krypa i säng. Finns inte något jag vill se på tv så jag tar fram en bok istället...
Godnatt!

Snuskigt!!

Jag har sett på Aktuellts inslag om hur svenskarna skräpar ner. det kostar ju flera kommuner, kanske då mest för västkusten, skjortan!

Det är ju allt möjligt som ligger bland klipporna...gamla datorer, gamla micro-apparater, platsbackar, plasthinkar...ja, allt du kan tänka dig...till och med ett piano..


Konstigt! Varför åker man inte till tippen med sådant?


Jo, därför att det kostar pengar att lämna in sopor eftersom de måste sorteras...
De flesta som skräpar ner är en man mellan 15-29 år...hmm...


Det här blir ju dyrt för kommunerna, och mycket skräp får ju ligga kvar för de har inte råd att sanera.

Om det då inte skulle kosta någonting att lämna in sopor? Vore inte det ett alternativ? Det skulle kanske bli billigare för alla kommuner?

Klart...sopföretagen tjänar ju inte lika mycket på våra sopor som vi en gång redan har betalt för när vi köpte dem...hmm...egentligen skulle ju sopföretagen behöva betala oss för att vi lämnar in dem, eller hur? De tjänar ju pengar på oss!


Jag tycker att det ska vara gratis att lämna in sopor, så kanske vi slipper all nedskräpning på alla möjliga och omöjliga platser!

Vad tycker du?


Mums!

Middagen var kalasgod! Älgfransyskan var väldigt mör och lagom genomstekt. Nu har vi ätit gorgonzola och digestivekex till efterrätt. Mums!
Solen skiner och det är skönt ute på altanen...jag kommer att sakna den när vi säljer..

Kalasgod middag!!

Jag håller på med en god middag här som ska vara klar när Gubben kommer hem. han har åkt med cateringmat till vår kursgård, för det är ett gäng kanotister från Stockholm som ska bo där inatt.
Här hemma blir det potatissallad gjord på kokt färskpotatis, strimlad rödlök, skivade rädisor, skivade färska champinjoner och så blandar jag i en hallonvinägrett! Till det så steker jag älgfransyska i tjocka skivor som biff. Rödvin kommer vi att dricka till det. Mums!

Vad ska du äta?

Huskurer!

Enkla huskurer och tips för att slippa fästingar:

En klyfta om dagen håller både infektioner och fästingar borta. Och gör dig dessutom pigg. Satsa på ett superrivjärn för de nyttiga klyftorna.


Smörj med olja

Var femte svensk blev fästingbiten förra året och antalet TBE-insjuknade har ökat med 24 procent. Ska du ut i gräset - smörj in ben och fötter med rapsolja. Det gör att fästingarna inte kan fastna på kroppen. Enkelt, billigt och giftfritt



Jag har bara haft en enda fästing i hela mitt liv, och det var förra året. Tog bort den själv, och ingenting hände efter det. Blev inte sjuk på något vis...skönt!

Har du blivit fästningbiten i sommar?




 


Tyra Banks nya kropp!!



Det är ju bra att alla inte måste vara trådsmala för att vara populära! Bra för oss vanliga dödliga också, särskilt kanske för unga tjejer är det bra att se att några extrakilon inte gör något.
Även om många bilder är retuscherade, så är det ju så att många kändisar är av storlek zero...kan ju inte vara bra att ha kropp som en 7-åring!

Här kan man läsa om Tyra Banks och hennes nya kropp i Aftonbladet! Hon har gått upp 13 kg sedan hon låg i toppen av sin karriär som modell, och hon är supernöjd med sina extrakilon. Karriären går bra ändå.

Publiken älskar Tyras nya kropp

2008 I januari berättade Tyra att hon väger cirka 73 kilo, 2008 I januari berättade Tyra att hon väger cirka 73 kilo, vilket är 13 kilo mer än när hon 1997 prydde omslaget av Sports Illustrated. Foto: AP, AFTONBLADET BILD 1997 Tyra Banks på omslaget av Sports Illustrated 1997. 1997 Tyra Banks på omslaget av Sports Illustrated 1997.

Skönt att se att inte allt här i livet hänger på vikten!


Nära döden!

Snacka om en nära-döden-upplevelse innan jag fick i mig lunch!*skratt* Jag var vrålhungrig, och det berodde säkert på träningen på förmiddagen. Ja, jag är ju hungrig av mig annars också, men nu var det panik! Lite annat än Gubbens nära-döden-känsla som han är nu när han är sjuk*fniss*
Har ätit matjessill, potatis och grönsaker. Några finncrisp till det. Mums! Nu blir det kaffe i trädgården!


