Bullerbyn?

När vi var ute på promenad idag, vi har precis gått i 50 min och Kiwi har snusat överallt, så funderade jag lite över vår by. Den ligger precis innanför stadsgränsen till vår lilla stad. Ser ut som en liten idyll, som ett litet ställe människor åker till på semester.

Böljande åkrar, grusvägar, grönskande skog, blommande ängar och här och där små röda hus med vita knutar.


Vår altan ligger mitt i byn.

Precis utanför vår tomtgräns, åt nordost, ligger en liten allmänning. Där brukar hembygdsföreningen ordna midsommarfirande för barnen med hästskjuts, korvgrillning och dans kring stången.

På julaftonen brukar Tomten ta en sväng förbi allmänningen, och på Valborgsmässoaftonen tänds det en brasa där.

Det som alltid finns där är gungor och en klätterställning.


Här kan man lyssna på Tystnaden....det går att höra fåglarna kvittra utan att det ljudet störs av trafikbuller. Det är vilsamt.

Vi bor i vägkorset i byn, där de flesta brevlådorna står, precis utanför vår tomtgräns åt andra hållet sett från allmänningen.

Från vägkorset går det tre vägar, två grusvägar och så en asfalt som går  till sta´n.

Huset ligger lite högre än de andra runt omkring, och det gör att vi har bra utsikt härifrån.


På en del av åkrarna som hör till vår fastighet har Maken anlagt ett viltvatten, så nu finns det en liten "sjö" i byn också. Många djur går dit och dricker, och några par av änder har valt att häcka där. Såg även ett svanpar där under våren, men det var nog för litet för dem, för de flyttade vidare. De var nog bara där för att vila innan de fortsatte.

Några av by--innevånarna har hästar i hagar, några har köttdjur. Finns många katter, till Kiwis förtjusning. Hon jagar dem gärna, hon har inte fattat att hon är mindre än dem! Hon tror att hon är en tiger!

Vi har nära till skogen...

Det är lite grann som Bullerbyn...mysigt liksom. Och ändå...hmm...ska vi bo kvar eller inte?

kommentarer
Postat av: Ella

Jag bor också i ett litet samhäller utanför stan...det är jätteskönt att komma bort från allt och all ibland...dock kan man känna sig avskärmad ganska så ofta...

2008-06-19 @ 15:30:42
URL: http://ellabellaswe.blogg.se/

Vad har du på hjärtat?:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0