Benetton-vinst!! Hurraaa!!!

Jag har varit till gymmet och tränat, och på hemväge därifrån så stannade jag vid vår postlåda för att ta in posten. Då hade jag fått ett paket! Från Topphälsa!
Jag har vunnit en stor badhandduk från United Colors of benetton!! Knallturkos! Jättekul!!
Det är inte så ofta jag vinner någonting...Hurraaa!!!

"Grabbtidningarna" hotade?!

Nu har jag ätit frukost vid tv:n tillsammans med Gubben som fortfarande är nära döden*skratt*!
På Nyhetsmorgon så har de bland annat diskuterat "grabbtidningarnas" vara eller icke vara, för tydligen så sjunker försäljningen av dem. Jag förstår inte oron, för det är ju inte direkt någon kulturskatt som går förlorad, utan det är väl bara att lägga ner om ingen köper dem? För om ingen köper dem så vill ju ingen läsa dem....då får de väl lägga ner eller kanske byta innehåll?

Vad tycker du?

Svettigt ska det bli!!

Ännu en kanondag ser det ut att bli här! Soligt och varmt!

Jag ska till gymmet och träna mig svettig efter frukost, och där är det nog extra varmt och syrefattigt, för där har de skruvat igen fönstren så de inte går att öppna. Det har förekommit en del stälder där, musikmaskinen försvann ett år...konstigt..och de gick tydligen in genom fönstret som någon medlem hade glömt att stänga efter sig.
Trist att ingenting får vara ifred! Det här är ju en liten förening, så det finns ju inte så mycket pengar i den, och de pengar som finns vill de ju lägga på träningsmaskiner och betala hyran.

Nu är det frukost och kaffe som gäller här, innan jag sticker iväg!

vad ska du göra idag då?

Nu är det dags!



Går till sängs....Godnatt!

golf.se segt som tuggummi!!

Vad det är segt ute i cyberspace!! Beror det på värmen? En del sidor kommer jag ju aldrig ens in på....hmm...försökte att gå in på golf.se och boka en golftid till helgen, men jag kom aldrig in...hur j-a trögt som helst! Blir ju lite irriterad!

Blondinbella och Shopaholic har fel på sina bloggar!!

Hjälp, vad jag är less på bloggar som jag går in på och läser och så går det inte att klicka sig ut!!
Blondinbella är en sådan, och Shopaholic är en annan...jag måste stänga ner hela portalen för att komma ut och sedan gå in igen för att läsa andra!
De har ju något fel i sina koder på bloggen, eller de kanske inte vill att man ska kunna ta sig därifrån?! de behöver helt klart någon annan som fixar deras hemsida i varje fall, om de inte ska mista läsare, för det här är det ju säkert inte bara jag som ledsnar på.

Whiskey i medicinskt syfte!

Nu tog Gubben en whiskey i rent medicinskt syfte sade han! Han tycker väldigt synd om sig själv fortfarande....

Whiskey i medicinskt syfte!

Nu tog Gubben en whiskey i rent medicinskt syfte sade han! Han tycker väldigt synd om sig själv fortfarande....

2 recept i ett!!

 TantMarias köttfärssås


  • ca 400g älgfärs
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • ketchup
  • margarin att steka i
  • 1 burk creme fraishe
  • ev. sambak oelek om du gillar det lite hot
  • vitpeppar och salt
  • 1 buljongtärning

Hacka den gula löken, stek den lite så den får lite färg, lägg i färsen, krydda med salt och peppar. Lät det steka tills färsen får färg, rör om då och då. Lättast med en gaffel så att färsen fördelar sig bra.

Häll i lite ketchup och rör om, pressa i vitlöken, sätt till buljongtärningen och lite vatten(och den eventuella teskeden sambal oelek). Låt det puttra en stund. Sätt till creme fraishen, rör om och låt allt bli varmt.

Servera till pasta och en god sallad.


Även gott att blanda med stekta champinjoner och lägga i hela paprikor, riv ost över och gratinera dem i ugn 225 grader och servera med ris och sötsur sås som du hällt i formen runt paprikorna.

Va, nu blev det ju 2 recept..inte meningen..gick av bara farten....


Inget gym idag!

Det är så varmt idag så jag vilar nog från gymmet, och går dit imorgon bitti istället.
Har ju iallafall golfat i två dagar, och igår på tävlingen var det ju dubbla rundor, och då har jag nog gått närmare två mil...
Ska snart börja med maten här, och det blir spagetti och min köttfärssås. Den är kalarsgod! Sllad till det, och kanske lite rödvin...hmm..det skulle vara gott!

Pjosk!

Varför tror karlar att de är nära döden bara för att de är förkylda och har lite hosta? Och att det intresserar resten av omvärlden så till den milda grad att det inte går att snacka om något annat?

Tekniken!!

När vi hade kommit hem från golfen i tisdags så var vi ju helt dyngblöta efter Niagar-skyfallt som vi hamnade i under rundan, och då var det läge för en dusch. Syrran och hennes familj flyttade ju in i ett hus vid årsskiftet, och jag har inte sovit över där innan och alltså då inte duschat där heller....

De har två duschar, en i källaren och en på övervåningen, och jag tog den i källaren för "mitt" sovrum låg där också.

Ställer mig i duschen och stirrar ett tag....den ser inte ut som jag är van vid. Funderar ett tag på var jag sätter på den, och får till slut igång vattnet...som var kallt. "Fipplar" omkring bland alla konstiga grejer som finns på denna metallplatta som sitter på väggen, och helt plötsligt börjar det spruta från alla håll och kanter!*skrattar* Kallt!

Jag var tvungen att ropa på syrran och fråga hur jag ska bete mig med denna scientfictiondusch, hon kommer rusande och säger:"Jag vet inte riktigt, det är Gubben som har köpt den. Det är visst någon slags massage dusch...du blir duschad och masserad av strålarna samtidigt!"

Haha!

Vilka grejer det finns!

Vi fick på varmvattnet tillslut och jag fortsatte duschen på "stenåldersvis", stängde alltså av alla konstiga strålar och använde handduschen som satt där också...kändes lugnast så.


Oplanerad!

Härhemma skiner solen! Kanonväder! Det var fint här även igår, så det var lite otur att vi inte hade så fint väder på golftävlingen.
Dagen här är än så länge oplanerad. Jag har ju en del jag bör göra som att starta tvättmaskinen och handla lite, men sedan får jag se vad jag fyller den med.
Hmm...gymmet kanske?

Helt slut!

Nu är jag helt slut och kommer att gå och lägga mig! Har ju varit uppe sedan kl. 05.00, spelat golf heladagen och är öm i fötterna.
Alla kommentarer får vänta tills imorgon!
Godnatt!

Avklarat!

Imorse så gick vi upp klockan 05.00!! Dusch, så att jag piggnade till, och sedan frukost. Provade sedan att sätta ihop mobilen och då funkade den igen! Skönt!

Vi var på golfbanan redan 06.45, och började att värma upp och slå några bollar på rangen. Kändes bra!

Det var massor av damer här, närmare bestämt 50 lag och det är ju två i varje lag. Lite kul att se faktiskt!

kanonen ljöd 08.10 så då startade alla lagen.

De första 18 hålen spelade vi "Bästboll", och det gick sådär....bra ibland och dåligt ibland.

Efter 4 1/2 timme kom vi in, och de andra droppade in allt eftersom, och då var det lunch för samtliga. Vi hade ca 1 timmes paus och sedan var det till att spela 18 hål till! Och då hette spelet "Foursome", och det gick hyggligt. Jag var inte så trött som jag hade en föreställning om att jag skulle vara, utan vi travade på. Det andra lager i vår boll var trötta och det gick inte så bra för dem, utan de fick stryk av oss.

Totalt sett så hamnade vi i slutet av startfältet, inte sist utan på 45:e plats , och jag är nöjd att jag klarade av det och tog mig runt! Syrran tyckte att det gick bra, hon var ju lite ringrostig, för det var ett par år sedan hon tävlade.

Mina utslag gick kanon de sista 18 hålen, och jag har lärt mig mycket av syrran så nu ska jag finslipa lite på mitt handicap. Vill ju såklart bli bättre och sänka mig, har för mycket tävlingsinstinkter för att låta bli!


Nu har jag då alltså spelat golf i 8 1/2 timme idag...känner mig lite trött nu när jag har kommit hem efter en bilkörning på 1 timme och 45 minuter....Dags för vila snart


Vattenfylld mobil!

Min golfbag blev ju också vattenfylld, och i ett fack så hade ju jag mobilen....nu lever den sitt egna liv! Den gör lite som den vill, när jag messar går det inte att skriva alla bokstäver och så slår den på kameradelen hela tiden och fotar!*skratt*

Jag borde ju vara van men nu blev det lite mycket så jag har plockat isär den och då var det vatten inuti den! Fick föna den och låta den ligga isärplockade hela natten, och sedan nu imorse så funkade den!


Inta alla flaskor i backen!

Igår var jag  framme vid ca 10.45 där jag skulle möta syrran, och sedan skulle ju vi vidare till golfbanan där vi skulle gå 18 hål. Vi hade inte tid förrän kl. 13.08 men vi ville ju äta innan vi skulle gå ut, så därför var vi lite tidiga. Nu blev vi tidigare än vad vi hade räknat med, så vi käkade och fick gå ut redan kl. 12.15.

Det gick väldigt bra fram till hål 6 tror jag det var, när det stora skyfallet satte in!! Jag hade ju med ett golfparaply men när jag fällde upp det så kom en vindby och vände det åt fel håll och det gick sönder!

Där stod jag i kjol och linne i ett skyfall som kändes som Niagarfallen. Fick fram regnjackan, och satte på den och ställde mig sedan under syrrans paraply och väntade. Vi kunde inte slå eller gå framåt, det var massor av vatten på banan. Jag har ju täta golfskor, och nu rann vattnet nerför benen ner i skorna, så det var som att stå i ett par fotbassänger!!

Golf kombinerat med fotbad!*skratt* det plaskade om mig när jag gick!

Det slutade efter en kvart, eller slutade men det var iallafall bara duggregn...

När vi kom fram till hål 9 så strippade jag vid kiosken, tog av kjolen och satte på mig regnbyxorna för de var torra...*fniss* Här gäller det att inte vara blyg!

Vi fikade och sedan ut igen då, vi har antagligen inte alla flaskorna i backen så att säga*skrattar*



Snart klar!

Nu ska jag duscha och packa lite, eftersom jag ska träffa syrran och spela golf och sedan sova över hos henne inför tävlingen imorgon! Ska bli kul!

jag är ju en sådan där som ska ha med mig massor fast det bara är en natt, och nu blir det ju extra med golfbag och annat.


Har tänkt mig att åka vid 9.30, blir nog lagom, för jag tror det tar ett par timmar dit och så hinner vi luncha innan vi peggar upp kl. 13.08. Perfekt!

Dotterns mobil fungerar igen, för nu fick jag ett mess!

Hon kommer till Sverige och hälsar på 5 dagar i mitten av juli! Kul! Det var ju ett tag sedan vi sågs! Vi ska prata mer om det ikväll, hon ringer på skype till syrran då så vi får planera lite.

Nu ska jag koppla in turbon och sätta fart här!


Packa! Hmmm...miljoner grejer ska med!

Jaha! Idag ska jag ju iväg för att spela golf med syrran, så nu ska jag sätta fart här!
Måste ju packa lite också eftersom jag ska knoppa över där, för jag är ju en sådan där som måste ha hårgrejer, som fön och tång, med mig. Sminkväskan, och tävlingskläder till imorgon måste med. Regnkläder också utifall att vädergubbarna har fel....och min bärbara såklart, så att jag kan blogga senare;) Blir miljoner med grejer för bara en natt, but that´s me!

Kommer att åka vid 9-9.30 för det tar säkert ett par timmar för mig att ta mig till den här golfbanan, och vi vill luncha innan vi peggar upp kl. 13.08.

Återkommer om en stund!

Alltid nåbar!

Inte alltid, men ofta tar jag med mig mobilen och lägger den vid sängen, så att dottern ska kunna få tag på mig om det behövs. Hon är ju trots allt i främmande land, och det kan ju hända saker som hon behöver hjälp med. Man vet ju aldrig...

Igår gjorde jag det, för en röst sade åt mig att det var bäst, så det gjorde jag och lade den på nattduksbordet. Jag somnade som en klubban igår, det är några kvällar innan här som jag har haft det svårt att somna men inte igår, och hann sova ett par timmar, när jag vaknade med ett ryck vid 00.30!

Det kom ett mess från dottern!


Hjälp! Tänk om det har hänt något hann ju jag tänka såklart och så kollar jag på mobilen och det är mycket riktigt från dottern och där står det: "test"....

Tack för den.

Så jag svarade: "ok."


Förstod att hon har haft något trassel med mobilen, för jag hade messat henne under dagen och inte fått svar, så jag förstår att hon testade den. Hmmm...men hon är något av en nattuggla och det är inte jag.

Tog ett tag innan jag kunde somna om.


RSS 2.0